Windows 8'de Göze Çarpanlar

pancu00

New member
Reaction score
0
1-İlk etapta dikkatimi çeken işlemci ve donanım düşmanı olmaması.
2-görsellik her zamanki gibi ön planda.
3-ara yüz mükemmel olmuş keşke daha önce düşünülseydi diceksiniz başlat menüsünden kurtulduk :)
4-bilgisayarınız okadar hızlı ki 8 sn de açılıyo.
5-windowslive eklerine gerek duymayacaksınız msn vs hepsi hali hazırda
6-adobe flaş player vb uygulamarıda yüklemenize gerek kalmayacak
7-bir çok hardiski tek havuv sistemi ile tek bölümde görmek mümkün
8-ilk kurulum anında size hotmail windowslive vs üyeliğinizin olup olmadıgını dilerseniz oturum açabileceginizi soruyo eger oturum açarsanız bilgisayarınızın parolası otomatikman mail şifreniz oluyo..
9-msnde ki avatarınız bilgisayardaki kullanıcı fotosu oluyo.
10-örnek imaj yedeği aldınız bu imaja şifre koyabiliyosunuz... şifre girilmeden imajdan geri yükleme yapılamıyo
11-sabit disk hata ayıklama geliştirilmiş olarak karşımızda..
12-arama olayı vista ve win7 den daha gelişmiş ve hızlı hatasız.

daha da yazarım ama şimdilik 1 saat içerisinde dikkat ettiklerim bunlar..
karışık yazdım idare edin :)

haci bilgi için sağolasın ama bişey soracağım kendi pc nin özellikleri söğleseydin ondan sonra bilgi verseydin daha iyi olmazmıydı ???

Şu aşamada oyunların çalışması ve programların uyumluluğu hakkında bilgi sahibi olan var mı ?

İntel core duo 2.20
2gb ram
256 sabit paylaşımla 1 gb çıkabilem ekran kartı
300gb hardisk pc bu

final versiyonunda metro olacak mı

olacak tabi.Bence metroarayüzü hariç Herşey güzel.Onuda Hiç dert etmiyorum.Bulurlar onun bir çaresini kafanızı yormayın bence.Sadece hız konusundan Win7 iyi olsunda.İSterse metrobüsarayüzü olsun umrumda bile değil.

Şu aşamada oyunların çalışması ve programların uyumluluğu hakkında bilgi sahibi olan var mı ?

3.parti yazılımlarda sorun çıkabiliyor. Örnek catia solidwork çalıştıramadım. Ekran kartı driverı tam olarak yok. Ayrıca durup dururken 2 defa kilitlendi. Ama yinede ben beğendim. Görev yöneticisi, ribbon menülü explorer, açılış ve kapanış süreleri gerçekten iyi.

Nedenini anlamadım ama win8 durup duruken kitleniyor. Çok sık yapmaya başladığı için silmek zorunda kaldım. ctrl alt delete bile işe yaramıyor. nette araştırdım benzer durum yaşayan çok var. Sanırım uyumsuz driverlardan kaynaklanıyormuş. win7 ye devam :)

Arkaşlar kaspersky 2013 kurabilen oldu mu? 2 pc de denedim kurulamadı

Düzenleme : 13.0.1.4067 Beta versiyonu sorunsuz kuruldu

win7 ye daha yeni yeni alışıyorum adamlar win8 çıkarmış bunların hızına yetişmek mümkün değil ama umarım oda bunun gibi zorlamaz xp den sonra epey uğraşıyorum ne kadar alışmışız tek düzeliğe

metro arayüzü sadece dokunmatik sistemlerde iyi oluyordu...
bunların yanında flash ve java gibi en çok kullanılan sistemler ilk ekranda kurulsun mu diye sorulmalı diye düşünüyorum mesela ben kendi kullandıgım render aldıgım makinaya bırakın messengeri javayı yada flashı dahi kurmuyorum hatta tüm görselligi kapatıyorum ki daha az sürede render alabileyim.. bu tarz bir durum için sormalıydı bence birde ie9 nasıl gerçekten iyi mi yoksa her halukarda chrome ile yola devam mı ediyoruz...

Geri