WinDows Xp'nin anLamı

KiLLinq-LoNeLiNeSs

OrijiNaL jojuK®
Reaction score
0
Sürekli Elimizin Altında Olan, Her Alanda Kullandığımız Windows XP’nin Ne Anlama Geldiğini Biliyor Musunuz?
Mesihin 2000li yıllarda geri dönmesini bekleyen yalnızca Vatikan değilmiş. Microsoft da, kendi çapında bir Mesih operasyonu yürütmüş.

Microsoft’un 2001 yılında piyasaya sürdüğü ve hâlen en yaygın kullanılan işletim sistemi Windows XP’ deki xp Eski Yunancada Mesih anlamına geliyor.
KURTARICI WİNDOWS!
Microsoft, 2001 yılında piyasaya çıkardığı işletim sistemine İngilizcede deneyim anlamına gelen experiencein kısaltması olarak lanse ettiği XP adini verdi. Windows XP’ deki xp aslında İncillerin de kaleme alındığı dil olan Eski Yunanca da Christin, yani Mesih’in kısaltması.

Windows xp kullanıcıları olarak hepimiz, adında Mesih olan bir işletim sistemindeyiz yani.
HIRİSTİYANLIĞIN SEMBOLLERİNDEN
Eski Yunancada x harfi khi, ro olarak okuna p harfi ise re sesine tekabül eder. XP böylece, Yunancada khristos seklinde yazılan Mesihin kısaltması, giderek de sembolü olarak kullanılmıştır. Doğu Roma bu kısaltmayı, Hıristiyanlığı benimsemesiyle birlikte sembol olarak kullanmaya başlamış bundan bir haç modeli olan khi ro haçını çıkartmıştır.
MICROSOFT DA BİGANE KALMAMIŞ!
Öyle anlaşılıyor ki Microsoft 2000li yılların Hıristiyan âlemi üzerinde oluşturduğu etkinin dışında kalmamış, son işletim sistemi modeline Hazreti İsa yi kasteden Mesih adini takmış. Microsoft’un bu tutumu, Hollywood’da esen rüzgârla da paralel, çünkü Hollywood da 2000li yıllara birer Mesih hikâyesi olan Matrix, Yeşil Yol ve birer Kıyamet senaryosu niteliğindeki Armagedon, Yarından Sonra, Derin Darbe gibi filmler yaptı.
HAÇLI SEFERİNE WINDOWS DA KATILDI

Aslında, 2000li yıllar Batıda Hıristiyanlığın etkin konumunu başka vesilelerle de gösterdi. 11 Eylül 2001deki saldırıların ardından ABD başkanı Bush bir Haçlı Seferine çıkmaktan söz etti ve peşinden Afganistan ile Irak’ın işgali geldi. O zaman dehşetle fark ettik ki haçlı seferi düşüncesi Batıda canlılığını zaten hiç kaybetmemiş: Futbol takımlarından lokantalara, otellerden marketlere pek çok kurumun adındaki crusade (haçlı seferi) ibaresinde yaşamakta. Öyle ki, ABD’DE siyaseti belirleyecek bir konumu ele geçirecek güce erişmiş.

Microsoft gibi, Amerikan ve dünya ekonomisinin bir devinin de bu haçlı ruhunun kıyısında kalmayacağını, onu sahipleneceğini düşünmek akla aykırı değil.

eleştiride bulunmak istemem, fakat konu açmadan önce ve büyük harflerle emeğe saygı demeden önce keşke bir arama yapsaydın.
Defalarca verildi.
Umarım bundan sonraki paylaşımlarında daha dikkatli olursun.

kopyala-yapıştır emek ister, forumda arama yapıp kopyala-yapıştır ise daha büyük emek ister :goz:

windows kullanıp kullanıp çamur atmayın, her ne kadar çamur atılası olsada toplumumuzun büyük bir kısmının muhtaç olduğu bir işletim sistemi. pardus gibi oluşumların çoğalması dileğiyle.

birincisi bu da cocacola gibi markarada atılan işte allah yok mesih var peygamber yalan işte ben tanrıyım demek istemiş gibi komplolardan
evet windows hayatta kullanmak istemediğim benim çok tehlikeli bi işletim sistemi fakat işyerimde bunu kullanmak zorundayım...
bunun yanısıra windowsa böle karalama yapmaya çalıştıkça insanlardaki merak öne çıkıyo ve daha fazla kullanılmaya başlanıyo üzgünüm
bunu yazmak yerine linux işletim sisteminin kullanılmasının faydalarından bilinmeyen birini söyleseydin anlatsaydın ve tartışmaya açsaydın daha faydalı bi konu olurdu...
tabi bence

Geri