Windows XP 64 bit Corp Ed (rapid)

tosunpasa

New member
Reaction score
0
Windows XP 64 bit Corp Ed

Merhaba arkadaşlar

bugün itibari ile upload ım bitti
256 lık adsl ile ancak....

http://luzumluprogramlar.blogspot.com/

http://bp1.blogger.com/_jod-KU7ywI4/RnO4JTgHshI/AAAAAAAAAPA/qWfd97SX7-Q/s1600-h/Windows_XP_x64.jpg

http://www.microsoft.com/turkiye/windowsxp/64bit/

Windows XP 64-Bit Edition İlk 5

Büyük Bellek Desteği

Windows XP 64-Bit Edition 16 GB RAM'i ve 16 TB sanal belleği desteklediğinden, büyük veri kümeleri kullanan uygulamaları daha hızlı çalıştırabiliyor. Uygulamalar çok daha fazla veriyi sanal belleğe önceden yükleyebilir ve böylece Intel Itanium işlemcinin verilere hızlı bir şekilde erişebilmesini sağlayabilir.

Intel Itanium İşlemci Ailesine Göre En İyi Hale Getirildi

Windows XP 64-Bit Edition özel olarak Intel Itanium işlemcilere uygun bir şekilde en iyi hale getirildi ve Itanium işlemcinin Açık Paralel Komut İşleme (EPIC) tasarımı ve daha hızlı kayan nokta hesaplama gibi önemli özelliklerinden yararlanacak şekilde geliştirildi.

Birden Fazla İşlemci İle Çalışma

Windows XP 64-Bit Edition, iki simetrik Intel Itanium işlemciyi destekleyerek maksimum performans ve ölçeklenebilirlik sağlayacak şekilde tasarlandı.

Birlikte Çalışma Uyumluluğu

Windows XP 64-Bit Edition, Windows on Windows 64 (WOW64) x86 benzetim katmanını kullanarak 64-bit teknik uygulamaların 32-bit iş uygulamalarıyla entegre bir şekilde çalışabileceği zengin bir platform sunuyor.

Programlama Modeli Aynı

32-bit mimariye yönelik uygulama geliştirenler, Itanium üzerinde çalışan Windows ortamının 32-bit Windows'un uygulama geliştirme ortamıyla aynı olduğunu görerek rahat ve hızlı bir şekilde uygulama geliştirmeye devam edecekler.

Windows XP 64-Bit Edition Version 2003 Teknik Özet

İşletmelerin, akademik ortamların, mühendislik kuruluşlarının ve bilimsel organizasyonların sürekli artan veri gereksinimleri, mevcut bilgi teknolojileri (BT) platformunun sınırlarını ve becerilerini zorluyor. Günümüzde dünya genelinde milyonlarca kullanıcı tarafından gigabaytlar hatta terabaytlar seviyesindeki verilere gerçek zamanlı olarak erişilmesi gerekiyor. Bu gereksinimi karşılamak için ise yeni bir teknolojiye ihtiyaç var.

64-bit Microsoft Windows platformu, gelişmiş çoklu işlemci özellikleri, güçlü kayan nokta hesaplama uzantıları ve multimedya kullanımına özel komutlara sahip Intel® Itanium™ işlemci ailesine dayalı yüksek kullanım düzeyi, daha fazla ölçeklenebilirlik özelliği ve büyük bellek desteği sunuyor.

64-Bit Windows'un Yararları

Windows XP 64-Bit Edition, Wind64™ API tabanlı yeni nesil uygulamalar için ölçeklenebilir, yüksek performanslı bir platform sağlıyor. 32-bit sistemlere kıyasla mimarisi, çok büyük miktarda veriyi daha verimli bir şekilde işliyor ve sekiz terabayta kadar sanal belleği destekliyor. 64-bit Windows ile uygulamalar daha fazla veriyi sanal belleğe önceden yükleyerek IA-64 işlemcinin hızlı bir şekilde erişebilmesini sağlıyor.

Büyük Bellek Desteği

Windows XP 64-Bit Edition 16 GB RAM'i ve 16 terabayt sanal belleği desteklediğinden, büyük veri kümeleri kullanan uygulamaları daha hızlı çalıştırabiliyor. Uygulamalar çok daha fazla veriyi sanal belleğe önceden yükleyebilir ve böylece Intel Itanium işlemcinin verilere hızlı bir şekilde erişebilmesini sağlayabilir. Bu özellik, verinin sanal belleğe yüklenme süresini ve depolama aygıtlarında arama, okuma ve yazma sürelerini azaltarak uygulamaların daha hızlı ve verimli bir şekilde çalışmalarını sağlıyor.

