Windows 7 DVD sine dil paketi ekleme?

Veledizina

New member
Reaction score
0
Windows 7 DVD sine dil paketi entegre etmek için hangi programı kullanmak gerekiyor acaba?

Windows 7 yüklendikten sonra değil. Yüklemeden DVD içindeki dosyalara ekleyip Türkçe kurulum yapmak için.

Silip tekrar yüklemelerde tekrar dil paketi yüklememek için.

Windows 7 DVD sine dil paketi entegre etmek için hangi programı kullanmak gerekiyor acaba?

Windows 7 yüklendikten sonra değil. Yüklemeden DVD içindeki dosyalara ekleyip Türkçe kurulum yapmak için.

Silip tekrar yüklemelerde tekrar dil paketi yüklememek için.

http://rapidshare.com/files/228701835/Vista_Sp1_entegre_CHIP.rar

Özeti: önce win 7'yi kur. Dil seçimi kullanıcı adı gibi girilen yer (OOBE) geldiği anda Ctrl+Shift+F3 tuşuna bas. Ondan sonra dirver'larını kur sonra aktivasyonunu yap ondan sonra Tr dil paketini denetim masan-sından ekle ondansonra istediğin program varsa kur ama bunları yap ama Sysrep penceresini asla kapatma o hep açık olsun. Diğeri de zaten verdiğim linkte yazıyor. Hadi kolay gelsin. Bu arda ben bu söylediklerimi kendim yaptım sana da yapmak nasip etsin Allah...

http://rapidshare.com/files/228701835/Vista_Sp1_entegre_CHIP.rar

Özeti: önce win 7'yi kur. Dil seçimi kullanıcı adı gibi girilen yer (OOBE) geldiği anda Ctrl+Shift+F3 tuşuna bas. Ondan sonra dirver'larını kur sonra aktivasyonunu yap ondan sonra Tr dil paketini denetim masan-sından ekle ondansonra istediğin program varsa kur ama bunları yap ama Sysrep penceresini asla kapatma o hep açık olsun. Diğeri de zaten verdiğim linkte yazıyor. Hadi kolay gelsin. Bu arda ben bu söylediklerimi kendim yaptım sana da yapmak nasip etsin Allah...
eger Arkadasin verdigi yukardaki yöntemle yapamazsan !
kurulum öncesi gerekli program >nLite< program seni yönlendirir neyi koymak itiyorsan gösterip yeni bir dvd olusturmana yardimci olur,
Dil dosyasi>LangPacks\tr-TR\LP.cab <
>iso DVD ye yazilmis image bulunduran OS vista win 7< vbz,, kolay gelsin,

eger Arkadasin verdigi yukardaki yöntemle yapamazsan !
kurulum öncesi gerekli program >nLite< program seni yönlendirir neyi koymak itiyorsan gösterip yeni bir dvd olusturmana yardimci olur,
Dil dosyasi>LangPacks\tr-TR\LP.cab <
>iso DVD ye yazilmis image bulunduran OS vista win 7< vbz,, kolay gelsin,

nLite ile Windows 7 işletim sistemine herhengi bir bileşen entegre ettiniz mi ?

Ayrıca sn. sere_sere'nin verdiği linkten Dil paketi eklleme talimatı değil, Vista'ya SP1 ekleme açıklaması çıkıyor.

arkadaşlar sızler için entegre edip veriyorum sabit konuda, yetersiz mi kalıyorum tum dıllerimi entegre mi edim daha ne yapım sızler için soyleyın

nlite seven da çalışmıyor vlite çalışıyor oda vista_6000.163386 ...................... microfostun sitesinden indirip cd ye çekeceksin. dosya boyutu 850 küsür mb falan bence deymez nasılsa Türkçe' si çıkacak o kadarda aceleye gerek yok sanırım.

nLite ile Windows 7 işletim sistemine herhengi bir bileşen entegre ettiniz mi ?

