Windows Kullanıcıları Mac'e Geçiyor

RuTH

Altın Üye
Reaction score
0
Amerika'daki Windows kullanıcılarının %32'sinin önümüzdeki günlerde Mac alma planı var.

ChangeWave firmasının önümüzdeki 90 gün içerisinde yeni bir bilgisayar almayı düşünen 4000 müşteri üzerinde yaptığı araştırma Microsoft'un ağzıyla kuş da tutsa imajını düzeltemeyeceğini gösterdi. Her ne kadar hala Microsoft ürünleriyle donanmış bilgisayarlar Mac'lerden çok satsa da Mac satış grafiğinin çok büyük bir açıyla yükseldiği kesin.

Araştırmada çıkan sonuç önümüzdeki günlerde bilgisayar almayı düşünen kişilerin yüzde 32'sinin Apple ürünü almayı düşündüğü. Piyasadaki farklı kaynaklara göre şu anda Mac kullanım oranı yüzde 3 ile yüzde 10 arasında değişiyor. Yüzde 32 ise kesinlikle harika bir rakam Apple için.

KaynaK

normal olarak windows a 20 basar mac

Mu Mac Karmasıkmı Yoksa Wındowstan Daha Iyi Bir Arayüzümü Var

mac güzelde hiç kullanmadığımız için bilmiyoruz bi gün windowstan bıkarsak mac döneriz artık ne yapalım güncel olayları takip etmek lazım

Uzmanlar, Apple kullanıcılarını, JPEG, QuickTime, Flash, MPEG4 ve AVI gibi dosyaları indirirken dikkatli olmaları yönünde uyarıyor.Şimdiye dek virüsler konusunda sorunsuz olan Apple piyasada yaygınlaştıkça, Windows’u rahatsız eden virüslere maruz kalıyor.
Apple'ın Safari web tarayıcısı ile kötü amaçlı bir web sitesi ziyaret edildiğinde sisteme rootkit, arkakapı veya diğer kötü amaçlı yazılımlar kullanıcının haberi olmadan yüklenebiliyor.

Bunlar dışında iki güvenlik

açığı daha var bu işletim sisteminin

Mac OS X 10.5'in VPN servisini etkiliyor ve önceki açıkla aynı şekilde bir DoS zafiyeti. Bu açık için de henüz bir yama mevcut değil. Kullanıcılara ağ erişimlerini yabancı VPN istemcilerine kapatmaları öneriliyor.
ve

Sistemin çökmesine sebebiyet veren açık bir çeşit DoS zafiyeti. Mach-O kütüphaneleri ile çalışılırken mach_loader.c bileşenindeki load_threadstac özelliği taşkına sebep oluyor ve sonuç olarak "Kernel Panic" hatası ortaya çıkıyor. Tek kullanıcılı sistemler bunlar etkilenmese de açık büyük tehlike arz ediyor. Bu açıktan etkilenen sistem için henüz yama mevcut değil

doğru,alışkanlıklar engelliyor.
yoksa mac yukardaki resimin aynısı.
yavaş yavaş mac ade alışmak gerek.

ayrıca ben mac işletim sistemi koymak istiyorum siteye nereye koyabilirim ?

bildigim kadariyla mac icin ozel bir bolumumuz yok yakinda acilmasi umudu ile,

herhalde program upload kismina eklersen ragbet gorecektir,
bugun nette arastirirken macos x10.5.2 surumu gordum japon sitesinde idi ve tek linkti ama linki ic etmisler, patlatmislardi, olsa bende ekleyecektim,

:durdurunmac bolumumuz olursa mukemmel olur:durdurun

Geri