"Windows 7'ye geçme bekle!"

mehmetünlü

New member
HH Üyesi
Reaction score
0
Rescuecom Windows 7'den dertli.

Bunu diyen teknik servis, Windows XP'den kopamayanlardan. İşte Kaplan'dan tavsiyeler.

20091102113709_windows7.jpg

Rescuecom isimli Amerikan teknik destek şirketi, kendilerine gelen Windows 7 yükseltme sorunlarının çokluğu karşısında çeşitli tavsiyelerde bulunuyor.

Şirketin başkanı olan Josh Kaplan "Hem karşılaştığımız şikayetler, hem de daha önceki Windows işletim sistemlerinde karşılaştığımız sorunlar göz önüne alındığında, kullanıcılara Windows 7 iyice yerleşene kadar mevcut işletim sistemlerini kullanmaya devam etmelerini tavsiye ediyoruz" diyor.

Kaplan'ın vurguladığı sorunlar arasında özellikle yükseltme işlemi sırasında yaşanma ihtimali bulunan veri kaybı yer alıyor. Rescuecom bekle ve gör politikası uyguluyor, kullanıcılara da aynısını tavsiye ediyor. Geçen zaman içerisinde bu tür sorunların yamanmasını, hatta bir yıl sonra çıkacak olan Windows 7 Service Pack 1'in çıkmasını beklemeyi şiddetle öneriyor.

Türkiye'de kullanıcılar ne yaptı?

Özellikle kullanıcıların yedek almadan yapacağı yükseltmelere karşı çıkıyor. "Bütün hayati verilerini aktarmaları gerekiyor. Bu olmadan kullanıcılar büyük risk altında" diyen Kaplan yeni bir işletim sistemine geçmenin riskli olduğunu tekrar vurguluyor. Hatta Kaplan, bilgisayar kullanıcılarına yükseltme sürümü almamalarını, Windows 7'ye geçmek için mevcut donanımlarının ölmesini beklemelerini tavsiye ediyor. Daha sonra Windows 7 kurulu bir PC almanın daha mantıklı olacağını, çünkü piyasadaki ürün çeşidinin artacağını söylüyor.

Kaplan'ın üzerinde durduğu bir nokta da, Windows 7'nin Vista uyumluluğuna karşın atlanan bazı sürücülerin atlanmış olabileceği. Yeni yama ve sürücüleri beklemenin uyumluluk açısından da daha iyi olduğunu söylüyor. Elbette karar kullanıcılara kalıyor.

Türkiye'de ise kullanıcılar, verilerini yedekleyip temiz kurulum yapmayı tercih ettiği için yurt dışındaki kadar yoğun şikayet yaşanmıyor.

Bilgi için: Microsoft
Telefon: (212) 258 59 98 pbx

evet bu yorum akılcı geldi..satın almak için hakkaten sonuçları görmek gerekli...teşekkürler

ben dün yükledim temiz temiz

hakkaten canavar gibi

pc'me sadece xp alan biri olarak gerçekten devrim yaptım ...

bencede win7 ye gecmek icin beklemek lazim tamam iyi guzel vistadan hizli onun kadar kasmiyor ama tam olarak hazir degil gibi uyumsuzluk sorunu var.istenilen seviyede degil tam stabil calismasi icin biraz zaman gerekli gibime geliyor.su anda tam hazir degil ben tekrar vista sp2 ye tekrar gecip bi 5,6 ay beklicem.su anda bana gore win 7 tam oturmamis gibi

Xp kadar hızlı olup, vistanın güvenliğinin bir arada sunması,
düşük makinalarda çalışması açıkçası beni de sabırsızlandırmıştı
ama görüyorum ki Win7 sp1 çıkmadan hiiiç acele etmemek lazım,

neme lazım... :)

servispack 1i çıkmamıi windowstan hayır gelmez

walla en iyisi perfect xp kullanmaktan şaşmıyorum!

biri der win 7 biri der kötü anlamadım bu işleri ben :S

veri kaybı yaşanabiliyor 7 de
xp ye devam...

Ben hala beklemedeyim.........

Microsoft'un artistliği işte....
Geçen haber okudum Windows7 kusursuz şu ana kadar yaptığı en iyi sistem.Bir şirket bu kadar yalancı yalaka olabilirmi.Xp içinde böyle söylediler bundan sonra çıkacak 2. işletim sistemi içinde aynısını söyleyecekler.....

İşe bak 64 bitte vista sp2 güzel 32 bitte win7 güzel ne kadar sakat la bunlar iki işi bir arada yapın illa sp yi bekletin bizi....

İsteseler yaparlardı ama insanları kendine bağımlı yapmak istiyorlar Allahu Alem

88.mehmet yükseltme yapmadan format atarak temiz kurulum yapın diyor siz ne diyorsunuz ?

Dün gece ben de temiz yükleme ilekurdum win7yi pek bir fark göremedim vistadan, sanki havada sistem. XP pek bir oturaklı bundan mütevellit Xp'ye devam.. hemen bir ghost ve XP:)

xp den sasmayacaksın ne olursa olsun ne vista nede windows 7 xp nin eline su dökebilir

Windowa 7 indirmeye başladım , kurmadan önce çok geniş bir araştırma yaptım .. hh forumu dışında farklı forumların yorumlarınıda ele aldım .. Sonunda kendim görmeyi istedim .. Xp den şaşmayan biri olarak w7 den memnunum .. Sisteminizde kurtarıyorsa hiç düşünmeyin derim

"Veri kaybı yaşanıyor" diyorlar ama nasıl olduğunu yazmıyorlar. İşyerimde 50 ye yakın bilgisayar var 35-40 tanesi XP PRo, yenilere Win 7 kurdum. Hemen hergün bir XP çöküyor, ne tamir, ne güvenli açılış hiç bişekilde açılmıyor. Ama şu ana kadar geri kalan win7 lerde hiç bir sorun görmedim. Denemenizi tavsiye ederim.

valla bende şimdiye kadar bi sorun çıkmadı daii.
memnunum yanii ...
o kadar da adobe serisi kullanıyorum ama onlarda bile kasma yapmıyor düşünün yani ::::.....

Geri