Windows 7 hakkında

ISIran_

New member
Reaction score
0
Beyler bilgisayarı ilk aldığımda windows 7 ultimate yüklüydü 1 yıl sonra format atıyım dedim.Format atmak yerine 2. windows 7 ultimate kurdum diğeri windows.old olarak gene C sürücüsünde kaldı onu kaldırdım.Format atmaya çalışmadan önce 10-15sn gibi bilgisayar hemen açılıyodu.Şimdi nerdeyse 2dk bekliyorum.Bunun çözümü ne olabilir?

+ Birde format cd takıyorum format atmıyo direk windows 7 kuruyo sürücüleri format sil o secenek yok ne yapmam lazım? Bilgisayar sistemi olduça sağlam i5 işlemci 8gb ram gtx465 var.Şimdiden saolun.

Anladığım kadarıyla sen pc ' ini boot ekranında formatlamıyorsun sorunun ondan oluyor.

İlk once bios ayarlarından dvd-rw seçip atabilirsin yada anakartının modelıne gore f8,f10,f12 tuşları olabilir ordan boot ekranı gelcek dvd-rw seçiyorsun (windows 7 dvd sini takmayı unutma :) bu işlemleri yaparken)

Sonra Dil seçiyorsun ileri diyip kur ekranı geliyor hdd bolumlerı gozukuyor ordan gelişmiş seçeniğine basıp c: biçimlendir diyorsun sonra c seçerek kura basıyorsun.

Ekran kartının driverı bunu kurmanı onerırım, formattan sonra :)

http://us.download.nvidia.com/Windows/285.62/285.62-desktop-win7-winvista-64bit-english-whql.exe

Anladığım kadarıyla sen pc ' ini boot ekranında formatlamıyorsun sorunun ondan oluyor.

İlk once bios ayarlarından dvd-rw seçip atabilirsin yada anakartının modelıne gore f8,f10,f12 tuşları olabilir ordan boot ekranı gelcek dvd-rw seçiyorsun (windows 7 dvd sini takmayı unutma :) bu işlemleri yaparken)

Sonra Dil seçiyorsun ileri diyip kur ekranı geliyor hdd bolumlerı gozukuyor ordan gelişmiş seçeniğine basıp c: biçimlendir diyorsun sonra c seçerek kura basıyorsun.

Ekran kartının driverı bunu kurmanı onerırım, formattan sonra :)

http://us.download.nvidia.com/Windows/285.62/285.62-desktop-win7-winvista-64bit-english-whql.exe

Onu kastetmiyor. Pc formatladıktan sonra bilgisayar 4,5 kat daha geç açılıyor diyor sebebini soruyor.

ama format sil seceneklerı yok dıyor direk kura gecıyor dıyor buda şöyle olur pc mız ısletım sıstemı dırek acıkken takarsın windows 7 kurarsın bende oyle anladım buda gec acılmasını saglayabılır.

SqooK senin dediğin gibi formatladım yeniden pc gene aynı düzelme yok.Bilgisayar sistemide oldukca iyi fark edecek derecede gec acılıyo sebebini anlıyamadım bir türlü virüs taraması yaptırdım virüs felan yok.

i5 işlemci 8gb ram sogutuculu msi gtx465 nvdia ekran kartı Kasa sopranoRS 500W Thermaltake 500gb harddisk

ISIran_ şimdi nedesem kesin bir sonuc cıkmıyıcagı için tanıdık bir pcye felan sormanı onerıyorum ya yazılımsal bır sorun yada donanımsal zaten donanımsal bır sorunsa bişey yandıysa onu baktırman daha iyi ama formattan sonra oldu dıyorsun burda bıraz sorun var işte :) bir kac soru sorcam neticeye varmak için

farklı bir windows 7 ile format atmayı denedın mı ( 64 bit sürüm kullanman gerekiyor )
biosunu guncelledın mı?

Geri