Wireless modemimden ag adresi alamiyorum

beyaztr35

New member
Reaction score
0
Arkadaslar odanmdaki wireless modemimden laptopuma baglanmak istedigimde ,agi goruyorum ve baglan dedigim zaman ag adresi alinoyor diyor ve dakikalarca oyle kaliyor ag adresi alamiyor.Sebebi ne olabilir.Wireless baglantimda <open> durmunda yani sifresiz.Tesekkurler

Arkadaslar odanmdaki wireless modemimden laptopuma baglanmak istedigimde ,agi goruyorum ve baglan dedigim zaman ag adresi alinoyor diyor ve dakikalarca oyle kaliyor ag adresi alamiyor.Sebebi ne olabilir.Wireless baglantimda <open> durmunda yani sifresiz.Tesekkurler

Daha önceden bağlantı kurulmuş ve onda şifre varsa geçmişteki bağlantından dolayı bağlantı yapamıyor olabilirsin.
Çözüm.

1- Bilgisayarında eski bağlantı adlarını kaldırıp yeni wireless bağlantısı kuruyormuş gibi deneyebilirsin.
2- bazı modemlerde şifreleme yapmassan karşılaşabileceğin problem wireless ini şifrele.

saol,dostum deneyecegim.Ama soyle bir sey var,sifir laptopda su ana kadar hicbir wireless baglantisi olamamis laptopdada baglanti yapamiyorum,cep telefonumun wirelesindede baglanamiyorum

192.168.1.1 ___ 192.168.2.1 de olabilir tarayıcından
admin olarak gir
şifre modeme göre admin yada password tür olası ihtimal
kitapçığa bakıver

wireless kablosuz ayarlarına gir

güvenlik seç

şifreleme metodunu wpa/psk2 yap
ve ordan yeni şifreni oluştur...

ardından laptopuna dön

ağ bağlantılarıma gir
ağ bağlantılarını göster de

olanların tümünü kaldır

pc resetle

ardından kablosuz ağı o görecek görmezse sen oluştur şifreni gir ve keyfine bak
aksi halde problem hiç bitmez

bu sorunu bende yasadim hem telden hemde laptopdan wifiye baglanamadim... en sonunda wifi sifresini orta seviyeye alip kendi aklimdan belirledigim bir sifre yaptim ve sorun duzeldi... ara ara telden girerken gene ayni uyariyi alirsan modemi ac kapa... reset atma.. sadece ac kapa.. sorun duzelecektir

Geri