Windows 7 sistem geri alma "Yardım"

heyyuu

New member
Reaction score
0
Windows 7 de sistemi 2 gün yada daha önceye geri almak istiyorum yalnız nereye baktıysam sürekli önceden bi geri alma noktası oluşturmam gerektiğini gördüm...
Dün yüklediğim bir programdaki virüs pc yi mahfetti ve bi şekilde geri dönmem gerekiyor :/
Bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz?
:crying:

baslattan tüm programlar - donatılar - sistem araçları - sistem geri yükleme.

BİRDE BUNU DENEYEBİLİRSİN
“Başlat” menüsünden “Aramaya Başla“ kısmına CMD yazıp bekliyoruz. Üstte CMD.EXE olarak komut sistemimizi bulacaktır. Üzerine gelip sağ tıklıyoruz ve “Yönetici olarak çalıştır” ile komut sistemini açıyoruz.

Dikkatinizi çekmek isterim. Üzerine gelip sağ tıklıyoruz. Yönetici olarak çalıştırıyoruz. Çünkü yapıcağımız işlev yönetici yetkileri gerektirmekte. Aksi taktirde SFC yardımcı programını çalıştıramayız.

Komut sistemi pencere olarak karşımıza geliyor. Penceremizde Sfc /Scannow komutumuzu yazıp entere basıyoruz. Sistem tarması başlayacaktır. Sistemin büyüklüğüne ve bilgisayarınızın hızına göre bu biraz uzun sürebilir. Bekliyoruz. Sistemi komple taramaya başlıyor. Bu süreç sırasında sistem dosyalarında bir probleme denk gelirse sistem kendini onaracaktır. Eğer gerek duyarsa sizden işletim sistemi cd’nizi isteyebilir.

%100 ‘e ulaştığında bize sistem dosyalarını tarayıp düzenlediğini söyleyecektir. Bilgisayarınızı yeniden başlat yaptığınızda sisteminizdeki sistem dosyaları orjinal halleriyle çalışmaya başlayacaktır. Birçok hatadan da kurtulmuş olacaksınız

ALINTIDIR DENEDİM BİR ÇOK HATAYI GİDERDİ

virüs bulaştıktan sonra sistem geri al ile temizleyemezsin bi antivirüs programı yükle tüm virüsü temizle..

avira antivir i tavsiye ederim

Geri