windows boot manager belası-herkezın basına gelebılır

red_hot

New member
Reaction score
0
merhaba arkadaslar-oncelıkle heryerde arattım karsıma duzgun bır sonuc cıkmadı.bu baslıgı google'dan aratan arkadaslar ıcın ornek teskıl etsın dıye actım.sorunum su:2 sıstem kullanıyordum.1:vısta:2:lınux.vısta'ya format attım.lınux u acılısta gormedı.ınternette populer olan EasyBCD kurdum.programdan gereklı ayarlamaları yaptım.acılısta su ekran gelıyordu
vxpkurulum07.jpg

ornek teskıl etsın dıye koydum.2.cı lınux yazıyordu.tıkladıgımda hıcbırsey gelmıyor.sonra vıstayı bu meretten kurtulmak ıcın sıldım.tekrar kurdum.uzerıne lınux kurdum.baktım tekrar bu?aynı ekran gelıyor acılısta.sok oldum.bıos'a mı yerlestı dıyorum.sanmıyorum.ondan harıc d surucum var.lınux kendı boot ekranı gelıyor.enterlıyorum.tekrar bu programın boot gelıyor.sımdı EasyBCD tekrar kurdum.lınux goruyor eskı yaptıgımı.sılmıyor hata verıyor.acaba nasıl kurtulurum?bundan benı kurtarın :fıkır paylasalım.tesekkur ederım :vur

dostm tam olarak su anda hangı sıstemı kullandıgını çözemedım ama windowsta calıstıra msconfig yaz seceneklerde boot seceneğini bul orda yüklü işletim sistemleri (senin karsılastıgın sistemler) çıkıcak onlardan sende su anda yuklu olmayanı seç sil sorunun hallolur... we bişi daha eğer linux pardus 2008 ise pardusu başlat başlarken zaten hangi işletim sistemi başlatılsın diye windowsdaki gibi bir boot ekranı cıkarıyor... oradan seçip başlatabilirsin istedğin işletim sistemini....

umarım yardımcı olabılmısımdır kolay qelsn......

Birincil harddisk hanigisi ise ona boot logu atar o kalır
odiski formatlamaddan yada boot işleyen bir programla editlemeden silemezsin...
Başlat>çalıştır>msconfig>boot.ini
oradan da silebilir yada deactive edebilirsin..

:

cevaplar ıcın tesekkur ederım.sımdı sorun karısık gıbı gorunuyor aslında ızahı basıt.sımdı wındows'dayım.bu programı tekrar kurdum.sılmek ıcın baslangıcları bu sefer lınux gıttı.dogru pardus'da boot ekranı var.gelıyor.oradan secıyorsun.sonra tekrar bu boot gelıyor.format attım gıtmedı.bu yukarıda resımdekı olay.kurtulamıyorum anlayacagınız.ne yapmak gerek.nereye yerlesmıs olabılır?tarıhte ılk benım basıma gelıyor.demekkı bole bısı varmıs

msnconfig girdım.sadece vista gozukuyor.yanı sıstemde takılı kaldı bu

Ne demek istediğinizi pek anlamadım. Ne yapmaya çalışıyorsunuz. Resimde gösterdiğiniz ekran vvista boot ekranı ve ndan kurtulmak için bahsettiğiniz easybcd yazılımından menage bootloader seçeneğinden uninstal vista boot loder restore xp seçeneğini seçip write yazan kısmı tıklamanız yeterli, artık vista harici yüklü bir sistme varsa direk açılacak vista çılmayacaktır. Yokdiğer sistemleri kaldracak vistaı bırkacaksanzeycd den remove tom enteries eçeneğinde kladırmk isteiğiniziseçip deletei tıklayıp saveye basmanız yeterlidir. Daha olmadı ise sistemi xp cd ile açıp kurtarma konsoluna geçip fixmbr ve fixboot komutlarını kullarak tüm işletim sistemlerinin boot yükleme kaytlarını kaldırabilirsiniz. Diğerlerini kaldırıp linuxu bırakacaksanız ubuntudan boot yöneticisini açıp istediğiniz işletim sisteminiz boot kaydını kaldırabilirsiniz. Siz bana ne yapmak istediğiniz net olarak söyleyin, ben çözümü vereyim.

Merhaba.
Bunun olmasını engellemek için Pardus kurarken, MBRye yazmasını engellemek gerek. Pardus kurulumunda size bunu soruyor. Sadece kuracağınız sürücünün (Örneğin windows c: de ve pardusu d: ye kuracağız, o zaman d sürücüsünün) başına bilgi yazmasını istediğimizi belirtiyoruz. Aksi taktirde komple format atmak ya da önceki arkadaşın söylediği gibi fixmbr denemek gerekiyor.

Geri