Windows 1 YTL Olacak !!!

DarkCod3r

Key&RC4 Coder
Reaction score
0
LINUX ÖZGÜRLÜKTÜR

Bir pazar sabahı mahmurluğu ile henüz yeni uyanmıştım ki kapımın zili çaldı. Hayırdır inşAllah sabah sabah kim bu? Komşummuş gelen…Hayırdır rüyanda mı gördün? Özür dilerim ama benim oğlan akşamdan beri kafamın etini yedi. Dün gece internette acayip sitelere girmiş. Bugün de bilgisayar bir garip oldu. Hiç bir program doğru dürüst çalışmıyor. Herhalde virüs bulaştı! Bilgisayarda da bir sürü belgem var. Fotoğraflarımız var. İnşAllah bir şey olmamıştır. Gözünü seveyim şuna bir bakıver…

Çok tanıdık bir problem ! Bilgisayarı olan hemen herkesin başına gelmiştir...Bilgisayarım çöktüüüüüü ! Eyvah işyerindeki bilgisayarıma MSN’den (hepimiz İngiliz olduğumuz için, biz bunu eM,eS,eN diye okuruz, Me,Se,Ne değilJ) virüs girmiş, oradan bütün bilgisayarlara yayılmış. Ne yapacağım ben şimdi?

150 YTL para ver, yetmedi bu programın açıklarını kapatmak için bir de virüs programına 50 YTL ver ama yine de bilgisayarınız çöksün.

Virüsler, truva atları (Trojan), solucanlar…Bilgisayar değil sanki mikrop yuvası…Oh ne güzel iş ! Hem para karşılığı sistem sat, hem de açıklarını kapatmak için para iste ! Üstelik sistem sizin de olmuyor sadece kullanım hakkı elde ediyorsunuz. Bu da yetmiyor üzerinde kullanmak istediğiniz tüm programları para verip alıyorsunuz. Örneğin, bir ‘’office (ofis) ‘’ yazılımı almak isterseniz (Word, Excel gibi) 400 Dolar + KDV ödemeniz gerekecek. Hele bir de bunların bir üst sınıfı ‘’ pro yazılımlar ‘’ 550 Dolar + KDV yani Türkçesi 700 YTL civarı…Üstelik bu programlar Windows’un içinde zaten olması gereken programlar...Ben yazı yazamayacaksam, basit bir tablo hazırlayamayacaksam ne yapayım Windows’u?

Evde kişisel bilgisayarlarınızda belki lisanssız yazılımlar kullanabiliyorsunuz ( adam öldürmekten beter…hapis cezası var dikkat edin ) ama şirketlerimizde bu yazılımları mutlaka satın almamız gerekiyor. Server (Ana makine) ile birlikte yüz kişilik bir kullanıcısı olan şirkete maliyeti 10.000.- Doların üzerine çıkar . Türkiye’de ortalama 45.000 (15.000’i yabancı) civarında şirket var. Şahane iş ! Daha bitmedi...Kamu kurumlarımızda da bilgisayar kullanılıyor.

Linux ise GPL (General Public License- Genel Kamu Lisansı) denilen bir lisansa sahip. Yani ücretli bir lisans değil. Diğer işletim sistemlerinden farklı olarak tamamen ücretsiz olarak kullanılabilir. Linux’u istediğiniz her bilgisayara kurabilir kopyasını herkese dağıtabilirsiniz. Kimse size korsan, hırsız gibi damgalar vurmaz. Linux ile kullanabileceğiniz diğer bütün programlar da açık kaynak kodlu olduğu için dilediğiniz gibi kullanabilir hatta programları geliştirebilirsiniz. Linux’u kullanmakla, onun sadece kullanım hakkına değil kendisine de sahip olmaktasınız. İşte özgürlük. Örneğin, Linux’ta OpenOffice.org programını hiçbir bedel ödemeden kullanabilirsiniz. Üstelik bu programı sadece linuxta değil Windows XP programınızda da ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. İşte size adres: http://www.openoffice.org.tr Türkçe versiyonunu ya da orjinal sitesi http://download.openoffice.org/2.2.1/index.html?focus=download adresine tıklayın, özgürlüğün kapıları size de açılsın... Bu adreste ne var? Excel, Word ve Powerpoint benzeri ofis programları mevcut. GPL lisanslı. Yani kamuya açık. Yani herkese açık. Bu adreste windows programı kullanıyorsanız ki çoğumuz kullanıyoruz, (yavaş yavaş Linux’u da öğrenmeye başlayın) Windows seçeneğini seçin ve office programını 400 Dolar + KDV ödemeden ücretsiz olarak bilgisayarınıza indirin ve güle güle kullanın...Windows’un insanları korsan yerine koyan lisansız programları kendisine kalsın...

