emrzytn
New member
Xp'yi Hızlandırıyoruz...
"Vallahi delürecem!", "Bilgisayarım çok yavaş"
Yukarıdaki haykırışlar Xp kullanıcılarının yanlızca birkaçı. =)
Bilgisyarımıza format attık diyelim. İlk zamanlarda ne kadar hızlıydı değil mi? Sonra zamanla yüklediğimiz programlarla, bozuk dosyalarla, casus ve virüslerle bilgisyarımız ne kadar yavaşladı değil mi? Neredeyse çıldıracak konuma geldik.
Bugüne kadar performans artışı hakkında yüzlerce yazı yazıldı, çizildi. Bu yazıların çoğu gereksiz ve yanlış bilgilerdi. Çoğu yazıda bilgisayarımıza bir sürü program yüklememizi istiyordu. =) Şimdi bütün bu bilgileri kafamızdan silelim. Aşağıdaki yöntemleri deneyelim. =)
NOT: Bu ayarlar Windows Xp içindir.
Başlangıç olarak Format atalım!
Evet, dosyalarımızı yedekleyip temiz bir format atalım. Format atmayı bilmeyenler şuradaki
eğitim videosunu izleyebilirler.
Formattan Sonra Ufak Ayarlar
1-Bilgisayarım>Sağtık>Özellikler>Gelişmiş>Performans bölümündeki Ayarlar butonu
Klasördeki ortak görveleri kullan, Masaüstündeki simgelerin bırakma gölgesini kullan, Pencere ve Düğmelerde görsel stil kullan seçenekleri hariç tüm seçeneklerdeki tik işaretlerini kaldırın.
2-Bilgisayarım>Sağtık>Özellikler>Gelişmiş>Hata Bildirimi
Hata Bildirimini devre dışı bırak seçeneğini işaretlerin. Önemli hata oluştuğunda bana bildir seçeneğindeki tik işaretini kaldrın.
3-Bilgisayarım>Sağtık>Özellikler>Sistem Geri Yükleme
Bütün Sürücülerde Sistem Geri Yüklemeyi Kapat seçeneğini işaretleyin.
Kurduğunuz Programlar Hakkında
Önünüze gelen her programı indirip kurmayın, sebepleri;
1-Virüslü olabilir
2-Zamanla bilgisyarınızda kalıntılar oluşturabilir
3-Casus yazılım olabilir
4-Adsl kullanıyorsanız ve sınırlıysa Kotanıza yazık :durdurun
Programların beta sürümlerini kullanmayın. =) Tam sürümlerini kullanın.
Program Önerileri
Virüsleri Durdurun: Virüslerde bilgisayarımızı yavaşlatan bir gerçek! Bunları durdukmak için
Kaspersky ya da Nod32 yi öneririm. (Nod32 sistemi daha az yoruyor.)
Casuslara son: Bu casus programcıkları (spyware vs.) antivirüs programları tanımaz, o yüzden ek bir program gerekli. Bunun için Ad Aware SE Personal ya da Ad Aware 2007 yi öneririm.
...
Bu yazı ilk kez HackHeLL.Com da yayınlanmıştır(ha bide kendi sitemde yayınladım) =). Beğeneceğinizi umuyorum.
EmrZytN
"Vallahi delürecem!", "Bilgisayarım çok yavaş"
Yukarıdaki haykırışlar Xp kullanıcılarının yanlızca birkaçı. =)
Bilgisyarımıza format attık diyelim. İlk zamanlarda ne kadar hızlıydı değil mi? Sonra zamanla yüklediğimiz programlarla, bozuk dosyalarla, casus ve virüslerle bilgisyarımız ne kadar yavaşladı değil mi? Neredeyse çıldıracak konuma geldik.
Bugüne kadar performans artışı hakkında yüzlerce yazı yazıldı, çizildi. Bu yazıların çoğu gereksiz ve yanlış bilgilerdi. Çoğu yazıda bilgisayarımıza bir sürü program yüklememizi istiyordu. =) Şimdi bütün bu bilgileri kafamızdan silelim. Aşağıdaki yöntemleri deneyelim. =)
NOT: Bu ayarlar Windows Xp içindir.
Başlangıç olarak Format atalım!
Evet, dosyalarımızı yedekleyip temiz bir format atalım. Format atmayı bilmeyenler şuradaki
eğitim videosunu izleyebilirler.
Formattan Sonra Ufak Ayarlar
1-Bilgisayarım>Sağtık>Özellikler>Gelişmiş>Performans bölümündeki Ayarlar butonu
Klasördeki ortak görveleri kullan, Masaüstündeki simgelerin bırakma gölgesini kullan, Pencere ve Düğmelerde görsel stil kullan seçenekleri hariç tüm seçeneklerdeki tik işaretlerini kaldırın.
2-Bilgisayarım>Sağtık>Özellikler>Gelişmiş>Hata Bildirimi
Hata Bildirimini devre dışı bırak seçeneğini işaretlerin. Önemli hata oluştuğunda bana bildir seçeneğindeki tik işaretini kaldrın.
3-Bilgisayarım>Sağtık>Özellikler>Sistem Geri Yükleme
Bütün Sürücülerde Sistem Geri Yüklemeyi Kapat seçeneğini işaretleyin.
Kurduğunuz Programlar Hakkında
Önünüze gelen her programı indirip kurmayın, sebepleri;
1-Virüslü olabilir
2-Zamanla bilgisyarınızda kalıntılar oluşturabilir
3-Casus yazılım olabilir
4-Adsl kullanıyorsanız ve sınırlıysa Kotanıza yazık :durdurun
Programların beta sürümlerini kullanmayın. =) Tam sürümlerini kullanın.
Program Önerileri
Virüsleri Durdurun: Virüslerde bilgisayarımızı yavaşlatan bir gerçek! Bunları durdukmak için
Kaspersky ya da Nod32 yi öneririm. (Nod32 sistemi daha az yoruyor.)
Casuslara son: Bu casus programcıkları (spyware vs.) antivirüs programları tanımaz, o yüzden ek bir program gerekli. Bunun için Ad Aware SE Personal ya da Ad Aware 2007 yi öneririm.
...
Bu yazı ilk kez HackHeLL.Com da yayınlanmıştır(ha bide kendi sitemde yayınladım) =). Beğeneceğinizi umuyorum.
EmrZytN