Ayrıca sn. sere_sere'nin verdiği linkten Dil paketi eklleme talimatı değil, Vista'ya SP1 ekleme açıklaması çıkıyor.

ben bu yöntemle hem driver entegresi, hem program entegresi hem de tr dil entegresi yaptım...

o verdiğim linkteki öenmli olan ve win 7 için de uygulanabilir olan komut var oda şudur:

IMAGEX /COMPRESS MAXIMUM /FLAGS "Ultimate" /CAPTURE f: e:\install.wim "Windows 7 Ultimate"

NOt: Bu komutu kullanabilmek için Imagex ya da wAIK gereklidir...

ben bu yöntemle hem driver entegresi, hem program entegresi hem de tr dil entegresi yaptım...

o verdiğim linkteki öenmli olan ve win 7 için de uygulanabilir olan komut var oda şudur:

IMAGEX /COMPRESS MAXIMUM /FLAGS "Ultimate" /CAPTURE f: e:\install.wim "Windows 7 Ultimate"

NOt: Bu komutu kullanabilmek için Imagex ya da wAIK gereklidir...

Doğrudan vLite ile entegrasyonu denediniz mi ? Ben daha evvel Vista da denedim, ancak formattan sonra bazı problemlerle karşılaşmıştım. Şu an 'Değerlendirme kopyası' uyarısı veren hiç bir Windows 7 için uğraşmaya değmez. İngilizce final sürüm çıktığında dil paketi entegre etmeyi plânlıyorum.

Doğrudan vLite ile entegrasyonu denediniz mi ? Ben daha evvel Vista da denedim, ancak formattan sonra bazı problemlerle karşılaşmıştım. Şu an 'Değerlendirme kopyası' uyarısı veren hiç bir Windows 7 için uğraşmaya değmez. İngilizce final sürüm çıktığında dil paketi entegre etmeyi plânlıyorum.

yukarda arkadasa yardimci olmaya calisirken yanlis bilgi vermeyelim tabiki SAHSEN entegre ettim, istemediginiz kadar ! bunu yöntemi ve gerekli programlar sabir isidir ,sere_sere GEREKLI noktada aciklayici bir tespitde bulunmus ,, daha önce yapmadiginiz bir seyi öncedenön calismasi ve bilgisini edinip sonra entegre olayina girmenizi tavsiye ederim,
son NOKTA kullandiginiz window7 de RTM versiyonu olarak hala degerlendirme kopyasi yazisi aliyorsaniz bu gercek bir versiyon kullanmadiginiz anlamina gelmektedir FINAL de böyle bir yazi yok !! Haberiniz olsun istedim, ayrica KONU üzerinde baska yorum yapmadan size iyi forumlar dilerim, kolay gelsin,

yukarda arkadasa yardimci olmaya calisirken yanlis bilgi vermeyelim tabiki SAHSEN entegre ettim,

nLite ile Windows 7 sürümüne mi ?

İlk mesajınızda nLite kullandığınızı belirtmişsiniz de o sebeple sormuştum. nLite, Vista ve Windowa 7 sürümlerinde çalışmaz. Yanlış bilgi buradadır.

Hattâ vista için üretilen vLite ile Windows 7 sürümüne dil paketi eklenip eklenmediği konusunda da şüpheliyim. Final sürüm henüz çıkmadığı için ara sürümlerle uğraşmak istemedim/denemedim.

bunu yöntemi ve gerekli programlar sabir isidir ,sere_sere GEREKLI noktada aciklayici bir tespitde bulunmus ,, daha önce yapmadiginiz bir seyi öncedenön calismasi ve bilgisini edinip sonra entegre olayina girmenizi tavsiye ederim,

Sn. sere_sere evvelce CHIP de verilen bir tâlimatı buraya kopyalamıştır. Tespit değildir. Verilen o bilgiyi yaklaşık bir yıldır bilmekteyim. Daha önce yapmadığımı da nereden çıkardın ? Ancak bu yöntemle driver ve dil paketi eklendiğini de ilk kez duydum. Bu husus da dikkatliyimidir. Bilgi paylaşımı olan hemen tüm forumları araştırmaktayım. CHIP forum da dil paketi eklenmesine dair verilen başka bir talimat vardır. Tümüyle yabancı bir site'den alınmış ve Türkçe'ye çevrilmiştir. Yukarı da verilen tâlimat ile ilgisi de yoktur.

