toygar1966
New member
- Reaction score
- 0
:saskinWindows XP açılışında masaüstünüz gözükmüyor ise aşağıdaki yolu takip ederek bu sorundan kurtulabilirsin.Bu sorunun ana sebepleri arasında shell ayarlarının bozulmasını gösterebiliriz.
Shell ,Windows işletim sistemlerinde görsel yapılandırmadan sorumludur.En basit anlamda shell dosyaları zarar gördüğünde Windows temalarıda çalışmayabilir.Ben bu sorunla ilk olarak 3. parti bir temayı sistemimden kaldırmak istediğimde karşılaşmıştım.Çözümü ise son derece basit.Yapmamız gereken ise Winlogon hizmetine pencere yönetiminden sorumlu explorer servisini göstermemiz.:clap
1
Görev Yöneticisini çalıştırın.
Dosya-Yeni Görev ya da sağ alt kısımdaki Yeni Görev kısmına tıkla***** aç yoluna explorer.exe yazın ve enter'a basın.
2
1 numaralı işlemi her açılışta gerçekleştirmek canınızı sıkacaktır.O yüzden devam ediyoruz ve Windows açılışında Explorer hizmetinin otomatik olarak tanınmasını sağlıyoruz.
Başlat-Çalıştır => regedit yazın ve aşağıdaki yolu izleyin.
HKEY_LOCAL_MACHINE--SOFTWARE--Microsoft--Windows NT--CurrentVersion--Winlogon
Sağ panele geçerek Shell değerinin verisini aşağıdaki gibi değiştirin.
Alıntıdırr....
Shell ,Windows işletim sistemlerinde görsel yapılandırmadan sorumludur.En basit anlamda shell dosyaları zarar gördüğünde Windows temalarıda çalışmayabilir.Ben bu sorunla ilk olarak 3. parti bir temayı sistemimden kaldırmak istediğimde karşılaşmıştım.Çözümü ise son derece basit.Yapmamız gereken ise Winlogon hizmetine pencere yönetiminden sorumlu explorer servisini göstermemiz.:clap
1
Görev Yöneticisini çalıştırın.
Dosya-Yeni Görev ya da sağ alt kısımdaki Yeni Görev kısmına tıkla***** aç yoluna explorer.exe yazın ve enter'a basın.
2
1 numaralı işlemi her açılışta gerçekleştirmek canınızı sıkacaktır.O yüzden devam ediyoruz ve Windows açılışında Explorer hizmetinin otomatik olarak tanınmasını sağlıyoruz.
Başlat-Çalıştır => regedit yazın ve aşağıdaki yolu izleyin.
HKEY_LOCAL_MACHINE--SOFTWARE--Microsoft--Windows NT--CurrentVersion--Winlogon
Sağ panele geçerek Shell değerinin verisini aşağıdaki gibi değiştirin.
Alıntıdırr....