Intel Itanium İşlemci Ailesine Göre En İyi Hale Getirildi

Windows XP 64-Bit Edition özel olarak Intel Itanium işlemcilere uygun bir şekilde en iyi hale getirildi ve Itanium işlemcinin Açık Paralel Komut İşleme (EPIC) tasarımı gibi önemli özelliklerinden yararlanacak şekilde geliştirildi. IA-32 (x86) komut setinden farklı olan EPIC komut seti, Intel Itanium işlemcilerin 20 işlemi aynı anda yapabilmesini sağlıyor.

Kayan Nokta

Windows XP 64-Bit Edition, Intel Itanium platformunun sağladığı geliştirilmiş kayan nokta performansından ve belirli bir sürede çok daha fazla işlem yapabilme özelliğinden de yararlanıyor. En üst performansını göstererek çalışan bir 900-MHz işlemci 6.4 GFLOPS'a kadar işlem yapabilir—Mekanik Bilgisayar Destekli Mühendislik (MCAE) ve finansal işlemler gibi çok büyük miktarda veri kullanan senaryolar için gerekli güç.

Intel Itanium işlemci ailesi hakkında daha fazla bilgiyi http://www.intel.com/itanium/ adresinde bulabilirsiniz.

Birden Fazla İşlemci İle Çalışma

Windows XP 64-Bit Edition, maksimum performans ve ölçeklenebilirlik sağlamak üzere iki simetrik Intel Itanium işlemciyi destekleyecek şekilde tasarlandı.

Yeni Nesil Uygulamalar için En İyi Platform.
Programlama Modeli Aynı
32-bit mimariye yönelik uygulama geliştiriciler Itanium ortamında çalışan Windows'ta da rahat ve verimli bir şekilde çalışabilecekler. 64-bit Windows'a yönelik uygulamalar üzerinde çalışan uygulama geliştiriciler yeni uygulama geliştirme ortamının, Windows 32-bit sistemler için kullandıkları ortamla aynı olduğunu görecekler; Microsoft Win64™ uygulama programlama arabirimi (API) Microsoft Win32® API ile aynı. Mevcut API'ler üzerinde, çalıştıkları platformun özelliklerini daha iyi yansıtabilmeleri için gerekli değişiklikler yapıldı. Bunun sonucunda uygulama geliştiriciler için programlama kolaylaştırılmış ve öğrenme süresi kısaltılmış oldu; 64-bit Windows için kod yazmak 32-bit Windows için kod yazmaktan farklı değil.

64-bit Windows uygulama geliştirme ortamı, UI ve programlama modelleri, ağ kullanımı, güvenlik, grafik, multimedya, Tak ve Çalıştır, dizin hizmeti ve araç özellikleri gibi birçok 32-bit Windows özelliğini destekliyor. İşlevlerin büyük bir bölümü, bir uygulamanın çalıştığı platformun hesaplama özelliklerini yansıtacak şekilde yeniden düzenlendi.

Bunun sonucunda uygulama geliştiriciler için program yazmak kolaylaştırılmış ve öğrenme süresi kısaltılmıştır; 64-bit Windows için kod yazmak 32-bit Windows için kod yazmaktan farklı değil.
Güvenilir Uygulama Geliştirme Araçları
Windows'un, tüm platformlar içinde en sağlam uygulama geliştirme araçlarına sahip olması, yeni nesil uygulamaların geliştirilmesini kolaylaştırıyor. Uygulama geliştiriciler, Microsoft Visual Studio® uygulama geliştirme sistemini 32-bit uygulamalar yerine 64-bit uygulamalar geliştirecek veya hem 64-bit hem de 32-bit ikili dosyalar oluşturan entegre projeler yaratacak şekilde ayarlayabilirler. Pentium işlemci kullanan bilgisayarlarda 64-bit Windows programlarını geliştirirken, uygulama geliştiricilerin 32-bit Windows ve Microsoft Visual C++® geliştirme ortamını kullanmaları önerilmektedir.

