Ya sistem oem değil zaten tüm parçaları da değişti. Bilgisayar bi 5-6 yıllık en az. İşlemcinin ömrünün bittiğini düşünüyorum. Ya da işlemci üstündeki fan aşırı tozlanmış olabilir. Açtım baktım toz vardı içini süpürdüm kasanın ama işlemcinin fanına dokunamadım kasadaki fanın da pervanesinin tozunu alabildim sadece. Önceden bi kez takılmaya başlayınca hiç geçmezdi. Yani bi şarkı açardım şarkı normal çalarken 2-3 saniyede bir dırrıt eder takılırdı. O bi kez başlayınca bi daha format atana kadar düzelmezdi. Bu arada format attığım işletim sistemi xp sp3 düzenleyen de "maher" diye biri isohunttan mı ne bulmuştum. Kasayı temizlediğimden beri bu sorun bazen olmaya başladı. Yani şarkı çalıyor 1:30 da takılıyor sonra 1:33 te takılıyor sonra takılmadan devam ediyor. Ama yine de bilgisayarın açılış hızı bayağı düştü. Yaklaşık 5 dakikada kendine gelmiş oluyor. Fotoğrafta anlatmaya çalıştığım şey de işlemlerde sistemin yüzde 99 u boş gösterirken altta işlemcinin yüzde 50sini falan dolu göstermesi. Ve o sıralarda bilgisayar dırrıt falan diye ses çıkarıyor daha doğrusu çıkan sesi kastırıyor. 6-7 yaşımdan beri kullanıyorum bilgisayarı. Bunu alalı rahat bi 5-6 yıl oldu ama yani ilk kez bi bilgisayarda böyle bi sorun gördüm n'apacağımı şaşırmış durumdayım. Daha önce başına gelen ve çözen biri varsa yardımını bekliyorum. Bu arada bu olay durup dururken olmuyor. Bilgisayarı bi kez zorladığımda olmaya başlıyor. Ordan sonra zorlamasam bile kendi kendine böyle kasıyor. Acil yardım lütfen