Windows'dan Sıkıldınız mı? Mint 7 çıktı !!!

3mr

£ м ρ α χ
Reaction score
0
Konuya gecmeden once bir kac bilgi eklemekte fayda var.
Windows'dan sıkıldınız ve baska bir isletim sistemi ariyorsaniz, Linux Mint 7 dogru secim.
Mint, Ubuntu uzerinden yapilandilirmis bir isletim sistemidir.(Sistem olarak pek farklari yok)
Linux Mint 7 Gloria, Ubuntu'nun su ana kadar yayinlanmis en İddialı ve yeni sistemlerinden olan "Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope" 'nin yapilandirilmis halidir. Sistem, son kullanici icin en uygun hale getirlmis.
Turkce dil destegi mevcut.

-------------------------------

Linux Mint 7 Gloria versiyonu duyuruldu.
Mint Sitesi
Mint Download Sayfasi
(Not: Mint 7'nin 32bit versiyonu hazir ancak 64bit versiyonu halen yayinlanmadi.Cok yakinda yayinlanacagi soyleniyor.)

2dtt0l5.jpg

Pc'ye kurdukdan sonra 32 bit üzerinden çalışan xp uygulamalarını kullanbilirmiyiz peki?
CvpLarsan Çok İyi oLur?

Xp uygulaması derken..? Eğer birebir *.exe dosyaları ise "Wine" kullanman gerekir.

Güzel paylaşım Teşekkürler...

"Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope" 'nin yapilandirilmis hali derken neyi kastediyorsunuz? yani tam olarak farkları ne?

"Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope" 'nin yapilandirilmis hali derken neyi kastediyorsunuz? yani tam olarak farkları ne?

Bir nevi modifiye edilmis hali.
Yani minlte gelen ozellikler kabaca soyle,
Mint ozel menusu
Flash,Java hazir kurulmus
Ses,Video Codecleri
On izlemeli program deposu
Mint ozel temalari
9.04 'deki ufak tefek sistem degisiklikleri
vs.vs

sunvirtualbox programını kurup üzerine bir xp çakarsanız windows özlemeden linuz kullanırsınız

peki arkadaşlar linux kurduktan sonra linux driver larımı bulmamız gerek ??? yoksa direk elimizdeki driverler olurmu ???

peki arkadaşlar linux kurduktan sonra linux driver larımı bulmamız gerek ??? yoksa direk elimizdeki driverler olurmu ???

Driverleri genellikle kendi taniyor. Bazen kamera,ses karti,ethernet,cartRader gibi ufak donanimlarda sorunlar yasanabiliyor ancak cozum yollari mevcut =)
Kendi bilgisayarimdaki tum donanimi hic bir driver kurmadan tanidi ;)

tesekkurler denemeye deger

ya kullandığımız programların %80 i windows uyumlu onları ne yapacağız

Hepsinin Linux'ta karşılıkları var. Örneğin Photoshop yerine GIMP (PS da çalışıyor ama nese. :D:D) winamp yerine AmaroK, İnternet Explorer yerine Firefox, Opera vb. Örneğin yasal olmayan rapid download işlemlerinde kullanılan Jdownloader vb programların bile Linux sürümleri var. Tek Lanet sorun; OYUNLAR !!!

Çoğu oyun özellikle online olanlar çalışmıyor. Ama linux üzerine bir sanal sürücü ile windows kuruyorsun. Veya direk hd ini 2ye bölüp hem linux hem windows keyfini yaşıyorsun...

AutoCAD gibi programlar mi ? yani is sektorune hitap eden programlar mi ?
Yok eger normal programlardan bahsediyorsan, Hepsinin Linux'da karsiligi var ;)

İş sektörüne hitap eden programlar linux'ta daha fazla var. :D:D:D

Örneğin sorun bir grafikere veya montajcıya çoğu UNIX üzerinde işlem yapar.

Hemen hemen bütün bilgisayarlarda kendi bulur. Bİr testi vardır. (İÇinde) yaparsınız. Eğer bazılarından geçemezseniz hangi driverlarınızın eksik olduğunu söyler ve çözüm ararsınız. (Birsürü çözümü var)

Windows tan vazgeçeceğimi sanmıyorum.

Hiç Mint kullanmadım, hayatım Ubuntu'yla geçti. :gulumseCocuk:

Ama bu da forumda hergün yayınlanan modifiye işletim sistemi yok Perfect XP, yok Student Edition vs gibi. Tek farkı bunun yasal olması. :gulumseCocuk:

Bence denemeye değer. En azından benim gibi sanal işletim sistemi kurabilirsin. (VirtualBox ;))

Geri