Linux ile diğer işletim sistemlerinde yaptığınız bütün işlemleri rahatlıkla yapabilirsiniz. CD/DVD izleyebilir ve kayıt edebilir, ofis programlarını kullanabilir, ücretsiz oyunlar oynayabilir, üstelik internette virüs tehlikesi olmadan rahatlıkla gezebilirsiniz. Sisteminizin ve verilerinizin güvenliği diğer işletim sistemlerinden daha iyidir. Bugün önde gelen hemen bütün Linux sistemlerinin Türkçe desteği bulunmaktadır. (Pardus’da bir Linux işletim sistemidir. Bkz. Pardus başlıklı yazım)

Peki Linux için yazılmış bir virüs gerçekten yok mudur? Vardır...Örneğin Bliss adında virüs, solucan, trojan gibi davranan bir yazılım daha önce Linux üreticileri tarafından da duyurulmuştur. Hatta o dönemde Windows için koruma yazılımları yazarak para kazanan McAffe şirketi sanki bunu kendisi bulmuş gibi basında hem reklam yaptı, hem de Linux’a çamur atmaya çalıştı. Oysa ki bu Bliss adındaki program Linux geliştiricileri tarafından yazılmıştır ve hala da geliştirilmektedir. Buna karşılıkta Linux işletim sistemi de her sürümünde kendisini geliştirmektedir.

Şimdi virüsler konusunda asıl vurucu soru şudur: ‘’Virüsler Linux için bir tehdit midir?’’ İşte cevap: Hayır, çünkü virüsler Linux’ta bir virüs gibi davranamamaktadır. Linux’ta bu virüslerin başka bir kullanıcıya yani başka bir bilgisayara bulaşması mümkün değildir. İşletim sistemi buna müsait değildir. Bulaşamadığı içinde aslında virüs olmaktan çıkar. Kişisel bazı çalıştırılabilir izni olan dosyalarınızda parazit olarak öylece kalır. Linux işletim sistemine dahil her tür program için yönetici parolası (root) sorulmaktadır. Bu yüzden deneyimli Linux kullanıcılarının hiçbiri yönetici parolası ile internete bağlanmaz.

Günümüzde Linux hızla yayılmaktadır. Kendisini bugünlere getiren bir gönüllüler ordusu ile de her geçen gün çoğalıp güçlenmektedir. Aynı oranda da Microsoft yöneticilerinin saldırısına maruz kalmaktadır. Çünkü Pazar büyük ve tatlı para var. Bedava bir işletim sistemi gelecek ve bu pazarı ellerinden kapıverecek. Olacak şey değil !

Linux ücretsiz bir sistem olduğu için hiç bir yerde reklamını göremezsiniz. Ancak bilinçli tüketiciler arttıkça talebi de hergün artmaktadır.

SİZLER LINUX KULLANDIKÇA, WINDOWS 1 YTL OLACAK

ALTINA NOT DÜŞMEYİ UNUTMUŞUM ALINTIDIR BU YAZI BEN SADECE PAYLAŞMAK İSTEDİM BEN ASLA LİNUX DAN VAZGEÇMEM BENİ YANLIŞ TANIMAYIN:p

Saygılarımla,

bu yazıyı nerden kopyaladın arkadaşım. Bunu okumuşsun ama denememişsin. Arada dünyalar kadar fark var. Linux microsoft'un tırnağı bile olamaz. Aslında boşuna söylüyorum bunu denemeden ikna olmayaacaksındır

şimdi kardeşim iş linsans konusunda bitmiyor windowsu da bir çok insan lisanssız cracklenmiş olarak kullanıyor ama windows kullanımı linux veya diğer işletim sistemlerine nazaran çok çok daha kolay kendin bişeyler geliştirmiyosun herşey gelişmiş geliyo buda pek programcılıktan anlamayanlar için ideal oluyo o yüzden linux windows gibi olamıyo olma şansıda yok ztn tabi bunlar benim düşüncem ...

Her geçen gün windowsdan biraz daha nefret ediyorum, =)

Şu oyun oynama işini bıraktığım zaman büyük bi ihtimal bende bir linux kullanıcısı olacağım inşallah =)

Nerdeeee diyorum başka birşey demiyorum : ) .Pardus kurmam donanım yüzünden problem çıkarıyor yoksa kuracağım kullanıcam gerçi hem pardus hem xp kullanıcam alışana kdar ama bakalım ilerleyen sürümlerinde pardus jmicron desteği eklesin bir.

bu yazıyı nerden kopyaladın arkadaşım. Bunu okumuşsun ama denememişsin. Arada dünyalar kadar fark var. Linux microsoft'un tırnağı bile olamaz. Aslında boşuna söylüyorum bunu denemeden ikna olmayaacaksındır
yaw biliyom ben diğer bilgisayarımda linux kullanıyorum ben bu yazıyı gerçekten beğenip koydum bilgilerinize sundum!!!Linux benim hayatım olmuş zati bakarsan ençok linux da ben konu açmışımdır herhalde nedeni de linux u sevmemdir!!!:victory

:saskin linuxu nerden yükleyebiliriz :hh?

arkadaşım aslında microsoft linuxun tırnağı olamaz..neden mi?Anlatım kısaca...

