windows 7 önemli HATA!

turksahini

New member
Reaction score
0
"Windows 7 ULTIMATE [21 Aralık 2010] Guncelleme Entegreli (IE9) Ekstralar Oto Aktivasyon x86-x64 Orjinal Yazılım"

konu başlıklı sürümünü sitemizden indirdim başarıyla pc ye yüklendi ama pc de kapat tuşuna bastıgımda normal kapatma süreci başlıyor monitörün elektrigini kesiyor ama ksa hala çalışmaya devam ediyor fanlar felan sanki uyku moduna giriyormuş gibi ama pc ayarlarında uyku modunu bile kapattım ama yine aynısı oldu konuya yazdım ama açan arkadaş yogun oldugundan yazamadı heralde lütfen yardımlarınızı bekliyorum..

Pc açılırken DEL'e bas ve Bios ayarlarına gir. Sonra Load Default Settings gibi bi seçenek var onu seç. Yes'le pcyi Save and Exit yazan yernden enterlayarak yeniden başlat. Sonra kapatmayı dene bakalım yine aynı şey olacak mı..?

Arkadaşım bu entegre ve modifiye edilmiş işletim sistemlerini kullanmayın artık çoğu hata veriyor sade ve entegresiz işletim sistemlerini kullanın bu tür sıkıntılarla uğraşmayın..Bazı paylaşım sitelerinde Windows 7 sp1 entegreli sistemleri veriliyor ve çok fazla indiren arkadaş var..Zaten bikaç gün sonra DVD si çıkacak biraz sabırsısız galiba yada herşeyi hazır bekliyoruz programlar kurulu güncellemeler entegre edilmiş sistemleri tercih ediyoruz.. Sonrada yardım diye feryat ediyoruz..

kardeş ilgilendigin için teşekkürler bios ta şimdi yesledim ama bir şey degişmedi başka bir önerin varsa bekliyorum

tenova77 kardeş haklsın ama bu sürümler bazen hata versede bir nevi çok eksigi giderilmiş sürümler genel anlamda bizim forumdaki kardeşlerimizin emekleri bir çogunu forumumuza güvenerek indiriyorum bu sefer ilk indirenlerden olduk ilk sorun bizde çıktı bizde diger arkadaşlara faydalı oluruz inşallah sorunu çözünce..

Bende Win 7 kullanıyorum böyle bi sorunla karşılaşmadım. terenove77'nin dediği gibi Modifiye olduğu için olabilir bu sorun. Bende de bazı oyunlarda Appcrash hatası veriyo ve bunun çözümü yokmuş şuan :)

arkadaslar tamam haklısıniz hata ettik ama bir önerisi olan yokmu...

1- Regedit’den “HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop” anahtarına ulaşın ve “PowerOffActive” DWORD değerini bulup değerini “1” olarak değiştirin

2- denetim masasında güç seçenekleri var, güç seçeneklerini aç, APM seçeneği varsa onu tıkla, oradanda gelişmiş güç yönetimi desteğini etkinleştir seçeneğini tıkla,

3- HKEY_LOCAL_MACHINE / SYSTEM / CurrentControlSet / Control / WaitToKillServiceTimeout'un 20000 olan değerini 200 yaptıjktan sonra, bu işlemi de (MADDE 2 YANİ :) )uyguladım ve işe yaradı...

4- baslat/calistir/regedit i aciyor duzen menusunden bul diyoruz ve ardindan "powerdownaftershutdown" yazin ve arama butonuna basin.
buldugu kayiıt anahtariınin uzerine cift tiklayin ve oradaki degeri "1" yapip bilgisayari yeniden baslatin.
veya bu yolu izleyin;

hkey_local_machine\software\microsoft\windows nt\currentversion\winlogon klasorundeki, sag tarafda yazili olan

"powerdownaftershutdown"a cift tiklayin ve degerini "1" yapip bilgisayari yeniden baslatin.

senin için bunları bulabildim, umarım işine yarar

aynı sorun benimde bundan 15 gün kadar önce başıma geldi.bilgisayarı kapat diyorum ekran kapanıyor,kasanın fanları ve led ışıkları açık kalıyordu..ne yaptıysam kasa bir türlü kapanmadı...tabi yeniden format atmak zorunda kaldım..bu arada o modifiyeyi yapan arkadaşa haksızlık yapmak istemiyorum hatta konuyu kendisiylede paylaştım..bilgisayarın kapanmaması haricinde müthiş bir sistemdi..gel gelelim kullanamadık..yinede sağolsun..

ruzigaar hocam önerilerini tek tek denedim ama yine aynı sorun devam etti mecburi bende format atmak zorunda kaldım herkese ilgisi için teşekkürler

valla kardeş pc ısına ısına yanar valla ozaman zaten ikinci el parçalardan toplama bide devir zaten tasarruf devri .... :))

Geri