Aslı aşağıdaki gibidir.

I- Neler gerekli:
- Bir adet win 7 rc 7100 iso yada dvd si
- Sürümünüze uygun dil paketi (lp.cab)
- GImageX 2.0.15 Beta (yalnızca bu versiyonun kullanılması gerekir,Windows 7 ile bu versiyon uyumludur) Buradan indirebilirsiniz..
- http://www.autoitscript.com/gimagex/...ex_v2.0.15.zip
- ImageX_x86 yada ImageX_x64, hangi versiyonu entegre edecekseniz onu indirin (32 bit yada 64 bit) ImageX 6001.18000 (x86 and x64 for Windows Server 2008 and Vista SP1) Standalone Download Tip and Trick
- Ve 15 GB lik hard disk alanı.

II- Hazırlık
- Herhangi bir yerde bir klasör oluşturun, kolaylık açısından isminikısa tutun, adını Türkçe karakter yapmayın, mesela ben F sürücüsünde7WORK isimli bir klasör oluşturdum, siz kendi diskinizin adına dikkatedin, benimki F: \7WORK
- Şimdide 7WORK klasörünün içine "DVD", "WIM" ve "LP" adında 3 klasör daha oluşturun.
- GImageX programını "F:\7Work" klasörünün içine çıkartın, adını install olarak değiştirin..
- ImageX_x86 / ImageX_x64 programını "F:\7Work" klasörünün içine çıkartın.
- Windows 7 DVD sinin tüm içeriğini "F:\7Work\DVD" içine kopyalayın.
- Dil dosyanızı (lp.cab) F:\7Work\LP" klasörü içine atın.
Şimdi şu şekilde bir klasör yapımız olmuş olması gerekir..
F:\7Work
¦===[DVD] --> Windows DVD’sindeki tüm dosyalar.
¦===[install] --> GImageX programının içeriği, isterseniz klasör adını daha stabil olması açısından GImageX yapabilirsiniz.
¦===[LP] --> dil dosyanız
¦===[WIM] --> III. Kısımda anlatılacak olan install.wim içeriği
¦===imagex.exe
¦===intlcfg.exe
¦===vsp1cln.exe
¦===wimfltr.inf
¦===wimfltr.sys
L===wimgapi.dll
Şimdi Windows 7’yi modifiye etmek için tüm gerekli şeylere sahibiz.
III- En zor bölümler (Bu kısımları dikkatlice okuyup uygulayın) 1. bölüm – install.wim içine dil paketi eklenmesi
- GImageX programını çalıştırın
- Mount tabına tıklayın
- "Mount point" kısmının karşısındaki Browse butonuna basıp "F:\7Work\WIM" klasörünü seçin.
- Şimdide Source karşısındaki Browse butonuna tıklayıp "F:\7Work\DVD\sources\install.wim" dosyasını seçin.
- Image ayarını 4 yapın.
- "Read and write" ayarını işaretleyin.
- Son olarak Mount butonuna basın. Bu işlem pc hızınıza bağlı olarakbiraz uzun sürebilir, çünkü install.wim içindeki tüm dosyalar daha önceoluşturduğumuz “F:\7Work\WIM” klasörüne kopyalanacaklar. Hiçbirşeyyapmadan bekleyin, işlem bitince Close butonuna tıklayıp GImageXprogramını kapatın, istemiyorsanız açık bırakabilirsiniz. Ben açıkbırakıyorum..

