windows 98 mi 95mi

Hell

Başarıda bir sanattır.
Reaction score
0
işte size bi doküman gerçi aramızda hala windows 98 kulanıyomu bilmiyom ama olsun işte
:: Windows98/ Special Edition Ipuclari ::

A-) Windows98 Bitmemis Bir Programdir. Yaa hata bizde kardesim adamlara acele ettirmisiz adamlar yapamamis hemen ilk lamerliklerini soluyorum. Start menuye girin.Settings/Taskbar&Start Menu ye tiklarken Ctrl tusuna basili tutun.Yukarida daha once gormediginiz Deskbar Option tusunu gorceksiniz.Ona basin menu cikcak ama tabiki tamamlanmamis oldugundan bi pohumuza yaramiyacak..
B-) Windows98 de windows95 logosunun ne isi var? Ewt yanlis duymadiniz bill gates abiim logo yapamamis oda eskisini kullanmis adam hakli bi logo icin kasamaz yani Hemen acigi soliim..Desktop'a sag tiklayin sonra new kismindan shortcut'i secin.Iste cikan penceredeki resimde hala windows95 yaziyor...

C-) Programi kapama yollari Tabiki salak bi topik ama bilmediginiz bi yolu ogreticiim.Oncelikle Alt+F4 tuslarina ayni anda bastik mi kapaniyor programimiz. (ee zaten biliyoduk hirzo).Ayrica Ctrl+Alt+Del tuslarina basip programi secip end task dedik mi kapaniyor.(ee biliyoz)..Ayrica Alt+Space tusuna basip close'a basiyoruz ve kapaniyor..Hadi bunuda bilinde goriim..

D-) Hizli Restart Evet abiler biliyorum restart yaparken ebeniz agliyor.O zaman beni dinleyin ebenizi sevindirin.Start menu'de Shutdown Windows Menusunde Restart tusuna basarken Ctrl tusuna basili tutun ve windowsunuz hizlicana kapansin.Eee tabiki hizlida acilmali onun icinde Acilirken Shift tusuna surekli basin windowsunuz hizlicana acilsin.

E-) Welcome Mesaji Bildiginiz gibi windowsu ilk kurdunuzda bir welcome mesaji cikiyor karsiniza.Ve sonra kayboluyor ve bir daha da cikmiyor. Ama bununda bi yolunu bulduk.Start Menu'ye girin.Run'a tiklayin.Run kismina welcome yazin ve iste guzelim mesaj megersem bu kadar yakinmis..

F-) Gizli Iconlar Abii diyorum adamlar tembel yaa alin size Windows 98'de win3.1 ve win95'in iconlari.Iconlar PROGMAN.EXE ve MORICONS.DLL dosyalarinda bulunuyor.

G-) Notepad'de Otomatik time/date Hahah cok kisa bi olay sadece yazinizin en ustune .LOG yazin...

H-) Firecell'de hile Abii kendimi bildim bileli oyunlarda hep hile yapmisimdir.Alin size kendi kesif ettigim hile.Oyun basladiginda CTRL+SHIFT+F10 tusuna basili tutuyoruz.Cikan pencerede Abort'a basiyoruz.Daha sonra kagidi en uste atiyoruz. Bill Gates abim oyunu kendi bitiriyor.

I-) Mayin Tarlasin'da Hile Hilebazim abii ya.Oyun basladiktan sonra mouse'unuzun sag ve sol tuslarina basili tutarken esc tusuna basin ve zamani durdurun. Daha sonrada oyniya bildiginiz kadar yavas oynayin..

J-) MS-DOS'da uzun isimler Biliyorum bende zamaninda fitik olurdum Ms-dos'da program files a gecmek adamin anasini aglatirdi. (Bilioz PROGR~1 yazip gitmeyi) ama iste artik istediginiz kadar uzun dosyalara girebilirsiniz nasil mi?.Ornegin Program files a gircez.Komutu soyle yazcaz. c:\cd.. "Program Files"

K-) MS-DOS"da direk C: ye gitmek Biliyorum cd C: yazinca gidiyor amma daha kisa bi komut var icimde kalmasin bi soliim arkadas.Yapmaniz gereken sadece C| yazmak.

L-) MS-DOS'da Version komudu Evet ms-dos 'a VER diyince kendini tanitiyor ama eger VER /R yazarsaniz sulalesini tanitiyor.

