"Windows daha güvenli!"

1001Design

330i ///M3 Design
Reaction score
0
20090918122327_20090906165225.jpg

Hacker: Windows, Mac OS'tan daha güvenli.

"Windows büyük rakibinden daha güvenli": Bu sözler ünlü bir hacker'a ait. İşte hacker'ın gerekçeleri.

Güvenlik uzmanı ve hacker ünvânlarına sahip Charlie Miller Apple'ın en yeni işletim sistemi Mac OS 10.6'yı yoğun bir eleştiri yağmuruna tuttu. İşletim sisteminin belirleyici bir güvenlik özelliğini bünyesinde barındırmadığını iddia eden Miller, Windows kullanıcılarının bu özelliği Windows XP'den bu yana kullandıklarını da ekledi.

Miller tam olarak "Address Space Layour Randomization" (ASLR) fonksiyonunu kastediyor. Bu çekirdek fonksiyonu işlemleri belleğe tahsis ediyor. Windows XP, Vista ve 7'de bu süreç rastgele biçimde gerçekleşiyor; böylece saldırganlar işlerine gelen işlemleri aynı bellek bölümünde bulamıyor. İşte bu dağıtma işlemi Mac OS'ta gerçekleşmiyor.

Bir güvenlik firması için çalışan ve "Pwn2own" hacker yarışmasında iki kez tüm ödülleri toplamış Miller, 2008'in başında Mac OS güvenliği için ortaya attığı bu iddiayı tamamen yamalanmış, güncel bir MacBook'u iki dakikadan az bir sürede kırarak ispatlamıştı.

Peki neden bu açıklar en çok Windows'u vuruyor?

O zamanlar Apple birkaç gün içinde suistimal edilen güvenlik açığı için yama çıkarmıştı. Buna karşın Apple, Mac OS'taki güvensiz ASLR'yi Snow Leopard ile düzeltme fırsatını kaçırdı ki, Miller tam olarak bundan dolayı hayal kırıklığına uğradı.

Miller Snow Leopard'daki yeni Quicktime sürümünün ve DEP'de (Veri Yürütme Engellemesi) yapılan iyileştirmelerin güvenlik adına sağlam adımlar olduğunu da ekliyor. "ASLR ve DEP varsa bir hacker'in işe yarar kod yazması çok daha zorlaşıyor. Eğer bu iki özellik yoksa bug'lar çok daha kolay kullanılabiliyor" diyen Miller, Snow Leopard'ın Leopard'dan daha güvenli olduğu; ama Windows Vista ve Windows 7 kadar güvenli olmadığı konusunda ısrar ediyor. Güvenlik uzmanı Mac OS'un daha az güvenlik açığının suistimal edilmiş olmasını sadece Windows'un daha fazla kullanıcıya sahip olması nedeniyle (saldırı açısından) daha değerli olmasına bağlıyor.

Mac os X ün yapmış bu konuda zannetmem eğer windows güvenli deniliyorsa Mac kullananlar hadi windows a anlarım ben...
Hacker ya satın alınmış yada uyduruyo...
Ben el ile win virüsü yapabiliyorum. Mac os virüsü yapmak için kodlamadan anlamak gerekir ama o kadar karmaşık ki mübarek anlamak zor...

harfiyen gerçekleri sölemiş adam

Mac os X ün yapmış bu konuda zannetmem eğer windows güvenli deniliyorsa Mac kullananlar hadi windows a anlarım ben...
Hacker ya satın alınmış yada uyduruyo...
Ben el ile win virüsü yapabiliyorum. Mac os virüsü yapmak için kodlamadan anlamak gerekir ama o kadar karmaşık ki mübarek anlamak zor...

Doğrudur dünyanın en ezik sistemi windows.Windows 95 de mavi ekran vardı w7 de hala var.Çok ezik bi sistem ama herşey ona göre yapıldığı için mecbur kullanıyoz..

Doğrudur dünyanın en ezik sistemi windows.Windows 95 de mavi ekran vardı w7 de hala var.Çok ezik bi sistem ama herşey ona göre yapıldığı için mecbur kullanıyoz..

En komiği ne biliyormusun Dos tan windows a geçerken yani windows projesinin tanıtımında mavi ekran çıkmıştı 3 ay alay konusu oldu bu...inşaAllah...

Ama herşey sadece Windows için yapılmıyor ki.
Mac için yapolan programlarda var.
Mesela bakın YouTube yıldızlarına belki çoğu Mac bilgisayar kullanıyor.

Geri