Windows Kulanan Herkes Baksin

shaheen

New member
Reaction score
0
EWT ARKADAŞLAR BU KONUYU AÇARKEN SİZLERE Bİ YARDIMIM DOKUNUR AMCIYLA AÇTIM.19.04.2006 TARİHİNDE OKULMUZA MICROSOFT TAN windows yazılım mühendisi 2 dahi adam gelecekmiş bugun haberimiz oldu.tabii bizde bilgisayar bölümüyüz ya bizden çok sağlam sorular bekliyorlarmış.daha öncelerde bu 2 mühendis bir çok üniversitede seminer ler wermişler fakat umduklarını bulamamışlar üniversiteli öğrenciler kendiilerininde bulabilecekleri sorular soruyolarmış nese konu bu diil.seminer 30-45dk.sürüyormuş toplam ama ondan sonrası baya uzuyomuş.ondan sonraki kısımda soru-cwp kısmıymış...benim we arkadaşlarımın birkaçtane sorularımız war ama dedimki belki burada bazı arkadaşlar işletim sistemleri ile bi sıkıntı yaşıyorlardır gerçi burada windows hakkında çok ustad war ama ben size yardımım dokunur açısından bu konuyu açtım...AMA ŞUNU EKLEYİM BURAYA YAZILAN HER SORUYU SORARIM SÖZÜNÜDE WERMİŞ OLMAYAYIM SALONDA 400 KİŞİ OLACAK E YANİ ADAMLARDA HEP BENİ KALDIRMAYACAKLARDIR!!!

NOT : SORULARIN KONULARI WINDOWS UN AÇIKLARI,İÇİNDEN ÇIKAMADIĞINIZ BİR OLAY veya ne biliim işte bole yani sorularınız warsa yazınız mümkünse açık ve anlaşılır olsun...
:hhman:​

2 ay sonra micrasofta giricem inş o zaman olsaydı ziyaret,bi kayığım olurdu sizlere..; )

SORU:

Application layer katmanında bulunan file transfer protokol,telnet simple network management protokol,domain name system ...ve benzeri birçok protokol ağ iletişim uygulama katmanında bulunur.Bunlar TCP/İP protokolüne yardımcı olur.Ancak TCP/İP iki hizmet protokolünü ağ hizmet uygulamaları için destekler.Bunlar Winsock NeTBİOS Over TCP/İP arabirimleridir..

Windows neden UDP protokolü yerine TCP/İP protokolünü kullanmaktadır ve desteklemektedir....?

Önce bilgi soru için gerekli bence ayrıca sanırım lise seviyesindesiniz dahada önemli bu bilgi ..; )

soru kolay ama soru ve merak yönü güzel...; )

maver cvp kolay :mutlu:

canı öle istemiş olabilir..

yada

adamların orda 2 tane parti warmış biri UDP biri TCP.. adam TCP'yi destekliyor :D Adamın baş isminin we soy isminin baş harfi ise İP :D:D:D

SQULACHİ' Alıntı:
maver cvp kolay :mutlu:

canı öle istemiş olabilir..

yada

adamların orda 2 tane parti warmış biri UDP biri TCP.. adam TCP'yi destekliyor :D Adamın baş isminin we soy isminin baş harfi ise İP :D:D:D

Sq bikerede konuda makara yapma lan dişimi kırim:mad:

cvp o değil ama mantıklı bi yaklaşım:sigara:

slm bende şunu öğrenmek isterim :sigara:

Windows XP 64bit işletim sistemi normal Sp2 ye göre dahamı yavaş çalışır
bugün birine sorduğumda şu cevabı aldım :Sopa
windows Xp sorunludur Sp2in üstüne kurulmuştur bundan bir sonuç alamassın sadece oyunda yüksek performans gösterir dendi ben bir anlam veremedim neden oyunlarda iyide normal kullanımda iyi değil. ama birde microsoftculardan tam bir açıklama duymak içimdeki kuşkuyu azaltır şimdide forumda arıyacam bu konu hakkında bilgiyi cevabını bekliyor olacam inşallah sorma fırsatı bula bilirsin
teşekkürler
:)

bi kere xp sorunlu değil sp2 sadece bir yamasıdır buda bulunan açıklar vs için

64 bit işletim sistemi için 64 bit işlemci 64 bit programlar gerek

sp2 ile 64 bit karşılaştırmak nasıl bi mantık anlamış değilim..; )

win'deki tampon bellek hatalarının asıl kaynağını
ve hackerların bu hatalardan nasıl sisteme sızdığını merak ediorm açıkçası
hackerlarda bunun üzerine en çok gidiolar
bu da beni hep düşündürüo :eek:

Borghese' Alıntı:
bi kere xp sorunlu değil sp2 sadece bir yamasıdır buda bulunan açıklar vs için

64 bit işletim sistemi için 64 bit işlemci 64 bit programlar gerek

sp2 ile 64 bit karşılaştırmak nasıl bi mantık anlamış değilim..; )

Borghese ilginden dolayıda teşekkür ederim
banada bu şekilde anlattılar 64 bit işletim sisteminide yama olarak çıkarmışlar 64 bitlik işlemcim var ama programlara gelince autocad solid catia gibi programlar kullanıyorum bu konu için yeni bir başlık açacam orda daha iyi aydınlatıcı bilgiler alabiliriz herhalde bu başlıktaki konuyuda saptırmayalım

iyi forumlar :goz:

Selamün Aleyküm

SORUMU yazıyım ne kadar güçlü bir soru bilmiyorum...

