wordpress kategori yardım

Mo Cuishle

New member
Reaction score
0
adszycz.jpg

yukarıdaki filmler,programlar gibi yerleri wordpress ayarlarında sayfalardan açtım fakat ben bunları kategori olarak kullanmak istiyorum.Mesela yazı eklerken kategorisini seçince filmlere gitsin istiyorum bunu nasıl ayarlayabilirim?

Şu şekilde olabilir:
Admin panelinden sayfalar bölümüne git. Örneğin Filmler sayfasını aç. Url düzenleme ya da bağlantı adresi ile ilgili bir bölüm olacak orada.Muhtemelen başlığın altındadır. Elimin altında wp olmadığından kontrol edemiyorum şu anda. Buraya filmler katagorisinin url'sini yazdığın taktirde o tuşa basıldığında filmler sayfası değil filmler kategorisi açılır. Büyük küçük harf problem yaratıyor buna dikkat et.

hatta o url yerine başka bir sitenin linkini de koyabilirsin. Mantık olarak o butonu normal bir link haline getiriyor senin anlayacağın.

Kategorilere atıyorum "Diziler" diye başlık aç.Daha sonra Diziler diye sayfa oluştur bu sayfaya "diziler" kategorisinin linkini yerleştir yönlendirme adresine.yazını yazdıgında "diziler kategorisini seç" sayfaya tıkladıgında direk diziler sayfasına gidicektir kategoriyi oraya linklendirdiğin için.

Geri