windows vista SP2 ve 7 arasındaki ufak farklar

silver0021

New member
Reaction score
0
Öncelikle 2007yle piyasaya sürülen windows vistanın tam bi hayal kırıklığı olduğu herkezçe bilinmekteydi. Arka arkası kesilmeyen güncellemelerle vistanın donanımsal anlamda gücünün yükseltilmeye çalışılması vistayı adeta güncelleme objesi haline getirmek ve microsoftun ayıbını örtmek üzere uğraşıldı.

Windows Vistanın zaman geçtikçe güncellemelerden tahrip olduğu ve yawaşladığı farkedilmekteydi.:001_huh: Windows 7 nin 2 senede piyasaya sürülmesinin arkasındaki asıl neden buydu. Vista sadece bir denekti. Şu an sisteminizde Windows Vista SP2 yüklüyse ve optimize edilmişse Windows 7 ye geçmenizin hiç bir anlamı kalmadı denebilir. Sadece görselliğinden yararlanmış olucaksınız.

Windows 7 yi bir kendi imkanlarımla en başından beri inceledim.:sigara: Windows Vista SP2 den sadece bir adım önde gidiyor.! Sistemi kasanın tek sorunu hard diski çok yormasıydı vistada. Özellikle ilk açılışta vista gücünü sadece hard diske bağlıyor ve Trustedinstaller.exe svchost.exe çok fazla CPUyla ve Hard Disk tüketimiyle bilgisayarı yoruyordu.:cursing: Aslında bunlar vistayı korumaya yönelik çok sıkı kalkan konumundaydı. Bilemiyorum Windows 7 de güvenlikte vistaya göre düşürülmüş ve daha şeffaf olarak sunulmuş. Buda ileride Windows 7 nin başını ağrıtıcağa benziyor.

Temasal olarak pek büyük farklar yok. Güncellemeler Vistada olduğu kadar neredeyse hiç yok dencek kadar az. (Sadece Bi kaç Önemli Güvenlik Açığı) Yani açıkçası Windows vista SP2 Windows 7 nin ikiz kardeşi bağlamanı kurdum kafamda. Bu yüzden kendinizi çok yormayın. Windows 7 çok büyütülsede bunun başarısında denek faresi gene Vista yatıyor. Ve halen Windows SP2den Windows 7 ye nasıl geçerim diye düşünüyorsanız acele etmeyin derim... :) :001_smile:

Bende 7 de var vistada var.Ama şu an vista kullanıyorum.win7 daha gelişmedi.Ocakta çıksa neyse.
vista denek değildir.Başlı başına geleceğe dönük bir işletim sistemidir.
win2000 dede aynı olay oldu.Aslında iyi işletim sistemiydi.Ama yeni tema simgeler olmayınca tutulmadı
Bunun yerine XP yaptılar yeni tema iyi görsellik ve ufak programlar.
win7 de vistanın gelişmiş paketidir.
Ama şu an kimseye tavsiye etmem.Açıklar bir yana daha uyumluluk sorunları var.
sp1 yada sp2 de yerine oturacak.
Bakınız xp sp2 de yerine oturdu aynısı vista sp2 için geçerli win7 dede aynı olacak.

Bende 7 de var vistada var.Ama şu an vista kullanıyorum.win7 daha gelişmedi.Ocakta çıksa neyse.
win2000 dede aynı olay oldu.Aslında iyi işletim sistemiydi.Ama yeni tema simgeler olmayınca tutulmadı
Bakınız xp sp2 de yerine oturdu aynısı vista sp2 için geçerli win7 dede aynı olacak.