- Sonraki adımlar

Dil dosyasını entegre edelim. Komut satırını yönetici olarak açın, "F:\7Work" klasörünün içine girerek aşağıdaki kodu yazın.
DISM.exe /Image:E:\7Work\WIM /Add-Package /PackagePath:E:\7Work\LP\lp.cab

Dism.exe windowsun bir parçasıdır ve "C:\Windows\system32" içinde bulunur, (x64 lerde "C:\Windows\SysWOW64" içinde bulunur)
Bu işlem oldukça uzun sürebilir, hiçbirşey yapmadan bekleyin..
İşlem bitince şu mesajı göreceksiniz
Deployment Image Servicing and Management tool
Version: 6.1.7077.0
Image Version: 6.1.7077.0
Processing 1 of 1 - Adding package Microsoft-Windows-Client-LanguagePack-Package
~31bf3856ad364e35~amd64~fr-FR~6.1.7077.0
[==========================100.0%================== ========]
The operation completed successfully.
F:\7Work>
- Sonraki adım
Şimdi kendi dilimizi varsayılan yapacağız, komut satırına geri dönün ve şu komutu yazın.
intlcfg.exe -all:tr-TR -image:E:\7Work\WIM
sonuç aşağıdaki gibi olmalı
Input locale has been set to: tr-TR
System locale has been set to: tr-TR
User locale has been set to: tr-TR
UI language has been set to: tr-TR

Şimdide yeni bir "lang.ini" dosyası oluşturacağız. Aşağıdaki kodu aynen yazıp enterlayın
intlcfg.exe -genlangini -dist:E:\7Work\DVD -image:E:\7Work\WIM
“Y” tuşuna basıp eski lang.ini dosyasının üstüne yazdırın. Yani çıktı şu şekilde olmalı
Are you sure you want to overwrite the existing Lang.ini file? (Y/N): Y
A new Lang.ini file has been generated

Ve final, şimdi varsayılan olarak kurulacak kur dilini ayarlayalım. Komut satırına şunu yazıp enterleyin…

intlcfg.exe -defaultlang:tr-TR -dist:E:\7Work\DVD
Ve aşağıdaki gibi varsayılan dili “Y” tuşu ile onaylayın..
Are you sure you want to overwrite the existing Lang.ini file? (Y/N): Y
The default language in Lang.ini file has been updated to: tr-TR

Ve sona geldik…
GImageX programına geri dönün ve "Commit Changes" yazan yeriişaretleyin (eğer işaretlemezseniz yaptığınız hiçbir işlem kaydolmaz)
Son olarak "R/W F:\7Work\WIM F:\7Work\DVD\sources\install.wim 4" üstünebir kere tıklayıp mavi olmasını sağlayın, daha sonra "Unmount" butonunatıklayın, işlemin bitmesini bekleyin, bitince, Close ve gimagex dekapatıp bitirin…
Artık elimizde yepyeni bir install.wim dosyası var, WIM klasöründeki tüm dosya ve klasörler silinmiştir.
GELELİM İKİNCİ AŞAMAYA
Yukarda install.wim dosyasını hallettik, sırada boot.wim dosyası var.Ama öncelikle LP klasöründeki LP.cab dosyasını winrar yardımı ile sağklik ve buraya çıkart diyelim. Epeyce fazla dosya ve klasörçıkartacaktır.
Gimagex dosyasını tekrar çalıştırın
Mount sekmesine geçin
- "Mount Point" alanında, "E:\7Work\WIM" olarak girin veya WIM klasörünü gösterin
- Source Alanına ise " E:\7Work\DVD\sources\boot.wim " girin veya DVD klasöründeki sources\boot.wim dosyasını gösterin
- Set " Image " değerini 2 yapın
- " Read and write " kutucuğunu işaretleyin
- Son olarakta " Mount "butonuna tıklayın. İşlem biraz uzun sürebilir.
- İşlem bitince " Close " butonuna tıklayın ve Gimagex programı açık kalsın
Daha sonra komut sisteminde Yönetici olarak çalıştırıp E:\7WORK klasörüne gidiniz.
Sonra sıra ile aşağıdaki komutları orada çalıştırınız.
(Bu kopyalamaları bu komutlar ile otomatik yapmaz ise ki bende 64 Bitdenememde yapmadı, o zaman siz kendiniz MS_DOS kopyalaması hakkındabilginiz varsa yapabilirsiniz, yani aşağıdaki kopyalama kodunda ney,nereden nereye kopyalanmak istiyor, çözebilirseniz kopyalamaları el ilede “Kopyala, yapıştır” ile yapabilirsiniz. Ben bu şekilde yaptımçalıştı.)
xcopy DVD\sources\lang.ini WIM\sources\ /cheryki
mkdir WIM\sources\tr-TR
xcopy LP\setup\sources\tr-TR\*.* WIM\sources\tr-TR /cheryki
xcopy LP\sources\license\*.* WIM\sources\license /cheryki
- Son olarak, geri GImageX programına git
- Commit Changes " kutucuğunu işaretle-
" R/WF:\7Work\WIM F:\7Work\DVD\sources\boot.wim 2 " yazısının üzerine bir kez tık yap ve mavi olmasını sağla
- " Unmount " butonuna tıkla, işlem bitince programları kapat.
artık elimizde Türkçe olarak değiştirdiğimiz bir " boot.wim " dosyasıvar. WIM klasöründeki tüm dosyalarda zaten silinmiş olacaktır.
Şimdi bu yaptığımız DVD klasörünü boot olarak imaj almaya geldi sıra.
Benim tercihim UltraIso programıdır. Eski İngilizce olan dosyamızı buUltraIso ile açıyoruz, sonra içindeki tüm klasörleri ve dosyalarısiliyoruz. Sonra yeni oluşturduğumuz DVD klasörünü açıyoruz ve buradakitüm dosya ve klasörleri UltraIso içine sürükleyip bırakıyoruz. Farklıkaydet ile de dosyamıza bir isim verip iso imaj olarak kaydediyoruz.Daha sonra bunu düşük hız ile dvd ye yazdırıp Türkçe kurulum dvd mizhazır.
Hayırlı olsun

