windows vista'ya nasıl format atılır bilen yok mu?

leeleo

New member
Reaction score
0
arkadaşlar foruma yakışmıyo. bir haftadır windows vista'ya nasıl format atılır diye soruyoruz ama bilen yok.lütfen...yardımmm bekliyorum....

leeleo' Alıntı:
arkadaşlar foruma yakışmıyo. bir haftadır windows vista'ya nasıl format atılır diye soruyoruz ama bilen yok.lütfen...yardımmm bekliyorum....

ilk seçenek elindeki xp cd si varsa normal olarak boot seçeneklerinde ilk sürücü cd yi ayarla xp ye format atar gibi fista ya format çekeblirsin,

şimdi eğer elinnde bir hdd varsa onun üzerine xp kurup vista kurulu hdd yi slave bağlayarak format atabilirsin ya da en basiti vistanın kruulum dvd sini tak tekrar baştan yüklemek için sürücü kısmına geldiğin de vistanın kendi biçimlendirme seçeneklerinden direk sistemin kurulu olduğu kısmı biçimlendirip sonraki yükleme işlemini iptal ederek xp yükleyebilirsi n yada hdd ni süök bi arkadışına rica et formatlattır ya da daha olmadı hdd nin üretici firmasının sitesinde n o hdd ye özel LOw Level format programıyla başlangıçta vistaya dair ne varsa silebilrisin....

Arkadasım Vista Cdsi ilede format atılıyor bilgine

Sıfırdan kur Vistayı Dvd ile

kardeş eğer xp dçneceksen arkadaşımızın dediği gibi xp bootbale cd ile format atarsın
eğer vistaya ise dvd tak orda ilerledikçe görürsün ister yükselt istersen temizden yap

KİNG_Erdinç

arkadaşlar
xp cd si ile format atabilen oldumu bilemiyorum ama
ben denediğimde olmadı

bende
cd den çalışan xp vardı
onun içinde saolsun partition magic programı koymuşlardı
onunla ben her türlü format işlemini rahatca yaptım ve
normal xp yi geri yüklemeyi başardım

sürekli sorduğu ikaz mesaj ve 2gb ram olmasına rağmen çektiğim performans probleminden bıktım

bende xp ye geri döndüm

vista dvd sinden açılış yaptığın zaman sana sürücüleri gösteren menü geldiğinde orada biçim olması lazım, tıkladığın zaman format atar sürücüye (c ye), format attıktan sonra otomatik olarak kuruluma geçecektir. ama sakın diğer partitionlar üzerinde iken yapma, yoksa diğerlerine format atmış olursun,

arkadaş şimdi format mı atmak istiyorsun orda bi kere anlaşalım
tamam format atıcaz ama vista mı xp mi
1. vista diyorsun muhtemelen d sürücünde recovery vardır bilgisayarın açıkken veya ilk çalıştırdığında f11 tıkla ordan yapablirsin ikinci yol elindeki vista dvdin ile yaparsın ilk açılışta vista dvd ni boot et dvd sana yol gösterecektir (istersen onuda anlatayım ama uzun sürer)
2.xp ise bir tane xp bul professionel olsun service packli 2 veya üç ilk çalıştırdığında xp cd si ile boot edeceksin muhtemelen vistan c diskinde kuruludur c diskini biçimlendir ondan sonra kur (kurulumunu istersen forumda resimli olarak verildi zaten)

cd yi takınca çıkyormuş arkadasin verdiği linkte var ben baktım ve oldukça kolaymış

Geri