Windows'a rakip geliyor

-HaKiKaT-

Altın Üye
Reaction score
0
Yeni işletim sistemi; sade, hızlı ve güvenli olacak. Ara yüz sıkıcı olmayacak. İnternete birkaç saniyede girilebilecek

manset_ic_157764.jpg

İnternet devi Google, yakında piyasaya işletim sistemi sürüyor. 2010'un ikinci yarısında "çok hafif" bilgisayarlarda kullanılmaya başlayacak Google Chrome OS adlı işletim sistemi, dünyadaki bilgisayarların yüzde 90'ında kullanılan Microsoft'un Windows'una rakip olacak.
Yeni sistem, internette gezinti amacıyla geliştirilen "netbook" bilgisayarlara öncelikle yüklenecek.
Yeni işletim sistemi, şirketin Microsoft'un internet tarayıcısı İ.Explorer'la rekabet etmek için eylülde çıkardığı Chrome yazılımı esas alınarak geliştirildi.
Şirketten yapılan açıklamaya göre, "yeni işletim sistemi; sade, hızlı ve güvenli olacak. Ara yüz sıkıcı olmayacak. İnternete birkaç saniyede girilebilecek."

Programlarla uyumluluğu tam olursa tutulur. Yok linux gibi ayrı dünyada yaşarsa tutulmaz. ( bir de sürücü boyutu var tabi.)

Kardeşim hiç bir şeyden de haberiniz yok. Adamlar her programı Windows'la nasıl uyumlu çalıştırsınlar? Windows'un kodlarını mı biliyorlar?
Yüksek ihtimal yine bir GNU/Linux dağıtımı olur.

10 yıl önceki kullanıcının giziliğine saygı gösteren google olsa sevinirdim.
şimdi beğenmediğimiz microsofttan bile beter bizi takip ediyor google.

bence yeni bir linux vakası ile karşı karşıyayız...

bence bosuna bır caba cunku pıyasaya surulen tum programlar windovs ıcın hazırlanıyor. hem bu ısletım sıstemıde lınux cekırdegı kullanacak. yanı bı program kurmak ıcın yok pısı yok comar yok root ol gıbı seylerle ugrasacagız. bence bıraz zor tutar

google'nın parmak atmadığı yer kalmadı şu bilgisayar aleminde :D

bence bosuna bır caba cunku pıyasaya surulen tum programlar windovs ıcın hazırlanıyor. hem bu ısletım sıstemıde lınux cekırdegı kullanacak. yanı bı program kurmak ıcın yok pısı yok comar yok root ol gıbı seylerle ugrasacagız. bence bıraz zor tutar

Emin ol ki program şirketleri bunun içinde hazırlanır...

Nerde biliyorsun? Belki Debian GNU/Linux veya Redhat tabanlı olur.
Bence Debian GNU/Linux tabanlı olur. O daha özgür...

çok merak ettim şimdi ben bunu inş. süper hızlı süper uyumlu olur

Windows alışkanlığını ve tekelini kırmak için Dünya'nın baştan yaratılması lazım.

suanki programlar genellikle windows için hazırlanıyor ama uyumlu olursa ii olr yoqsa linux gbi ayrı telden çalarsa ZOR bu arada hll olsn googleye :D

Geri