Sayısız XP Pro modifiye ettim. Katılımsız programlar/Addon'lar hazırladım. Ancak nLite ile Windows 7 ye dil paketi eklendiğini de sizden duydum. Bunu nasıl yaptığınızı bir anlatsanız da, engin bilginizden istifâde etsek.

son NOKTA kullandiginiz window7 de RTM versiyonu olarak hala degerlendirme kopyasi yazisi aliyorsaniz bu gercek bir versiyon kullanmadiginiz anlamina gelmektedir FINAL de böyle bir yazi yok !!

Final sürümünde 'Değerlendirme kopyası' yazısı çıkmayacağını ben de biliyorum. Hatırlatmanıza gerek yok. Ancak henüz final sürümü çıkmadı. Piyasada dolaşan Windows 7 Build 7600.16385 RTM'nin final sürüm olduğuna dair Microsfttan net bir açıklama gelmemiştir.

nLite ile Windows 7 sürümüne mi ?

Ilk mesajinizda nLite kullandiginizi belirtmissiniz de o sebeple sormustum. nLite, Vista ve Windowa 7 sürümlerinde çalismaz. Yanlis bilgi buradadir.

Hattâ vista için üretilen vLite ile Windows 7 sürümüne dil paketi eklenip eklenmedigi konusunda da süpheliyim. Final sürüm henüz çikmadigi için ara sürümlerle ugrasmak istemedim/denemedim.

Sn. sere_sere evvelce CHIP de verilen bir tâlimati buraya kopyalamistir. Tespit degildir. Verilen o bilgiyi yaklasik bir yildir bilmekteyim. Daha önce yapmadigimi da nereden çikardin ? Ancak bu yöntemle driver ve dil paketi eklendigini de ilk kez duydum. Bu husus da dikkatliyimidir. Bilgi paylasimi olan hemen tüm forumlari arastirmaktayim. CHIP forum da dil paketi eklenmesine dair verilen baska bir talimat vardir. Tümüyle yabanci bir site'den alinmis ve Türkçe'ye çevrilmistir. Yukari da verilen tâlimat ile ilgisi de yoktur.

Asli asagidaki gibidir.

Sayisiz XP Pro modifiye ettim. Katilimsiz programlar/Addon'lar hazirladim. Ancak nLite ile Windows 7 ye dil paketi eklendigini de sizden duydum. Bunu nasil yaptiginizi bir anlatsaniz da, engin bilginizden istifâde etsek.