şu meşhur vistadaki sürücüleri otomatik tanıma özelliğini linux yıllar önce yapmıştır...sen türk yapımı pardusu bilgisayarına kur ve gör...anakartmış, ekran kartıymış yazıcıymış,ss2 dvb oynatıcıymış ve buna benzer donanımları kendisi bulur ve yükler sana bi tane cd tak bile demez...vista çıktığında linuxcular microsofta biyerleriyle gülmüşlerdir...sanki bu özellikler vistayla gelmiş gibi millette yutturuyorlar..windows un tutulması bide oyunların genelde windows tabanlı olmasından kaynaklanıyor...aslında microsofta ait hiç bir ürünü kullanmamak gerekir..ama insanları mecbur bırakıyorlar...bilgisayarında donanımsal bir sorun yaşarsan tak-çalıştır pardusu o zaman sorun var mı yok mu anlarsın....

arkadaşım aslında microsoft linuxun tırnağı olamaz..neden mi?Anlatım kısaca...

şu meşhur vistadaki sürücüleri otomatik tanıma özelliğini linux yıllar önce yapmıştır...sen türk yapımı pardusu bilgisayarına kur ve gör...anakartmış, ekran kartıymış yazıcıymış,ss2 dvb oynatıcıymış ve buna benzer donanımları kendisi bulur ve yükler sana bi tane cd tak bile demez...vista çıktığında linuxcular microsofta biyerleriyle gülmüşlerdir...sanki bu özellikler vistayla gelmiş gibi millette yutturuyorlar..windows un tutulması bide oyunların genelde windows tabanlı olmasından kaynaklanıyor...aslında microsofta ait hiç bir ürünü kullanmamak gerekir..ama insanları mecbur bırakıyorlar...bilgisayarında donanımsal bir sorun yaşarsan tak-çalıştır pardusu o zaman sorun var mı yok mu anlarsın....

haklısın cannibal ancak okuduklarıma göre arkadaşlar işin teknik yönünden habersiz onları da hoşgörmek lazım birgün bilgisayarın sadece oyun, paketprogram vs. işlere yaramadığını başka işlere de yaradığını öğrenecekler... ve kullandıkları programların %100 ücretsiz sürümlerinin zaten linuxta olduğunu da ... biraz sabır ...

cannibal33 ve scounix ben sadece bana gelen bu iletiyi paylaşmak istedim ben linux dan ne vazgeçerim ne de vazgeçtiririm!!!system linux=okey

Türkçe Linux link yok mu versen güzell olacak.....

türk yapımı pardus caracal caracal kullnabilirsin...pardusun sayfasından indirebilirsin...

seckin0415 arkadaş vermiş ordan indirebilirsin dostum ben yönlendirim ama tavisyem değil ii bir ekran kartın varsa linux beryl tavsiyem

Türkçe Linux link yok mu versen güzell olacak.....

bence boşwer onu linux beryl i indir linux.org yada linux.com u bir araştır orda var olması lazım ben bakamadım bana lisanslı cd geldi ben ordan yükledim

Teşekkürler indiriyorumm

arkadaşlar öncelikle objektif bi biçimde yaklaşıyorum her 2 işletim sistemininde malesef hayatımda yeri var malesef diyorum çünkü hayatımda windows bi sükten başka bişi değil
windows da hata verir ve proğram kapatılmak zorunda kalır bu hatalar artar ve proğram silinir yeniden yüklenir olmadı format atılır linuxda bu hata windowstakinin %1dir
windows neden yaygın cevap olarak şu yanıt verilebilir insanlar yasakları çiğneöeyi sever bu taaa ademle havvadan gelen bi özellik ve windows paralı korsanını kullanmak yasak sende ben bak antiyasal bişi kullanıyorum diyerek seviniyosun ama bu senin sadece kendini bilmeden hücreye atmandır
linuxda windosta kullanacağın her porğramın iyisi vardır kötüsü yoktur ve linuxda bu proğramları yüklemek işi bile seni yormaz indir ve ku dersin sonra açar kullanırsın
yine linuxda bilgisayarına giren bi tehlike yoktur çünkü özgün yazılımı sayesinde virüs bulamaz çünkü giremez tekrar linuxda diye başlıyorum vistanın özelliklerinin aynı çooook önceden kullanılmıs olup adı çocuksudur bu kadar sözden sonra size söyleyeceğim linuxa çamur atmayın denemeden!!!!
sonuç olarak siz windowstan vazgeçemezsiniz çünkü alışmışsınız vazgeçemezsiniz çünkü chat ve oyun bilgisayarıdır vazgeçemezsiniz çünkü linux sizi araştırmaya iter bunlar benim şahsi görüşlerim ortaya atıyorum bakalım kim takılacak oltaya:D:D:D

Geri