Windows 7'ye kaç saatte geçersiniz?

Obsessed

dead and gone
Reaction score
0
Windows 7'nin çıkışı yaklaştıkça pek çok konuda daha önceden ortaya çıkmamış detaylar, belirginleşmeye başlıyor.

Kullanıcılar yeni ve temiz bir kuruluma hazırlanıyor. Ancak kurulu Windows'tan yeni sürüme geçiş yapacak kullanıcılar da mevcut. Windows'un güncelleme sistemi üzerine yapılan en son testler ortaya beklenmedik sonuçlar koyuyor.

Microsoft yazılım mühendisi Chris Hernandez'in blog'unda yer alan bilgilere göre bir "Süper kullanıcı"nın geçişi oldukça uzun sürebilir. Bu ilginç tanım 650GB verisi olan ve sisteminde 40 uygulama kurulu bir kullanıcıyı anlatmakta kullanılmış. Böyle bir kullanıcının Windows 7'ye geçmesi, eğer orta sınıf bir donanıma sahipse, 21 saat sürebiliyor!

Üç farklı bölümde sınıflandırılan sonuçlar, ortalama kullanıcıları, sağlam kullanıcıları ve süper kullanıcıları kapsıyor. Dördüncü bir kategoride ise temiz bir kurulum süresi var.

Süreler 32 bit veya 64 bit sistemler arasında da değişiklik gösteriyor. Geçiş genellikle kabul edilebilir bir hızla gerçekleşse de, çok fazla veri depolayan ve uygulama kullanan bir süper kullanıcının, temiz kurulum yapması bu rakamlara göre çok daha mantıklı görünüyor.

Microsoft test sürecinde Windows 7'ye geçişin, Vista SP1 geçiş sürecine göre yüzde 5 daha hızlı olabildiğini ya da aynı sürede gerçekleştiğini belirtiyor.

Bilgi için: Microsoft
Telefon: (212) 258 59 98 pbx

:)

22dk mümkün deil sen temayı indirmiş olmayasın daha başlamadı geçiş :)

Yarım Saat Sürmüyor........

25 dk da bitiyor kurulum

27 dk sürdü ama sonra Sp2'ye geçtim Vista

ben abartısız 5 gunde bı format atıyorum 25 dakka falan suruyo
maknemde p4-3.0 ghz 512 ram falan yanı

arkadaşlar burda windows 7 yi kaç dk de kurarsınız demiyor. windows 7 ye komple geçiş süresini anlatıyor. windows7 y ikurmakla iş bitmiyor yani onlarca programın da beraberinde kurulp ayarlanmasını kapsıyo heralde.
ben bile süper bir kullanıcı olmamama rağmen windows 7 yi denedim ama halen geçemedim. bu aralar hazırlanıyorum ama bakalım.. :)

Win7 kurulumu bende 24 dk sürdü
Program,oyun vs kurulumu da toplam 15 dk
Toplam 40 dk full sistem

Bu 40 dk de Vista'nın kurulumu bitmiyor ...

rekor o zaman

bendeki 50 dakkaya yakın sürdü.nedenide dvd sorunlu oluyor.nasıl kurduğuma gelincede tam 6 kere dvd yi çıakrıp taktım.ama sonunda ben kazandım.vega driver da sorun yaşamadım ama ses drivarında sorunlu oldu realtekin üst sürümlerini gooogelda ardım realtek diye .

bu tamamen şans.realtek bayağı vardıçşansa diyerek bir tanesini indirdim ve sonuç bşarılı.realtek kullanıcılarına duyurulur.

hazır ekemk yok biraz emek harcayın.:))))))))))))))))))))):dilCocuk:

windows 7 kurulumu ve driverların kurulumu toplam 1 saat falan alıyo galiba....hiç zaman tutmadım....:D

açılan konunun ilk yazısında yazan 21 saatlik geçiş süresi sisteminizde bulunan sistemi upgrade lemekle alakalı yani c ye format atmadan mesela vista sp1 in üzerine sp2 yamasını kurmak gibi bişi...sisteminizde vista varsa ve kurulu programda çoksa upgrade ederken programlar olduğu gibi kalıyor tek değişen işletim sisteminiz..uyumsuzluk veya herhangi bir sorun çıkarmadığı sürece driverları programları tekrardan yüklemiyorsunuz...günceleme gibi bişi...

normalde temiz bir kurulum yapmak istediğinizde(en sağlamı budur) eğer windows açıkken win7 setup dosyasını çalıştırıp kuruyorsanız 40 dk falan sürüyo bu upgrade değildir eski dosyalarıda silmiyor ve kurulumda disk biçimlendirme bölüm silme veya oluşturma işlemleri yapamıyorsunuz önceki c deki windows dosyasının sonuna .old yazısı ekleyip bırakıyor ve tabi c de bulunan diğer tüm dosyalarıda bırakıyor bunlar işinize yaramayacağı için sonra silibilirsiniz...eğer boot lu cd ile kurulum yapmaya kalktığınızda kurulum sırasında isteğe göre bölüm silebiliyor oluşturabiliyor ve biçimlendirme yapabiliyorsunuz tek sorun hızlı biçimlendirme yapıyor olması xp kurulumundaki gibi sağlam bir format atamıyorsunuz...gelelim boot lu cd ile kurulum süresine tam 17 dk sürdü tabikide bu süre içinde driverlar yok..sahip olduğunuz donanımın driverlarına göre toplam süre değişebiliyor....driver yükleme sürelerinin içinde bulunduğu toplam süreleri karşılaştırma doğru olmaz...

bende hp compaq presairo cq50-115tr notebook var...amd turion rm-70 x2 2.00ghz işlemci 2 gb ram....bu işlem güzüyle 17 dk sürdü(sadece win7 kurulumu)....

daha önceki yorumumda setup dosyasını çalıştırarak yaptığım yüklemeydi.....

Bende Hazırlık aşamasındayım diye bilirim gectiğimde bir noksanım olmasını istemem hali hazırda forumları ve bazı siteleri dolaşarak bilgi topluyorum deneyip test eden arkadaşlarımızdan.Kur sonra tekrar sil tekrar XP dön uğraşmak istemiyorum gectiğimde komple kalması lazım sistemimin diye düşünüyorum.

arkadaşlar windows 7 ye geçiş yapıcaz tmm ama bi sorun var driver" lar desteklemiyoki windows 7 ye uygun driverı olmayanlar napıcak

Geri