Final sürümünde 'Degerlendirme kopyasi' yazisi çikmayacagini ben de biliyorum. Hatirlatmaniza gerek yok. Ancak henüz final sürümü çikmadi. Piyasada dolasan Windows 7 Build 7600.16385 RTM'nin final sürüm olduguna dair Microsfttan net bir açiklama gelmemistir.

emek hirsizligi yapmaya gerek yok alinti yapdigin yerde kim paylasmis BU KONUYU ÖNCE arastir !!!! kaynak
GELELIM FINAL OLAYINA DUYMADIYSAN AC KULAGINI YADA GÖZÜNÜ YADA MAUSu tikla yada forumu birazcik oku ,, adami cileden cikartirsiniz ! BILMEDIGIN Konular hakkinda ahkam kesip kendini TEMIZEcikarma manevrasi cekebildigim son resimdir,, n lite progrmiyla da yapdigimi resimle BURAYA koyup bakmani istiyorum FINAL VERSIYONUN SON VERSIYONU hakkinda>http://windowsteamblog.com/blogs/windows7/archive/2009/07/21/when-will-you-get-windows-7-rtm.aspx
2rr2aeu.png
yapdigim isi bir daha bana yapdirma !!

emek hirsizligi yapmaya gerek yok alinti yapdigin yerde kim paylasmis BU KONUYU ÖNCE arastir !!!!

Önce üslubunu düzelt. Böyle üst perdeden akıl verir pozunda konuşmaya devam edersen; ben alâsını yaparım. Burada paylaştığım dil paketi ekleme talimatını nereden aldığımı yazdım. Üstelik kendim sahiplenmedim, alınıtı olarak verdim.

Buna emek hırsızlığı mı deniyor ?

İşte alıntı yaptığım link.

http://www.chip.com.tr/forum/windows-7-build-7600-rtm-dil-paketi-entegre_t118047.html

Verilen tâlimatın aslı ingilizcedir ve Türkçeye çevrilmiştir. Bu çalışma bir Türk'e ait değildir. Yoksa nLite ile Windows 7 ye dil paketi entegresi yaprtığını iddia ettiğin gibi, bunada mı sahip çıkacaksın ?

Siz bilgi filan paylaşmıyor, egonuzu tatmin peşinde koşuyorsunuz.

GELELIM FINAL OLAYINA DUYMADIYSAN AC KULAGINI YADA GÖZÜNÜ YADA MAUSu tikla yada forumu birazcik oku ,, adami cileden cikartirsiniz ! BILMEDIGIN Konular hakkinda ahkam kesip kendini TEMIZEcikarma manevrasi

Tekrâren söylüyorum.Microsfot'un onayladığı final sürümü henüz çıkmadı. 7.7600.16385 sürümün 'Final' olduğu şeklinde iddialar var. Bu iddialar beni ilgilendirmez.

cekebildigim son resimdir,, n lite progrmiyla da yapdigimi resimle BURAYA koyup bakmani istiyorum FINAL VERSIYONUN SON VERSIYONU hakkinda yapdigim isi bir daha bana yapdirma !!

İstediğin kadar resmi copy/paste et. Üstelik verdiğin resimler aşûre çorbası gibi. Almanca nLite penceresinde, 'Windows Vista' yazısı; diğerinde, Windows 7 resmi var. Türkçe nLite ile gösterdiğin resimde ise, 'Ürün adı' yok. Olsa bile tanımaz. nLite i386 klasörünü tanıyacak şekilde geliştirilmiştir. Halbuki gerek Vista ve gerekse Windows 7 de, editlenen/ekleme-çıkarma yapılan İnstall.Wim dosyasıdır. nLite Windows XP de iş görür. Vista ve Windows 7 sürümlerinde çalışmaz.

Forumlarda dil paketi eklenmiş versiyonlar dolaşıyor. Ben kimsenin emeğine saygısızlık olmasın diye, bu paylaşımların altına yorum yapmadım.

Verilen cevaplar da üslûba dikkat edersek iyi olur.!!!