M-) Internet Explorer 5.0 in ezik bug'i Bir notepad acin icine soyle yazin, <!-- introducing the Trident Team-->ve notepad'i sikici.htm diye save edin.Daha sonra sikici-htm'e tiklayin ve ezik bug karsinizda. IE'yi yapan eziklerin isimleri ucusuyo olcak

N-) Evet bakalim windowsunuz original mi degil mi? Hemen windows hesap makinesini acin View Scientific kismina getirin ve su islemleri yapin.4195835/3145727 daha sonra cikan sonucu (baya buyuk cikiya yazamiiciim) 3145727 ile carpin sonuc normalde 4195835 cikmasi gerekirken original windowsumuz 4195579 cikariyor..Ondan sahtesini tavsiye ediyorum.

O-) Pascal'ya Yumurtasi Cok bilindik bir yumurta hemen saatin uzerine tiklayin ve ctrl tusuna surekli basili tutun.Islem bitene kadar basili tutacaksiniz. Bir eliniz ctrl'de iken diger elinizle mouse'la Misir'in Memphis kentini Amerika'da Tennessee'nin Memphis kentine tasiyin ve mouse'u birakin.Sonra Tennessee;nin Memphis'ini tutun ve Microsoft'un merkezi olan Washington eyaletinin redmons kentine birakin.Kentlerin yerini dogru buldugunuz anda Windows98'i sizin icin tasarlayan LAMERlerin adlarini goreceksiniz. Bakalim kac Turk'un adini bulabileceksiniz? Daha fazla Bug ve paskalya yumurtalari icin bizi izlemeye devam edin.....Devam Edecek.......

alıntıdır..

teşekür ettiğiniz için bende tş ederim:D:D

sanırım yanlış hatırlamıyorsam microsoft win95ten desteğini kesti.

95 mi 98 mi dersen tabi ki 98 derim. eski topraklar kullanıyor hala..

FoSSa eski Toprak deme agırıma Gidio.. Evdeki mAKinamda 98 kullanıOrum:D xpden falan daha güzel die dü$ünüyorum.. :D

kardeş eski toprak derken dayanıklı sağlam demek istedim.

çoğu kişi, daha çok oyun oynadığı için ve USB dijital oyuncaklar kullandığı için PCde XPyi tercih ediyor...

sana da dual-boot tavsiye ederim bilgisayar sağlamsa. farklı bölümlere 98/XP ya da 2000/XP kurabilirsin mesela..

işyerimde çok önemli bir konumda 98 kullanıyorum, ister inanın ister inanmayın asla çökmüyor, hatta XP nin yapamadıklarını yapıyor

zamanının evsanesi hatalarını bile sevenler var :)

AD yapısı kurulu networklerde 98 ve 95e hükmetmek biraz zordur.

tabi ilgi işlemcilerin kaç tanesi 95/98i iyi biliyo tartışılır.

ben 2000 pro. diyorum. yerine göre değişir tabi...

Kod:
kardeş eski toprak derken dayanıklı sağlam demek istedim.

çoğu kişi, daha çok oyun oynadığı için ve USB dijital oyuncaklar kullandığı için PCde XPyi tercih ediyor...

sana da dual-boot tavsiye ederim bilgisayar sağlamsa. farklı bölümlere 98/XP ya da 2000/XP kurabilirsin mesela..
doğru sölüyosun aslında 98 de bayağı ii bir iştetim sistemidir..
tx den de fazla farkı yok ama bazı arkadaşlar daha düşük güvensiz gibi yorumlar yapabilir ama güncellemeleri yaptığımız sürece problem yaşıyacağımızı sanmıyorum..:D

Kod:
işyerimde çok önemli bir konumda 98 kullanıyorum, ister inanın ister inanmayın asla çökmüyor, hatta XP nin yapamadıklarını yapıyor

gerçekten güzel bir konu ben haala anlamadım nasıl çökmüyor yaw? :) :)

de bide bence (benim tavsiyem) bilgisayarınızı ağda kullanıyorsanı bunun için geliştirilmiş olan WİNDOWS 2000
'i kullanmanızı tavsiye ederim..

saygılarımla hellboy726

ya ne günlerdi ama :):):) yine de güzel günler geçmişti win98 le benim aramda :)

bilmiyorum kullanan varmı ama ben nt 3.5 workstationu hatırlıyon neydi öle
32 lik performans Open Gl grafik sistemi
uuu neydi öle yaww
eniştemden biliyorum bu işletim sistemi yazılım prog kullananlar mühendis bilimsel gibi işlerde kullanılıyodu
bu arada bilgide vermiş olduk ayak üstü :D:)

neyse geçmişe bi yolduluk yaptık bende 3.1 kulandım manyak bişidi bi siyah ekran gerisi dos..
:)
ne günlerdi diyicem şimdi bazı arkadaşlar''olm senin yaşın kaç bakim ' :) 'diyicek :)
işte benimde 6 yaşında 3/1 vardı hey be ne günlerdi onlar
:)

Geri