Platform SDK'sı yeni veri türlerini destekleyerek, işaretçilerin ve işaretçi tarafından gösterilen değişkenlerin platformun çalışma hassaslığını yansıtabilmesini sağlıyor. Böylece, uygulama geliştiriciler Win32 veya Win64 tabanlı sistemlerde çalışabilecek uygulamaları tek bir kaynak kodunu derleyerek oluşturabilirler. Aynı kaynak kod hem 64-bit hem de 32-bit platform için kullanılabilir. Bu strateji sayesinde 64-bit mimariye yönelik uygulama geliştirme maliyetleri azalmaktadır. Kodu 32-bit ortamda oluşturun, yeniden derleyin ve 64-bit Windows ortamında test edin.
ISV Katılımı
Microsoft, Intel ve orijinal cihaz üreticisi (OEM) ortakları hedef kullanıcı senaryolarını desteklemek üzere önemli yazılım firmalarıyla (ISVs) bir araya geldi. Microsoft'un Teknik Beta Programı, Intel'in pilot sistemleri ve birçok uzak 64-bit geliştirme laboratuarlarının kullanımı sayesinde yüzlerce ISV bugüne kadar pek çok uygulama geliştirdi. Microsoft'un vizyonu, 64-bit Windows platformlarında Microsoft uygulamaları da dahil olmak üzere kullanılabilir uygulama sayısını artırmaktır.

Teknik ve Ticari Uygulamalar için tek Masaüstü
Birlikte Çalışma Uyumluluğu
Windows XP 64-Bit Edition, Windows on Windows 64 (WOW64) x86 benzetim katmanını kullanarak 64-bit teknik uygulamaların 32-bit iş uygulamalarıyla entegre bir şekilde çalışabileceği zengin bir platform sunuyor. WOW64 alt sistemi 32-bit uygulamaları 64-bit uygulamalardan ayırarak dosya ve kayıt çakışmalarını önler. Hem konsol hem de grafik kullanıcı arayüzü (GUI) uygulamaları hizmet uygulamaları olarak destekleniyor. Sistem, kes ve yapıştır işlemleri ve COM kullanımı gibi senaryolarda 32/64 sınırları arasında uyumlu bir şekilde çalışabiliyor. Ancak, 32-bit süreçler 64-bit DLL'leri, 64-bit süreçler de 32-bit DLL'leri yükleyemiyor.

64-bit donanım bir çok 32-bit uygulama ile uyumlu bir şekilde çalışacak, ancak 32-bit uygulamalar 32-bit donanım üzerinde daha yüksek performansa sahip olacaktır. WOW64, kişisel verimlilik sağlayan 32-bit uygulamaları çalıştıracak şekilde tasarlandığından yaratıcılık ve birlikte çalışmaya yönelik yepyeni bir kullanım olanağı sunuyor.
Tanıdık Bir Ortam
Windows XP 64-Bit Edition, 32-bit Windows sistemlerinde kullanılan aynı araçlarla yönetilebiliyor. Kullanıcılar 32-bit Windows ile ilgili bilgilerinin tamamının 64-bit Windows ortamında da işlerine yarayacağını görecekler. Kurulum, yapılandırma ve yönetim özellikleri de aynı olacak. Kullanıcılar, sistem yöneticileri ve yardım masası çalışanları 64-bit Windows kullanıcı arayüzünün (UI) 32-bit Windows XP UI ile aynı olduğunu görecekler. Bu sayede, kurumlar, tek bir işletim sistemini tüm masaüstü bilgisayarlarında standart bir şekilde kullanarak yönetim maliyetlerini önemli ölçüde kısabilecekler.
Windows tabanlı Çözüm
Windows en yüksek sayıda uygulama, donanım ve destek ortağına sahip olduğundan, kullanıcılarına çözümlerini ne şekilde üretecekleri konusunda daha fazla seçenek sunuyor.

Ayrıntılar

32-Bit ve 64-Bit Windows Platformları Arasındaki Farklılıklar

32-bit ve 64-bit Windows platformları arasındaki en önemli farklılık destekledikleri bellek büyüklüğüdür. Şu anda, 32-bit Windows platformu 4 GB'a kadar sistem belleğini ve her süreç için 2 GB'a kadar ayrılmış bellek büyüklüğünü destekleyebiliyor. Windows XP 64-Bit Edition 16 GB'a kadar RAM ve donanım özelliklerinin gelişmesine ve bellek büyüklüklerin artmasına bağlı olarak, 16 terabayta kadar sanal bellek kullanımını destekleyecek.