İstediğin kadar resmi copy/paste et. Üstelik verdiğin resimler aşure çorbası gibi. Almanca nLite penceresinde 'Windows Vista' yazısı; diğerinde Windows 7 resmi var. Türkçe nLite ile gösterdiğin resimde ise 'Ürün adı' yok. Olsa bile tanımaz. nLite i386 klasörünü tanıyacak şekilde geliştirilmiştir. Halbuki gerek Vista ve gerekse Windows 7 de, editlenen/ekleme-çıkarma yapılan İnstall.Win dosyasıdır. nLite Windows XP de iş görür. Vista ve Windows 7 sürümlerinde çalışmaz. vLite+VAIK ile yapılan dil paketi eklentileri bile hata vermekte.

Konu zaten amacından çıkıp kavgaya döndü..

Şimdi nLite'ın Vista ve Win7 de çalışmadığı iddialarına (!) cevap vericem..

Örnek : Google Talk programını Win7 ye yüklemek istedim. Setup çalıştırdığımda XP/2000 ve Vista uyumlu olduğu uyarısını verdi. Ama sorunsuz yüklendi ve çalıştı. nLite'ı da Vista kullanırken SP1 ve SP2 yi entegre etmek üzere çalıştırmıştım. Yani nLite Vista'da çalışıyor ! Vista'da çalışıyorsa hayli hayli Win7 de de çalışır.. Tartışmayı bitirin artık..

Konu zaten amacından çıkıp kavgaya döndü..

Şimdi nLite'ın Vista ve Win7 de çalışmadığı iddialarına (!) cevap vericem..

Örnek : Google Talk programını Win7 ye yüklemek istedim. Setup çalıştırdığımda XP/2000 ve Vista uyumlu olduğu uyarısını verdi. Ama sorunsuz yüklendi ve çalıştı. nLite'ı da Vista kullanırken SP1 ve SP2 yi entegre etmek üzere çalıştırmıştım. Yani nLite Vista'da çalışıyor ! Vista'da çalışıyorsa hayli hayli Win7 de de çalışır.. Tartışmayı bitirin artık..

Arkadaşım;

nLite'nin Vista/Windows 7 sürümlerinde çalışmayacağını söyledim.. Gerekçesini de yazdım. Gerçekten bu entegrasyon nLite ile olacak kadar basit ise; neden forumlarda bir tane örnek verilmemiş de, daha zor ve çetrefilli talimatlar dolaşıp durur ortalıkta ?

Ayrıca bu münakaşanın 'Kavga' şekline dönüşmesinin sorumlusu ben değilim. Buraya astığım mesajların hiçbirinde kişilk haklarına saldırı/alaycı üslûp yoktur. Beni değil, böyle yapanları uyarmalısın.

Sizin yüklediğiniz programın 'Vista uyumlu' olması mühim değil. nLite i386 klasöründe çalışmak üzere tasarlanmıştır. 'Source' klasörünü ve 'İnstall.wim' dosyasını tanımaz.
1380 küsûr mb VAIK ile vLite kurdum. Vista'ya SP2 entegre ettim. Entegrasyon başarılı gibi gözükse de, formattan sonra hatâ verdi. Aynı yöntemle SP2 ekleyen hemen herkes de benzer şikâyetler oldu. vLite+VAIK le olmayan, XP için tasarlanmış nLite ile olur mu ?

Bu, nLite'nin ana sayfasından hangi Windows sürümlerini desteklediğine dair bilgi.

nLite supports Windows 2000, XP x86/x64 and 2003 x86/x64 in all languages.
It needs .NET Framework 2.0 in order to run... Check if you have it already, maybe on some of your CDs before downloading if your connection is slow.

Bu da ilgili sayfanın linki...

Her ne ise...

Şahsıma ve kişilik haklarıma yönelik mesaj asılmadıığı müddetçe, konu benim açımdan kapanmıştır.

bence işi bilenler için hiç zor değil uzun zaman olmuş konuyu HORTLATMANIN bir anlamı da kalmamış ama komutlarla canınız sıkılıyorsa bence oynamaya bilgilenmeye değer buluyorum konuya bilgi verenlere teşekkürler.

Bu arada bizim bir türlü forumlarda özgür olmadığımızı anlıyorum hep kavga ediyoruz

Geri