Windows Vista için ‘hazır olun’

SonDu-Rock

New member
Reaction score
0
Windows Vista için ‘hazır olun’

1557765.jpg

Yeni işletim sistemi Vista’nın son hazırlıklarını yaparak 2007 başında piyasaya sürmeyi hedefleyen Microsoft, işletim sistemini çalıştırmak için gerekli bilgisayar bileşenlerini yeni kurduğu bir sitede açıkladı. Açıklanan sistem gereksinimleri, ‘beklenenden daha düşük’ bir seviyede çıkarak pek çok kişiyi şaşırttı.

Microsoft tarafından kurulan “Get Ready” (Hazır Olun) isimli yeni bir sitede, uzun süredir beklenen Vista işletim sistemi için gerekli bilgisayar bileşenleri açıklandı. Web sitesinde, işletim sistemini çalıştırmak için gerekli minimum sistem gereksinimlerinin yanı sıra, performans tutkunları için hazırlanan Vista sürümlerinin ne düzeyde bir bilgisayar gerektirdiği de açıklandı.

Sitede, Vista için minimum sistem gereksinimi olarak 800 MHz bir işlemci, 512 MB sistem RAM’i, 15 GB boş bir alana sahip 20 GB’lık bir sabit disk ve DirectX 9 desteği bulunan bir ekran kartı gösterildi. Windows’un yeni grafik arabirimi Aero’yu barındıran üst düzey Vista için önerilen sistem gereksinimleri ise 1 GHz bir işlemci, 1 GB sistem RAM’i 128, MB belleğe sahip bir ekran kartı ve 40 GB’lık bir sabit disk olarak belirlendi.

Sitede ayrıca, bilgisayarının Vista’yı çalıştırabileceğinden emin olmayanlar için indirilebilir bir program da sunuluyor. Kullanıcı programı bilgisayarında çalıştırdığında herhangi beş Vista sürümünü çalıştırıp çalıştıramayacağını kolay bir şekilde öğrenebiliyor. “Upgrade Advisor” isimli araç kullanıcılara Vista ile neler yapabileceklerini de gösteriyor.

Yıl başında endüstrinin önde gelen pek çok ismi, Vista’nın gereksinim duyacağı minimum sistemin yüksek seviyedeki bilgisayar kullanıcıları dışındakileri hayal kırıklığına uğratacağını öngörmüştü. Microsoft tarafından açıklanan sistem gereksinimlerinin beklenenden çok daha düşük bir seviyede olması ise başta otoriteler olmak üzere pek çok online topluluğu şaşırttı.

http://www.microsoft.com/windowsvista/getready/capable.mspx

Kaynak : Click

Windows işletim sitemine taşındı .. ;)

ben olsam bende atardım zaten :D:D

yaniii eğer çalışmasaydı bencede at derdim....

bende 1 gb ram var vista hala kasıyor umduğum gibi olmadı belkide beta olduğu içindir...

SonDu-Rock' Alıntı:
bende bi problem cıkarmadı amd 3700 var 2 gb ram var 512 vga ii calıstı calısmasaydı pcyi atacaktım saten :D

bende öle yapardım şahsen. böle bi bilgisayar onu da yapamassa zaten durmaya hakkı yokk :D :D :D

ben şahsen kullanmam xp ye devam.. haa bakarsın bigün pc yi yenilerim belki o

zaman şimdi durduk yere beta veya tamsürüm kullanıp pc yi kasmanın alemi yok

daha ham bir işletim sistemi arkadaşlar.......

beta surumunu dun bende yukledım benım makına katırgıbı calısıyor bakalım tam versıyonunu beklemeye basladık. bu arada amd 3700 calıstırır calıstırmasa yakılır cıdden. benım ıcın ole sorunlar yok :) duo core2x2 3.4 2gb ram mevcut.

bende de oyle makine var calıstırır galibainternetten indirdim beta 4.5 gb dvd ye cekecem bakalım hadi hayırlısı full cıkınca onu da kuararız

Geri