Kullanıcılar bazı özelliklerin değişmiş olduğunu görecekler, ancak 64-bit Windows platformu genel olarak, 32-bit Windows platformunda bulunan özelliklerin büyük bir çoğunluğunu içeriyor.

Sistem Gereksinimleri

Windows XP 64-Bit Edition, Intel ve bazı OEM'lerin sunduğu 64-bit anakart ve çip setini gerektirmektedir.

64-Bit Bilgisayar Sistemlerinin Geleceği

Windows XP 64-Bit Edition Version 2003, Microsoft'un sunduğu 64-bit iş istasyonu teknolojisinde bir sonraki adımdır. Veri kümeleri ve bellek gereksinimleri büyümeye devam ettikçe, 64-bit Windows'un sunduğu özelliklere yönelik talep de artacaktır.

Microsoft, Windows XP 32-bit ve 64-bit işletim sistemlerini bir arada geliştirmeye devam edecek. Böylece, kullanıcılarına kendi gereksinimlerine uygun olarak seçebilecekleri farklı bilgi işlem ortamları sunacak.

Kullanıcı Senaryoları

Windows XP 64-Bit Edition, mekanik tasarım ve analiz, dijital içerik oluşturma, bilimsel çalışmalar ve yüksek performanslı hesap uygulamaları gibi alanlarda çalışan ve büyük ölçekte bellek kullanımına ve kayan nokta performansına gereksinim duyan teknik iş istasyonu kullanıcılarının, kaynakları yoğun bir şekilde kullanan iş ihtiyaçlarını çözümlemek üzere tasarlandı. 64-bit Windows platformundan yararlanacak iş kollarından bazıları şunlardır:
Mekanik Tasarım ve Analiz (CAD/CAM/CAE)

Mühendislerin otomotiv veya uçak tasarımı gibi alanlarda ticari başarıyı yakalayabilmeleri için, bir yandan çok sıkı güvenlik gereksinimlerini karşılamaya çalışırken diğer yandan da tasarımlarını rakiplerinden daha hızlı bir şekilde görselleştirebilmeleri çok büyük önem taşımaktadır.

Bilgisayar destekli tasarım ve mühendislik uygulamalarının daha büyük modelleri daha kısa sürede çalıştırmalarına gereksinim duyulur. Bu uygulamaları kullanan tasarımcılar ve mühendisler, büyük bellek desteği, hızlı iş yapabilme özelliği ve kayan nokta hesaplarının daha hızlı olmasından yararlanacaklar.

Otomobil ve uçak gibi tasarım ürünleri, hava akımı, basınç ve ısı gibi etkilerin belirlenebilmesini sağlayan analiz araçlarına yönelik bir pazar oluşturdular. Bu araçlar farklı malzemelerin toleranslarını ve özelliklerini belirlemek için kayan nokta işlemleri kullanmakta, yoğun ve karmaşık matematik hesapları yapmaktadır. Tasarımcılar, kaza simülasyonu gibi gerçek dünyaya ait senaryolar geliştirebilir ve sonuçları modellerine uygulayarak tasarladıkları ürünlerin daha iyi olmasını sağlayabilirler.
Dijital İçerik Oluşturma

İki boyutlu (2-D) ve üç boyutlu (3-D) canlandırma ve renklendirme, görüntü düzenleme ve oyun geliştirme alanları Dijital İçerik Oluşturmanın (DCC) üç önemli koludur. Bu alanlar, Intel Itanium işlemciler üzerinde çalışan Windows XP 64-Bit Edition'ın sağladığı daha yüksek ve daha hızlı bellek kullanımı ve geliştirilmiş kayan nokta performansından en çok yararlanacak iş kollarının başında gelir.

