Windows 8'de Yeni Aktivasyon

kent55

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaction score
0

Microsoft, 26 Ekim’de piyasaya süreceği yeni işletim sistemi Windows 8 ile Windows XP’den bu yana kullandığı aktivasyon sistemini de değiştiriyor. Şu anki aktivasyon sisteminin korsana karşı artık yetersiz kaldığı ve işletim sisteminin OEM sürümleri için korsana karşı daha sıkı bir yöntem uygulanacağı ortaya çıktı.

Buna göre OEM için artık tek bir aktivasyon anahtarı yerine sevk edilecek her bir makine için BIOS’a eşsiz bir Windows ürün anahtarı yazmak gerekecek. Ayrıca ürün anahtarları için direkt olarak Microsoft’la iletişime geçmek mecburi olacak. Bu yeni yöntemin ilk olarak Windows 8 ve Windows RT’de uygulanmaya başlanacağı daha sonraysa önceki Windows sürümlerine de genişletileceği düşünülüyor.

valla kendileri bilir win 8 de o kadar çok şeyi değiştirdiler ki linuxa gememek için fazla da bir sebep kalmadı.
Tabii UEFI sistemi ile linux kurmamızı üreticilere engelletmezlerse.

İşin vahim tarafı zaten mobil cihazlar ezici olarak android denen linux sürümünü kullanıyor masa üstü ve dizüstü cihazlarda da aynı işletim sistemini kullandıracaklar zorla.

Kos koca IBM şirketine ne olduğunu microsofttakiler hatırlasa çok iyi olur.

valla kendileri bilir win 8 de o kadar çok şeyi değiştirdiler ki linuxa gememek için fazla da bir sebep kalmadı.
Tabii UEFI sistemi ile linux kurmamızı üreticilere engelletmezlerse.

İşin vahim tarafı zaten mobil cihazlar ezici olarak android denen linux sürümünü kullanıyor masa üstü ve dizüstü cihazlarda da aynı işletim sistemini kullandıracaklar zorla.

Kos koca IBM şirketine ne olduğunu microsofttakiler hatırlasa çok iyi olur.

hay ağzınla bin yaşa valla dediği gibi dostumuzun kendileri bilir.. ücretsizi aynı kalitede neden ücret ödiyelimki üstüne bir sürü sıkıntı çekelim.. geçeriz linux işletim sistemine olur biter..
onada alışırız :closedeyes:

Elbet onuda kırarlar hackırların elinden hangi windows sürümü kaçmış ki :D

elbette her şey kırılır... apple firması ve sony firması kırılmaz olarak açıkladıkları sistemlerini 1 kişi kırdı ve yaydı hatırlatırım...

Geri