windows eklenti kurma hatası

kaptan61ts

New member
Reaction score
0
Merhaba Arkadaşlar.Sp3 pro xp de windwos Eklentisi kurmak istediğimde.aşagıda ki hatayı veriyor.

msgrocm.dll kur kitapcığı yüklenemedi ya da OcEntry fonksiyonu Bulunamadı.
sistem yöneticinizle temasa gecin.Özel Hata kodu ox7e
Tamam dediğimde Uygulama başlatılamadı ..diyor.
Windowsun bu hatasını nasıl düzelte bilirim.
ya da windows bileseni iis yi nasıl manuel kura bilirim ..teşk.:durdurun

Windows -CD sürücüye yerlestir
baslat>calistir>cmd>OK

(CD-ROM' un D'ye yerlestirildigini farzediyorum degilse! uygun harf..? ILE DEGISMESI LAZIM komut 'un)

expand d:\i386\config.nt_ c:\windows\system32\config.nt

expand d:\i386\autoexec.nt_ c:\windows\system32\autoexec.nt

expand d:\i386\command.co_ c:\windows\system32\command.com

OK'le eksik olan dosya CD' den yüklenecekdir.
>>>>>>>>>>>>veya<<<<<<<<<<<<<<<
Baslat>Calisitr>cmd>OK

" sfc /scannow " TIRnakLaR YoK :)

YINE WINDOWS -CD hazir bulundurup yerlestirmemiz lazim ;BÖYLELIKLE hatali dosyalari yenileriyle degistirecekdir.,islem Biraz zaman alabilir,,

not->bu arada hangi bilesen ! KURMAK ISTIYORSUN msn ile ilgili ise ? ise baska cözüm yolu ayrica cevap yazarsan sorunun cözümüne zengin ve farkli cözümler yapilabilir.keza forumda anlayan diger üyeler tarafindanda.. IYI FORUMLAR diliyorum.

Microsft Windows XP Pro ISS KuRuLuM

Windows XP Pro'ya IIS'in nasıl kurulduğunu, IIS'in hangi versiyonları olduğunu, web sayfalarımızı nereye kaydetmemiz gerektiğini resimli öğreniyoruz.
PHP'yi Windows üzerinde çalıştırmak için IIS'e veya Apache'ye ihtiyacımız var. Biz IIS'ten başlayacağız.
IIS, Internet Information Services kelimelerinin baş harflerinin kısaltmasıdır. IIS'in temel görevi web sayfalarını ziyaretçilere sunmaktır. Eğer HTML sayfalar ziyaretçi tarafından istenirse sayfayı olduğu gibi gönderir. Çünkü HTML sayfalarında çalıştırılması gereken kodlar yer almamaktadır. Ancak PHP veya ASP.NET gibi web sayfaları ziyaretçi tarafından istenirse safyayı ilgili derleyiciyle derler ve derlenmiş HTML (eğer varsa Javascript) kodlarını ziyaretçiye gönderir. Yani ziyaretçi her zaman HTML kodları gönderilir. Tabii programcı Javascript gibi client side (ziyaretçi tarafı) kod yazdıysa bu kodları aynen gönderir. Az önce "ziyaretçinin sayfayı istemesi" dedim. Ziyaretçi sayfaları tarayıcısında görünen linklere tıklayarak ister. Tarayıcıda senin (yani programcının) yerleştirdiğin linklere tıklar. Tarayıcı da o safyayı IIS'ten (veya Apache'den) ister.
IIS'in Windows tabanlı web sunucu servisi olduğunu biliyoruz. IIS'i çalıştırmak veya bilgisayarınıza kurabilmek için Windows 2000, Windows XP Pro, Windows 2000 / 2003 veya 2008* VISTA windows 7 server ailesinden birini kullanıyor olmamız gerekiyor. Eğer Windows XP Home kullanıyorsanız önünüzde iki seçenek var. Ya XP Pro'yu temin eder ve kurarsınız ya da Apache yüklersiniz. . .. Kuruluma başlamadan önce Windows CD'nizi hazırlamanızı tavsiye ederim. Çünkü IIS'le ilgili dosyalar Windows kurulurken bilgisayarınıza yüklenmiyor
Önce Control Panel'den Add or Remove Programs'a tıklıyoruz

