Windows Geri Yükleme Diski Nasıl Yapılır?

kent55

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaction score
0

Bilgisayar dünyasının karanlık yüzünde sizin için parayla ölçülmeyecek kadar değerli bilgilerin kazayla yok olması da yarıyor. Donanımsal hatalardan ya da virüslerden dolayı çöken bilgisayarınızla birlikte önemli bilgileriniz biranda yok olabilir. Ancak bu işin de yine teknolojik bir çözümü var.

image651301404343.jpg

Düzenli olarak yedekleme alarak bu sorunun olumsuz etkilerinden kurtulabilirsiniz. Ancak yok yere sistem kurmak yerine çöken Windows'unuzu kurtarmanın bir yolu daha var.

Adım 1

İşlemi başlatmak için Başlat menüsünden denetim masasına gelin. Karşınıza çıkan menüden Sistem ve Güvenlik başlığına tıklayın.

11301405109.jpg

Adım 2

Bu adımda, onarım diski oluşturmak için gerekli menüye ulaşacaksınız. Karşınıza gelen ekranda birçok yedekleme seçeneği bulunuyor. Şu anda sizi ilgilendiren sadece 'sistem onarım diski oluştur' seçeneği. Bu linkin üzerine tıklayın ve bir sonraki adıma hazır olun.

21301405202.jpg

Adım 3

Son adıma geçmeden önce işletim yedeklediğiniz önemli dosyalara yetecek kadar büyük bir DVD diski kullandığınıza emin olun. Karşınıza çıkan ekrandan doğru DVD sürüsücüsünü seçin. Daha sonra ise disk oluştur kısmına tıklayarak geri yükleme DVD'inizi hazırlayabilirsiniz.

31301405433.jpg

Eğer bilgisayarınız çökerse boot ekranında bu DVD'yi takarak sisteminizi onarabilir ve eski yedeklerinizi kullanabilirsiniz. Sağlıklı bir sistem için hem ay bu DVD'nin yenisini oluşturun.

Eline sağlık vistayı kullanrken böyle bi disk oluşturmayı denemiştim araştırdım o dosyayı kopyala şu dosyayı indir falan diyorlardı uğraşmadm. Win7,deyim dvd yi oluşturdum tşkkrller...

Geri