Artan bilgi işlem gücü sayesinde oyun geliştiriciler ve animatörler modellerini veya ekran görüntülerini renklendirme işlemlerini daha kısa sürede yapabilir Ayrıca, bir modelin küçük boyutlu tel çerçeve görüntüsü ile çalışmaları yerine, tam-renklendirilmiş 3-D modeller ile çalışabilmelerini sağlar. Geliştirme sürecinde tam olarak renklendirilmiş modeller ile çalışabilmek, animatörlerin ve oyun geliştiricilerin yaratıcılıklarını en üst düzeyde kullanabilmelerini sağlamaktadır.
Bilimsel Çalışmalar ve Yüksek Performanslı Hesap Gerektiren Çalışmalar

Petrol ve doğal gaz arama, hava simülasyonu ve diğer gelişmiş simülasyonlar gibi büyük bellek desteği ve daha hızlı kayan nokta kullanımına gereksinim duyan birçok bilimsel alan ve yüksek-performanslı bilgi işlem uygulamaları bulunmaktadır. Bu tür çalışmalar Windows XP 64-Bit Edition kullanan iş istasyonlarının sağlayacağı yüksek kapasite ve hızdan en iyi şekilde yararlanabilir.

Windows XP 64-Bit Edition, işlemcinin hızlı bir şekilde erişebilmesi için bu büyük veri kümelerinin belleğe yüklenebilmesini sağlar. Bellekte tutulan verilere, sabit diskteki verilere oranla 10,000 kat daha hızlı bir şekilde erişilebildiğinden istenen analizler çok daha kısa sürede yapılabilir. Veriler ayrıca, ayrıntılı 2-D veya 3-D modellerle görselleştirilerek her tür bilimsel çalışma ve yüksek performanslı hesaplamalar güvenilir bir platformda yapılabilir.

http://rapidshare.com/files/37449734/Windows_XP_64Bit_Corp.part1.rar
http://rapidshare.com/files/37458232/Windows_XP_64Bit_Corp.part2.rar
http://rapidshare.com/files/37465648/Windows_XP_64Bit_Corp.part3.rar
http://rapidshare.com/files/37474070/Windows_XP_64Bit_Corp.part4.rar
http://rapidshare.com/files/37485475/Windows_XP_64Bit_Corp.part5.rar
http://rapidshare.com/files/37497756/Windows_XP_64Bit_Corp.part6.rar
http://rapidshare.com/files/37511697/Windows_XP_64Bit_Corp.part7.rar
http://rapidshare.com/files/37439944/Windows_XP_64Bit_Corp.part8.rar

Pass = Tosunpasa

benim kurup çalıştırmama tek sebebim..
WebCam in 64bit driver ı olmaması
...........................

NOT : Aktivasyon İSTEMEZ . link lerde görüldüğü gibi Corporate Ed.

:biggrin
:victory

Çok teşekkür ederim yalnızbir sorum olacak..sistem ingilizcemi türkçemi?

ingilizce geliba bu? cevap yokmu? lisans istiyomu? Teşekkürler line sağlık.

x64 boş iş 32 bitle yola devam
2009 dan sonra belki 64 bit olur...

ya bunun kurulumu nasıl arkadaslar..içerigi cıkarttım..komple image(nrg) dosyasına cevirdim ve cd ye cektim..ama açılışta "cd den ön yükleme için bir tuşa basın" demiyor..Yardımcı olursanız sevinirim.."Bu xp versiyonu cd den boot ile calışır..Lütfen cd roma yerleştirip restart yapın diyo setupu masaüstünde tıklayınca da :S :S yarım ederseniz sevinirim..

ya arkadaşlar bu program seri numarası istiyor seri numarası yazarmısınız lütfennnn

Bu yazılım cd key soruyor :

VCFQD-V9FX9-46WVH-K3CD4-4J3JM

Yazılımı yükledim update yapmıyor fakat windowstan yazılım doğrulaması yaptıktan sonra int exp 7 gibi indirip güncellemeleri yapabiliyorsunuz. Tv kartımın x64 driverını bulamadığım için( Avermedia mpeg2 203) üzülerek kaldırdım

tşkr emek vermişsin saol

ya bişi sorucam...ben laptop kullanıyorum core 2 duo işlemci...1gb ram...256 mb ekran kartı....
bu 64bit i buna kurabilirmiyiz????
64 dahamı iyidir 32bitlik ten???
yararları zararından daha fazlamıdır?

biraz aydınlatırsanız beni sewinirim....
ya bunu kurcam yada media centre yi....vista kurdum ama acayip ısınma problemiyle karşılaştım ben....

ya arkadaşlar bunu cd ye hangi formatta çekiyoruz.ben yapamadım. teşekkürler

Geri