windows ta ilginç durum

supercobra

New member
Reaction score
0
Bir Hintli Hiç Kimsenin Windows'da "con , com1 ve lpt1 " isimli bir klasör oluşturamayacağını farketmiş.

Cok ilginç ve inanılmaz bir durum. Bill gates dahil Tüm microsoft ekibi bunun neden olduğuna bir cevap bulamamış...

İnanmıyorsaniz kendiniz deneyin

evet olmuyor
com2,3,4 lpt2,3,4 diye denedim onlar da olmuyor :D

bunlar windowsun sistemin çalışmasında kullandığı kısayol ve komutlar bu adlara sahip dosyalar olurşturmak sistemin kararsız çalışmasına veya hata vermesine sebep olabilir
ama illede yapıcam diyosanız
başlar > çalıştır > cmd yazıp enter a basın çıkan yere
md \\.\c:\con
yazıp enterlayın sonra c: sürücüsüne bakın orda görüceksiniz :)

he bu arada yazmayı unuttum oluşturduğunuz klasörü de windowstan silemessiniz silmek için de şu komutu kullanın
rd \\.\c:\con

zuaaaaa
lem nie olmuyo
ayy bayılazaum

Ben Bunu liseye giderken biliyodum yaklaşık 4 yıl falan oldu hocamız sormuştu yapabilene ve niye oluşmadığını bulana 100 vercem demişti. Bunlar windowsun sistem dosyaları olduğu için kullanıcının oluşturmasına izin vermiyor bu bilgi Microsoftun kendi sitesinde de mevcut fakat şu şekilde oluşturabiliyosun
Başlat-Çalıştır-Cmd
mkdir \\.\c:\con bu komutu yazdığımızda C Sürücüsünde oluşuyor
Silmek içinde rmdir \\.\c:\con komutuyla silebilirsin denedim oluyor deneyebilirsiniz.

Yırtınmayın boşa olmaz windows bu isimlerde kendi cap dosyaları olduğundan bu adda dosya kaydetmeye izin vermez...

soyledıgın ısımler sımtem dosyası ısımlerı arkadasım bunlar zaten bılıdık sey

çok basit .yolunu öğrenmek mi istiyorsunuz ....klavye kısayollaını araştırın.alt ile başlayan tuşları

Geri