windows 8 den windows 7 ye dönüş problemi yardım

etriye

New member
Reaction score
0
arkadaşlar 2 gün önce casper ın bir laptopunu aldım win8 yüklü geldi ama alışamadım ben bunu win 7 çevireceğim x64 yalnız olmuyor secure boot biosdan enable dı disable yaptım kuruluma geçiyor ancak win7 kurulurken starting windows diye başlayan kısımda takılıp kalıyor...acaba elimceki windows 7 güncel değildi ondan olabilir mi? şimdi 3-4 dvd yaptım sonuçları yazarım ama başka bir fikri olan varsa yardım etsin?:blush:

kurulum ekranına gelmeden seçeneklerin olduğu bölümde tüm hdd lerinizi formatlayın. Recovery'i isterseniz kalsın isterseniz onu da silin. Ama kesinlikle biçimlendirme yapıp öyle yükleyin seçtiğiniz diske.

Yüklemeyi masaüstünden de yapabilirsin birde öyle dene

arkadaşlar ilginiz için teşekkürler ancak kurulum ekranına gelirken windows loading çıkıyor (çubuk 2 defa doluyor) ardından ise starting windows geliyor disk bölümü gelmiyor

masaüstünden nasıl yükleme yapılacak bilgisi olan var mı?

etriye dostum laptop kaç gb ram'e sahip. Eğer ram slotlarının olduğu bölümde casper garanti bandı yoksa bu bölümü yıldız tornavida yardımı ile aç. tahminen 2 ram slotun vardır ve ikisi de doludur. bu ram slotlarındaki ramlerden birini çıkart ve win7 yi yüklemeyi tekrar dene. Gene aynısını yaparsa ram'i diğer slota takıp yüklemeyi dene. büyük ihtimal yüklenecektir. Yükleme başarı ile tamamlandıktan sonra çıkardığın ram'i geri takabilirsin.

NOT: Az'da olsa Donanım bilgin yoksa hiç deneme, bilen birisini bul çevrenden. Ram'i çıkartırken tırnak kırabilir veya board'a zarar verebilirsin. Mesuliyet tamamen sana aittir. Bu yöntem sorununu çözmeyebilir.

Masaüstündeyken format dvdsini tak ekrana bi pencere gelecek
win7install1.jpg

Bu şekilde Install Now şeçenegine tıkladıgınızda normal format ekranı gelecektir.

üstadalar makine 16 gb laptop casper nirvananın etiket tam vidanın orlarda yer alıyor muhtemelen açamam ama ramden olmadığını söylüyorlar diğer forumlarda da araştırma yaptım...masaütünden yüklemede gelmiyor...

forumun birinde sadece pardustan dönüşüm yapan bir arkadaş var... ama pardustanda anlamıyorum hiç

Masaüstündeyken format dvdsini tak ekrana bi pencere gelecek
win7install1.jpg

Bu şekilde Install Now şeçenegine tıkladıgınızda normal format ekranı gelecektir.

Yüklediğin şey Application değil arkadaşım her halükarda pc yi reboot edip arkaplanda yüklemeye geçecek. adamın sıkıntısı da burda başlıyor zaten.

@ etriye : En sağlıklısı anlayan bir arkadaşını bulman olacaktır...

bilgisayarcıda çözüm bulamadı geçende de yapamamış hatta bulursak iyi format atarız para kazanırız dedi adam:)

Acronis boot cd senin işine halleder.bilgisayarı acronis cd le başlat,acronisin disk manageriyle sistemin kurulu olduğu bölümü sil,sonra win 7 yükle.

arkadaşlar 2 gün önce casper ın bir laptopunu aldım win8 yüklü geldi ama alışamadım ben bunu win 7 çevireceğim x64 yalnız olmuyor secure boot biosdan enable dı disable yaptım kuruluma geçiyor ancak win7 kurulurken starting windows diye başlayan kısımda takılıp kalıyor...acaba elimceki windows 7 güncel değildi ondan olabilir mi? şimdi 3-4 dvd yaptım sonuçları yazarım ama başka bir fikri olan varsa yardım etsin?:blush:

Hocam bilen bilmeyen yalan yanlış şeyler yazıp söylüyor.Yok ram çıkar bilmem ne yap.Senin derdine derman sadece benim sırf cvp yazmak için üye oldum.Sorununu çözeceğim.Orjinal gelen 8 i silmenin tek bir yolu var oda bendeki program onuda paylaşacağım.Önce çok bilmiş arkadaşlara yazıyorum.8 den önceki windows sürümleri anakartlar hdd ler mbr sistemi üzerinden yürütülmekteydi.Şimdi bu sistem uefı oldu hdd sistemleri mbr değilde artık cpt oldu.windowsun daha hızlı açılabilmesi için msdos taraması devredışı bırakıldı.mbr sistemlerde 1tb dan büyük hdd kullanılamıyordu bu sistemle bunu aştılar velhasılkelam bu programı indir ve yükle içerisinde resimli anlatımlar mevcut.Kolay gelsin eğer yapamazsan özelden msj at yardımcı olmaya çalışırım. bu linkten indir.
http://apps.ttnetbulutu.com/d/?ZNS868WZ indirme şifresi: 1837837 kolay gelsin yada belki bakamam [email protected] msj at

Hocam bilen bilmeyen yalan yanlış şeyler yazıp söylüyor.Yok ram çıkar bilmem ne yap.

Edebi bozmadan sıkıntısı olan kişiye yardımcı olun olacaksanız. Buradaki hiçkimse MCSE' değil sonuçta. burası microsoft'un çözüm forumu da değil ki garanti cevap verebilelim. (MCSE Kısaltmasının anlamını bildiğini varsayıyorum. Büyük ihtimal bilmiyorsun google'dan bak) Ram çıkartıp yükleme işlemi ben dahil birçok teknik serviste kullanılmakta ve %60 çözüm vermektedir.

forumda diğer kişilere bilip bilmeden yalan yanlış laf söylemeyin...

İyi Forumlar.

Arkadaşım senın derdine çözüm söyleyeyım ama ne kadar yapabilirsin her marka bilgisayarda değişiyor bios ta bir bölüm var orayı açman gerekiyor.ne diye sormayın az deneyın bulacaksınız.

Geri