Gerekenler:
* Bir CD/DVD Kalıbı Düzenleyici (UltraISO, PowerISO gibi)
* ImageX (*.wim uzantılı dosyaları düzenleyen bir program)
ImageX Download Linki:
32 Bit İşletim Sistemi Kullananlar Bunu İndirsin
Deposit Files
64 Bit İşletim Sistemi Kullananlar Bunu İndirsin
Deposit Files
# x86 ve x64 DVDleri (iso dosyaları)
# Yeterli Boş Alan
1-Bir sürücü'ye 2 klasör açalım (ben D sürücüsüne açtım) adları: "x86", "x64" olsun
2-x86 DVD sinin bütün dosyalarını "x86" klasörüne kopyalayalım
3-x64 DVD sinin bütün dosyalarını "x64" klasörüne kopyalayalım
4-ImageX i dosyalarıyla olduğu gibi sürücüye kopyalayın Yani D Sürücüsüne
5-Klavyede Windows logosu+ R Kombinasyonunu uygulayıp çalıştırı açın
6-Cmd Yazıp Entere Basın
7-Çıkan siyah ekranda "D:" (tırnaklar hariç) yazın enter tuşuna basın
8-Sırasıyla Aşağıda Yazanları Uygulayın Kopyala Yapıştır Yaparak Entere Basabilirsiniz
Imagex.exe /export D:\x86\sources\install.wim 1 D:\install.wim "Windows 7 STARTER x86"
Imagex.exe /export D:\x86\sources\install.wim 2 D:\install.wim "Windows 7 HOMEBASIC x86"
Imagex.exe /export D:\x64\sources\install.wim 1 D:\install.wim "Windows 7 HOMEBASIC x64"
Imagex.exe /export D:\x86\sources\install.wim 3 D:\install.wim "Windows 7 HOMEPREMIUM x86"
Imagex.exe /export D:\x64\sources\install.wim 2 D:\install.wim "Windows 7 HOMEPREMIUM x64"
Imagex.exe /export D:\x86\sources\install.wim 4 D:\install.wim "Windows 7 PROFESSIONAL x86"
Imagex.exe /export D:\x64\sources\install.wim 3 D:\install.wim "Windows 7 PROFESSIONAL x64"
Imagex.exe /export D:\x86\sources\install.wim 5 D:\install.wim "Windows 7 ULTIMATE x86"
Imagex.exe /export D:\x64\sources\install.wim 4 D:\install.wim "Windows 7 ULTIMATE x64"
9-Sürücüde x86 da veya x64 de olmayan bir install.wim dosyamız oluştuysa işlem tamamdır!
10-x86 nın isosunu cd/dvd kalıbı düzenleyici ile düzenleyelim(Ultraİso Veya Power İso Tavsiye Edebilirim)
11-Sources klasörünün içindeki install.wim i kendi hazırladığımız install.wim ile değiştirelim
12-Sources klasörünün içindeki "ei.clg" KESİNLİKLE SİLİN!!!
13-Iso dosyasını kaydedin
14-Keyfini çıkarın
* Bir CD/DVD Kalıbı Düzenleyici (UltraISO, PowerISO gibi)
* ImageX (*.wim uzantılı dosyaları düzenleyen bir program)
ImageX Download Linki:
32 Bit İşletim Sistemi Kullananlar Bunu İndirsin
Deposit Files
64 Bit İşletim Sistemi Kullananlar Bunu İndirsin
Deposit Files
# x86 ve x64 DVDleri (iso dosyaları)
# Yeterli Boş Alan
1-Bir sürücü'ye 2 klasör açalım (ben D sürücüsüne açtım) adları: "x86", "x64" olsun
2-x86 DVD sinin bütün dosyalarını "x86" klasörüne kopyalayalım
3-x64 DVD sinin bütün dosyalarını "x64" klasörüne kopyalayalım
4-ImageX i dosyalarıyla olduğu gibi sürücüye kopyalayın Yani D Sürücüsüne
5-Klavyede Windows logosu+ R Kombinasyonunu uygulayıp çalıştırı açın
6-Cmd Yazıp Entere Basın
7-Çıkan siyah ekranda "D:" (tırnaklar hariç) yazın enter tuşuna basın
8-Sırasıyla Aşağıda Yazanları Uygulayın Kopyala Yapıştır Yaparak Entere Basabilirsiniz
Imagex.exe /export D:\x86\sources\install.wim 1 D:\install.wim "Windows 7 STARTER x86"
Imagex.exe /export D:\x86\sources\install.wim 2 D:\install.wim "Windows 7 HOMEBASIC x86"
Imagex.exe /export D:\x64\sources\install.wim 1 D:\install.wim "Windows 7 HOMEBASIC x64"
Imagex.exe /export D:\x86\sources\install.wim 3 D:\install.wim "Windows 7 HOMEPREMIUM x86"
Imagex.exe /export D:\x64\sources\install.wim 2 D:\install.wim "Windows 7 HOMEPREMIUM x64"
Imagex.exe /export D:\x86\sources\install.wim 4 D:\install.wim "Windows 7 PROFESSIONAL x86"
Imagex.exe /export D:\x64\sources\install.wim 3 D:\install.wim "Windows 7 PROFESSIONAL x64"
Imagex.exe /export D:\x86\sources\install.wim 5 D:\install.wim "Windows 7 ULTIMATE x86"
Imagex.exe /export D:\x64\sources\install.wim 4 D:\install.wim "Windows 7 ULTIMATE x64"
9-Sürücüde x86 da veya x64 de olmayan bir install.wim dosyamız oluştuysa işlem tamamdır!
10-x86 nın isosunu cd/dvd kalıbı düzenleyici ile düzenleyelim(Ultraİso Veya Power İso Tavsiye Edebilirim)
11-Sources klasörünün içindeki install.wim i kendi hazırladığımız install.wim ile değiştirelim
12-Sources klasörünün içindeki "ei.clg" KESİNLİKLE SİLİN!!!
13-Iso dosyasını kaydedin
14-Keyfini çıkarın