Windows Vista-Xp Cd-DVDsi Nasıl Kopyalanır?

ogus06

New member
Reaction score
0
Mrb Elimde bi tane vista home premium Dvdsi var bunu başka bi dvdye çektm ama format atarken ''Cdden veya Dvdden ön yükleme yapmak için bir tuşa basın'' demiyor yani kendimin çektiğim dvdden pcye format atamıyorum UltraISO diye bi programdan da yararlanarak otomatik açılır yaptım ama olmuyor Lütfen bi yardımcı Olur Musunuz????????? :vur:vur

Lütfen bi Anlatırsanız Sewinirimm.:goz::goz:

bios ayarlarından "first boot"u cd-rom yapacaksın.

bilgisayarın açılış ekranı var ya siyah ekran ordan sonra DEL e bas en koşede ENTER ın yanında sonra EXİT bolumu var yukarda bolumler var EXİT ın yanındaki bolume gir CD rom u seç (+) tuşuyla seçiceksin sonra f10 basıp kaydediceksin bu kadar

bios içinde "first boot device"ı cd-rom yap. yaptığın halde olmuyorsa dvd yi yanlış kopyalamışsın ve dvd boot özelliğini kaybetmiş demektir.

arkadaşım cd kopyalama işini nasıl yaptın bilmiyorum ama yanlış yapmışsın. benim sorunsuz bir şekilde yaptığım şeyi anlatayım. öncelikle nero programının kurulu olması gerekir(ben nero 7 kullanıyorum).
1. kopyalamak istediğin dvd'yi tak ve nero da dvd kopyalamayı bas(nero dvd'nin kopyasını çıkaracaktır).
2. kopyalam bittikten sonra nero senden boş dvd takmanı isteyecek. orginal dvd çıkarıp boş dvd'yi tak.
3. nero dvd algıladıktan sonra yazma işlemi başlayacak ve bitecektir. işte yeni kopya dvd'in hazırdır.
haydi kolay gelsin. yeni yaptığın dvd eskisi gibi açılışta çalışacaktır. bence bıos ile uğraşmaya gerek yok şimdilik

Geri