''Windows Biçimlendirmeyi Tamamlayamadı'' Hatası...

Dionysosx

New member
Reaction score
0
Merhaba arkadaşLar...
Benim Optiarc DVD RW AD-5170A ATA Device markaLı bir DVD RW'ım var ve windows iLe dosyaLarımı yazdırmaya çaLıştığımda biçimLendirmeye geçiyor fakat sonradan ''Windows Biçimlendirmeyi Tamamlayamadı'' hatası veriyor... DosyaLarımı Nero'dan yazdırmaya çaLıştığımda da sonunda '' Güç AyarLama Hatası'' gibi bir uyarı veriyor ve bu sorunu bir türLü çözemedim... DVD RW'ımın okumasında herhangi bir sorun yok, sadece yazmıyor...
Firmware Update'de yaptım fakat bir işe yaramadı... İnternette öneriLen işLemLeri de yaptım, yine bir sonuç aLamadım... Başka öneriLeri ve çözümLeri oLan varsa ve sunarsa çok memnun oLurum...
Şimdiden teşekkürLer...

(İşLetim Sistemim Vista Home Basic 32Bit)

Klasik hatalardan biridir çözümü basit aslında , büyük boyutlu hdd leri bilgisayarım yada sağ tık , yönet disk yönetiminden biçimlendirme kardesım .partition magic adlı programı indirip biçimlendirirsen sorunun çözülecektir.

İndirmek için:

http://rapidshare.com/files/156044109/Partition.rar

Aşağıdaki resimlere bakarak yapabilirsin :

birvr6.jpg

ikikm2.jpg

uckp0.jpg

dortgz6.jpg

beszn0.jpg

altiqm1.jpg

yedies3.jpg

sekizcx3.jpg

dokuzlj4.jpg

oniw1.jpg

onbiryh7.jpg

Kardeşim uğraşın için çok saoL... Ama sanırım sen mesajı dikkatLi okumamışsın.. Yada ben yanLış anLadım seni.. Benim sorunum HarddiskLe faLan değiL... Sorunum DVD RW'ımLa...

Anladım kardeşim o zaman bilgisayarına Firmware güncellemesi yapmayı dene olmazsa en son çare format atıp bastan Nero programını kurmak . çünkü cd yazmak için nero dışında birden çok program kullandıysan eğer bu driverlarını etkiler sistemi karıştırır . dediğim gibi Firmware yada format ..

Firmware yaptım... Bu neroyu ben bi kaç defa kaLdırıp tekrar yükLedim, sanırım dediğin gibi o yüzden oLdu.. Bi de Deamon TooL's faLan var.. Onun bi etkisi var mıdır sence ?

Daemon tools ile sanal cd yapılıyor biliyorsun , ekseri oyunlar için ama bir etkisi olacagını zannetmıyorum dostum yınede denemekte fayda var .

En kesın cozum formattan sonra nero'yu kurmak yarım saatini almaz format atmak bence karısık ıslere gırme en basıtınden hallet kardesım .

ÖyLe yapıcam artık.. Başka yoLu yok gibi gözüküyo... EywaLLah, çok saoL yardımcı oLduğun için.. ;)

neroyu birden fazla yükleyip kaldırdığında sistemde windows dvd rw apileri ile neronunkiler çakışıyor bendede aynı sorun olmuştu kendi sitesinden nero general clean indirip nero bileşenlerini sistemden sil yada ulash'ın dediği gibi format at
Nero - Support - Nero 7 - Tools & Utilities

bunun sebebi lensin kirliliğinden olabilir.

optik aygıtların lenslerini temizleyen spreyler falan var onları al ve lensi temizle.

temizle derken herhangi bi diske sıkıyosun sonra optik aygıta yerleştiriyosun.o cd yi okurken lens de bu arada temizlenmiş oluyo.

ama şu da var eğer eski ise optik aygıt ın bu miyadının dolduğu anlamına da gelebilir.

çünkü bu hata genelde bundan olur...

Galiba miyadı doLdu. Dvd'nin içini biLe açtım ve bi pamuk yardımıyLa Lens'i temizLedim. Biraz toz vardı onLarı da temizLedim... Fakat sorun devam ediyor... En iyisi yeni birtane satın aLmak oLacak sanırım...

YardımLarınız ve ÖneriLeriniz için teşekkürLer... :)

Geri