Haklı olabilirsin.. Ama vista denek olması istenmeyen ama sonuç itibariyle microsoftun çıkışın hata yaptığı ve driver desteklerinin unutulduğu bir sistem.. bazen bill baba bile bu kadar küük detayları atlıyabiliyor..
Ve şunu bildirmemde gerek vista SP2 nin bir kopyası windows 7.. olay bu kadar.. başkada bi havası cartı curtu yok.. :):001_smile:

Haklı olabilirsin.. Ama vista denek olması istenmeyen ama sonuç itibariyle microsoftun çıkışın hata yaptığı ve driver desteklerinin unutulduğu bir sistem.. bazen bill baba bile bu kadar küük detayları atlıyabiliyor..
Ve şunu bildirmemde gerek vista SP2 nin bir kopyası windows 7.. olay bu kadar.. başkada bi havası cartı curtu yok.. :):001_smile:

Driver sorunu hiç yaşamadım hatta xp de ekran kartı bozuk çalışıyordu yani bir nevi yan etkileri vardı.
Ama vistada sorun yok.Bencede kopya yoksa 5 ayda işletim sistemi yapılmaz Ms nin hayatına baktığımızda 5 yıl arayla işletim sistemi yaptığını görüyoruz....
Ama tabi yenilikleri unutmamak lazım...

detaylı ve çok yerinde bir yorum:cool:

Driver sorunu hiç yaşamadım hatta xp de ekran kartı bozuk çalışıyordu yani bir nevi yan etkileri vardı.
Ama vistada sorun yok.Bencede kopya yoksa 5 ayda işletim sistemi yapılmaz Ms nin hayatına baktığımızda 5 yıl arayla işletim sistemi yaptığını görüyoruz....
Ama tabi yenilikleri unutmamak lazım...

yoo bence vardı. Windows vistanın ilk çıkışında çok küfür ediyordum. çünkü detaylara bakarsak ses sisteminden tut ekran kartına kadar çoğu şeyi tanıttırmakta güçlük yaşıyordum.. tabikide bu sorun çözüme ulaştı. ama firmaların vistaya sunduğu destek çok ama çok azdı. Komple XPden kopuk bir yazılım üretilmesi yılları aldı. tabikide ben vistanın sadece şu anki en son halinden bahsetmiorum.. umarım anlarsın ne demek istediğimi :)

yoo bence vardı. Windows vistanın ilk çıkışında çok küfür ediyordum. çünkü detaylara bakarsak ses sisteminden tut ekran kartına kadar çoğu şeyi tanıttırmakta güçlük yaşıyordum.. tabikide bu sorun çözüme ulaştı. ama firmaların vistaya sunduğu destek çok ama çok azdı. Komple XPden kopuk bir yazılım üretilmesi yılları aldı. tabikide ben vistanın sadece şu anki en son halinden bahsetmiorum.. umarım anlarsın ne demek istediğimi :)

Anladım evet.O zaman donanımdan donanıma fark var.Gerçekten zamanında çok ram yiyordu 1.80 lere çıktığını bilirim
şimdi 1gb falan kullanıyo.Şahsen ben memnunum.64 bitte gerçekten destek az.Yeni yeni yerine oturdu.Bakalım sp1 çıkınca 7'ye geçeceğim.Baksana 2012 de desteklerini keseceklermiş.Adamlar 7 ye geçelim diye neler yapıyor...

Anladım evet.O zaman donanımdan donanıma fark var.Gerçekten zamanında çok ram yiyordu 1.80 lere çıktığını bilirim
şimdi 1gb falan kullanıyo.Şahsen ben memnunum.64 bitte gerçekten destek az.Yeni yeni yerine oturdu.Bakalım sp1 çıkınca 7'ye geçeceğim.Baksana 2012 de desteklerini keseceklermiş.Adamlar 7 ye geçelim diye neler yapıyor...

windows vistaya çoğu insan geçmedi.. eee buda microsoftun işine yaramadı.. şu an yayılan dedikodular insanlarda bi önyargı oluşturmaya başladı bile.. Windows 7 ye paralar akmaya başlamakta çok gecikmedi.. acaba geçsek bilgisayara nolur düzelirmi gibisinden akıllarında soru işareti birikmeye başladı.. şahsen ben bile geçtim ya neyse :D

Geri