Windows 7 Ses Sorunu

akyazi_61

New member
Reaction score
0
Yaklaşık dört gündür uğraşıyorum. Forumlardaki herşeyi denedim. Yeni bir kasa aldım Hevesle Win7 yükledim oda ne ses gelmiyor. Herşeyi doğru yaptığıma eminim. Aşağıda da resimlerde görecek olduğunuz gibi Arka panel pasif Ön panel aktif ama ses gelmiyor. Arka paneldeki jacklar neden çalışmıyor. Anakartım Asus M5A78L-M LX ses kartım onboard Realtek. Sıkıntımı çözebilecek biri var mı?

Aygıt Yöneticisi

Realtek HD Yöneticisi

DirectX Tanı aracı

:crying:

realtek programının içindeki varsayılan ses aygıtını değiştirmeyi denediniz mi

ön panalden ses geliyormu pekı gelmiyorsa tahmının hd audio olrak gördüğün için yanı driver su an tanıtılmış değil win7 onu dijital cıkış olarak görüyor yapmam gereken anakartın ses surucusunu yenıden yuklemek şuradan indır win7 secerek indr işletim sistemin 64 veya 32 bit bile olsa birini sec indir driverler her iki sistemede uygun nasılsa http://www.asus.com.tr/Motherboards/AMD_AM3Plus/M5A78LM_LX/#download

ön panalden ses geliyormu pekı gelmiyorsa tahmının hd audio olrak gördüğün için yanı driver su an tanıtılmış değil win7 onu dijital cıkış olarak görüyor yapmam gereken anakartın ses surucusunu yenıden yuklemek şuradan indır win7 secerek indr işletim sistemin 64 veya 32 bit bile olsa birini sec indir driverler her iki sistemede uygun nasılsa ASUS - Anakart- ASUS M5A78L-M LX

4 kez indirdim ve kurdum. Hatta bazı sitelerde chipseti de güncelleyin diyordu onu da denedim ama olmadı. Ön panel aktif gözükmesine rağmen cızırtı bile yok. 64 bitlik olanı denemedim. Biraz daha bilgi aktarayım isterseniz. Win7 ses sorunlu olduğu için tekrar Xp'yi yükledim ama yine ses alamadım. Creative Sound Blaster 24 bitlik ses kartını Win7'de denedim yine ses yoktu. Kafayı yiyecem artık. Biostan HD Audio'yu AC97 yaptım yine yok :(

realtek programının içindeki varsayılan ses aygıtını değiştirmeyi denediniz mi

Denedim ve şu an Varsayılan aygıt Hoparlör olarak işaretli. Böyle birşey olamaz hiç mi ses çıkmaz anlamıyorum. Başka bilgisayarlardan Jack Takıldı veya Çıkarıldı uyarısı alınırdı bunda o bile yok.

4 kez indirdim ve kurdum. Hatta bazı sitelerde chipseti de güncelleyin diyordu onu da denedim ama olmadı. Ön panel aktif gözükmesine rağmen cızırtı bile yok. 64 bitlik olanı denemedim. Biraz daha bilgi aktarayım isterseniz. Win7 ses sorunlu olduğu için tekrar Xp'yi yükledim ama yine ses alamadım. Creative Sound Blaster 24 bitlik ses kartını Win7'de denedim yine ses yoktu. Kafayı yiyecem artık. Biostan HD Audio'yu AC97 yaptım yine yok :(

ses almaya calıstıgın ses sistemı calısıyormu : ) garip bir durum anakartın onbord çıkısı yansa taktıgın ses kartı calışırdı ama ikiside ses vermiyorsa ben ses sisteminden şüpheleniyorum

ses almaya calıstıgın ses sistemı calısıyormu : ) garip bir durum anakartın onbord çıkısı yansa taktıgın ses kartı calışırdı ama ikiside ses vermiyorsa ben ses sisteminden şüpheleniyorum

Hocam ses sistemimde sorun olsa (Vestel 5+1 ), Monitörüm INCA ve dahili çift hoparlör var birinden birisi ses verirdi diye düşünüyorum. Çünkü az önce monitörümdeki hoparlörleri cep telefonun radyosuna bağladım ve dinledim.

aldıgınız yere gidin bence milyonda bir ihtimal belkı anakart sorunludur

İlginiz için teşekkürler hocam. Aldığım yer İstanbul ve ben Trabzondayım :)

Sorun için firmayı aradım gönder bakalım dediler. Sizleride yorduğum için tekrar özür diliyorum.

Geri