Microsoft Windows kulanan bir bilgisayar üzerinde CON adı geçen bir klasör oluşturulamıyor....Özel bir kodla C:\ üzerinde oluşturulan bu klasörün içine bir miktarı olan (1 byte,10 MB gibi) herhangi bir dosya aktarılıp kopyalanamıyor...Ancak içinde yeni bir klasör oluşturup onun içine istenilen dosyalar kopyalanabiliyor.ve ne kadar dosya kopyalanırsa kopyalansın ...CON klasörü 0 byte olarak gözüküyor...Ve Windows bu klasörün var olduğunu da doğrulamıyor.........Bunun yapılma amacı nedir ?

Evet sorum bu eğer sorarsanız lütfen cevabını buraya yazarmısınız?

Adamlar bu sorulardan birini bilemiyormuş birde şey ııı ıııı diye diye :) :)

tşkler

Saygılar:::....

slm sorum şu firefox gibi web browserlar mtu ayaları ile oynayarak ineternet explorerden hızlı bir performans sunuyorlar bu ayarları biz nasıl değiştirebiliriz?

By...CONDOR' Alıntı:
SORUMU yazıyım ne kadar güçlü bir soru bilmiyorum...

Microsoft Windows kulanan bir bilgisayar üzerinde CON adı geçen bir klasör oluşturulamıyor....Özel bir kodla C:\ üzerinde oluşturulan bu klasörün içine bir miktarı olan (1 byte,10 MB gibi) herhangi bir dosya aktarılıp kopyalanamıyor...Ancak içinde yeni bir klasör oluşturup onun içine istenilen dosyalar kopyalanabiliyor.ve ne kadar dosya kopyalanırsa kopyalansın ...CON klasörü 0 byte olarak gözüküyor...Ve Windows bu klasörün var olduğunu da doğrulamıyor.........Bunun yapılma amacı nedir ?

Evet sorum bu eğer sorarsanız lütfen cevabını buraya yazarmısınız?

Adamlar bu sorulardan birini bilemiyormuş birde şey ııı ıııı diye diye :) :)

tşkler

Saygılar:::....

arkadaşım bu konu çok konuşulp tartışıldı hatta bi ara bu sorunun cvp ını bill gates bile bilmiyo felan denildi..; )

con adlı dosya oluşturulamamasının nedeni protokollerin klasör ismiyle çakışıp (con)yanlış işlem yapmaması için. yani protokole yapacağına klasöre yapmasın die. ama bunun çok normal bişeymiş gibi engellenmesi garip

ayrıca bu sadece "con" için geçerli değildir bunun yanında ;

PRN, AUX, NUL, COM1, COM2, COM3, COM4, COM5, COM6, COM7, COM8, COM9, LPT1, LPT2, LPT3, LPT4, LPT5, LPT6, LPT7, LPT8, ve… LPT9

gibi windowsun kullandığı dosyalar yada ne diyosanız adına aynı olay bunlar içinde geçerlidir..; )

ewt arkadaşlar sorular bu kadarmı ben bunda daha çok talep olacağını zanneederdim ama galiba kimsenin windows la ilgili merak ettiği bi konu yokmuş yada ne bileyim herkes işletim sistemini hatasız kullanıyor galiba...biraz daha ilgi lütfen...

benim anlamadıgımda şu arkadaşım
ben pcemde kendime özel cep program paketleri yapıyor
özel paketler hazırlıyorum örnek
10 tema 10 oyun 20 program
dosyalarını hazırlıyorum secerek özenle
bunlaru tele fona tek bir sis dosyasıhaline getirip yüklüyor ve hepsini otamatik kurulmasını saglıyorum aAMA anlamadıgım şu makesis programı acıp bunların hepsini bi klasöre atıyor orddan makesis programına atıyorum ve sadece sis yapmam icin oky dedigimde okadar büyük dosya saniyede tekpaket sis dosyası oluyor
bunu yapan makesis programı deyil enerji bile harcamıyor xpi nin bi rolu var bunda anlayamadım program saderce ya komut yada yol veriyor
merak etmişdim :)

Benden cok guzel bir soru
Why Your securty So bad :D I know beacuse your team stupit :D ehehhe

dostlar hepinizde özürdileyerek msjıma başlımm:(
yaw 1 haftadır raporluyum bileğimi burktum yuruyemiyorum ve arkadaşlar bu hafta hiç okula gitmeidm tabi seminerede katılamadım...
zaten seminerdede hiç bi teknik soruya cwp wermemişler zaten sordurtmamışlar...
hep microsoftun lisanslarını falan nasıol alırız işte mic.tun sınawlarına nasıl girebilirizz falan sorularda hep bu yonden olmuş tekrar özür beyler kusura bakmayın görülmez< kaza

Geri