Windows 7 Ram Sorunu...

karakemik

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar merhaba window 7 home premium kullanıcısıym kullandığım notebooğun 4 gb ram olasına rağmen 2.96gb ram göstermektedir bununla ilgili çözümü olan varmı yada microsoft tan herhangi bir bu konuyla ilgili yama yayınlanmışmıdır? Şimdiden ilgilendiğiniz için teşekkürler....

arkadaşım sen 32 bit işletim sistemi kurmussun da ondan:) windows 7 64 biti kurman gerekıyor.

Arkadaşlar merhaba window 7 home premium kullanıcısıym kullandığım notebooğun 4 gb ram olasına rağmen 2.96gb ram göstermektedir bununla ilgili çözümü olan varmı yada microsoft tan herhangi bir bu konuyla ilgili yama yayınlanmışmıdır? Şimdiden ilgilendiğiniz için teşekkürler....

Öncelikle windows 7'nin 32bitlik versiyonunu kullanıyorsun bu yüzden de bilgisayarının ramini 4 gb olarak görmesine rağmen 2.96 gblık kısmını adresleyebilmektedir. Dolayısıyla senin kullanabildiğin Ram miktarı 2.96 ile sınırlıdır. Bunun için ya işletim sistemini 64bite çevireceksin ya da PAE'yi etkinleştirerek 32bitlik işletim sisteminde 4gb ile 64 gb arasındaki Ramleri adreslemeyi sağlayacaksın. Bunun için çekirdek yamaları var birsürü ama benim denediğim ve sonuç aldığım bir yamanın linkini veriyorum. Çalıştırdığın zaman tek bir buton var zaten ona bas gerisi kolay zaten. Bu yama ile Windows 7'de PAE etkinleştirilmiş oluyor. Ancak başka işletim sistemlerinde bu yama çalışmaz.

RapidShare: 1-CLICK Web hosting - Easy Filehosting
4GB-7600 indir - Upload.gen.tr
zSHARE - 4gb-7600.rtm.x86.04.08.2009.exe

Birden fazla alternatif link ekledim umarım işine yarar.

arkadaşlar ilgilendiğiniz için çok teşekkürler.....

Geri