30kgbpy.jpg

Add or Remove Programs penceresi açıldığında sol tarafta yer alan Add / Remove Windows Components'a tıklıyoruz. Buradan IIS'in bir Windows bileşeni olduğunu öğreniyoruz. IIS bir servis olarak çalışmaktadır. Bilgisayar açıldığında IIS de çalışmaya başlar
zstgtk.jpg

Add / Remove Windows Components'a tıkladığımız zaman Windows Components Wizard isimli bir pencere açılacaktır. Bu pencerede Internet Information Services (IIS)'i buluyor ve Next butonuna tıklıyoruz
11qofb5.jpg

Windows CD'den IIS için gerekli olan dosyalar bigisayarımıza yükleniyor
140kthu.jpg

Gerekli dosyaların kopyalanması tamamlandığında Finish butonuna tıklıyoruz ve kurulumu tamamlıyoruz
2lbcnzl.jpg

IIS'i nasıl başlatırız?
Şu an bilgisayarımızda kurulu ve çalışır durumda. IIS'i başlatmak için de herhangi bir işlem yapmamıza gerek yok.
IIS Yönetim Paneli
IIS Yönetim Panelini açmak için Control Panel --> Administrative Tools'taki Internet Information Services'e tıklıyoruz.
9gvy82.jpg

IIS'le ilgili tüm işlemlerimizi Internet Information Services'le yani bu pencereyle yapacağız. pencere IIS 5.1 in
fye6v8.jpg

IIS'in böylelikle calisacak. lakin IIS'in çalıştığını nasıl test ederiz?
burasida kolay. Internet Explorer'ı açıyoruz ve adres satırına http://localhost yazıyoruz. Aşağıdaki IIS düzgün çalışıyor
Biz hazırladığımız dosyaları nereye kaydedeceğiz?
Hazırlamış olduğumuz her türlü web sayfasını (HTML, ASP.NET, PHP) C kök dizini altında yer alan Inetpub klasörü içindeki wwwroot'un içine koyacağız. wwwroot'un içindeki dosyalar tarayıcıda görüntülenebilir
149pbwm.jpg

IIS'le ilgili olarak bir husus var. Windows 2000 Server ailesinde IIS 5, XP Pro'da IIS 5.1, Windows 2003 Server ailesinde IIS 6 ve Vista'yla Windows Server 2008 ailesinde IIS 7 vardır. IIS'in her sürümünde özelliklerinde değişiklikler olmuştur. Ama en belirgin özellik 6'tan 7'ye geçişte yaşanmıştır. IIS'in Windows Server 2008 ve Vista'ya kurulumunu yine web sitesinde bulunabilir..PHP ve MySQL sonrasinda kurulur.. :hhmanD ├┤ₐↄʞ├┤əᴲ˩˩ :hhmanD​
anlatim erkan balaban Iyi forumlar..

sıkıntım var

arkadaşın sorunu ile benimki aynı, çok güzel anlatmışın lakin IIS ın nasıl yükleneceği konusunda bir sıkıntım yok. sıkıntı windows bileşeni ekle kaldıra giremiyor oluşum. yoksa asp kodlarının nasıl çalıştırılması gerektiğini biliyorum. bileşen ekle kaldıra tıklayınca aha bu hata mesayı geliyor. ne yapmalıyım. xp pro sp3
msgrocm.dll kur kitaplığı yüklenemedi ya da OcEntry fonksiyonu bulunamadı.
Sistem yöneticinizle temasa geçin. Özel hata kodu: 0x7e.
SAYGILAR

Geri