wireless internet ortak kullanımı

bulosele

New member
Reaction score
0
Merhaba,

Komşumda AirTies RT-205 modem var, interneti ortak kullanmak istiyoruz ama laptopumla sadece 1 odada internete baglanabiliyorum, o da sık sık kopuyor,sinyal gücü zayıf geliyor. Piyasada satılan 5 dbi'lik antenlerden modeme taksam ise yarar mı diye düsündüm fakat modemin kendi antenlerinin cıkıp cıkmadıgından emin olamadım. Acaba bu modemden kullanan var mı? Modemin antenlerini baska antenle degistirebilir miyim?

Tesekkurler...

Bağlaya bilirsen kopmaların azalır tabi. Ancak airties modemler hatırımda kaldığı kadarı ile antenleri değiştirilemez şekilde geliyor.
Pek de iyi modemler değil beleş etin yahnisi misali.

Malesef kardeş airties rt-205 e başka anten takamazsın çünkü anteni çıkarılabilir anten değil.Onun yerine bir access pointle işini görebilirsn...

antenleri çıkmıyo o modelin acess point alıp tekrarlayıcı yada dagıtıcı olarak kulanabilirsin anten fiyatları bildigim kadarıyla 40 50 dolar arası bi acess pointte 80 90 dolar bunu alıp evinde heryerde kulanabilmene olanak saglıycaktır.

Cevaplarınız icin tesekkur ederim. Access pointler oldukca pahalı, daha ucuz yolu yok mu bunun?

airties modemler mesh teknolojisi denen bi teknoloji ile birlikte gelmekte. modemin arayüzünden bu özelliği açabilirsiniz betonerme binalarda sinyal kalitesini müthiş derecede artırmaktadır ben kendim kullanıyorum. fakat meshi açınca şifrelemeyi WEP yapmak zorundasınız WPA ve WPA 2 şeklinde şifreleme yapamazsınız.

Geri