Windows İşletim Sistemi Performans Arttırma

ServerErr0r

uid=0(root)
Reaction score
0
Windows işletim sistemi zaman geçtikçe yüklenen programların vesilesiyle v.b birçok durum neticesinde yavaşlama gösteriyor ve format atma gereksinimi duyuyoruz.Format işlemi bi o kadar zaman alıcı ve zahmetli bir iş.windowsun performansını arttırmak için birkaç yöntem sunmak istedim.

1-)Disk Birleştirme.

kaydetmiş olduğumuz programlar,filmler,müzikler v.b şeyler Hard Diskimizde tek bir noktaya kaydedilmiyor.onların tek bir yere kaydedilmesi programın hızlı bulunması ve açarken seri olmasını sağlamaktadır.
Windows işletim sistemi bize bu olanağı sağlıyor.Bilgisayarımızı sağ tıklayıp Yönet penceresinden Disk birleştiricisini kullanabiliriz.

2-)Açık olan programları kapatma.

Windows işletim sisteminde açmış olduğumuz her program bizim RAMimizden kullanılıyor bunları kapatarak bilgisayarın RAM harcamasını azaltabiliriz.Size önerim SmartClose adlı bir programdır.

3-)Sistemi Onarma.

Sistemimiz gün geçtikçe yüklenen programlar v.b şeyler neticesinde yıpranmaktadır.Hasta olmuş birisini doktora götürmek gibi.Bizim doktorumuzda Advanced Sytem Care.

4-)Bilgisayarda Silinmeyen Arşiv.

Format sonrasında birçok kişi herşeyin silindiğini zanneder ancak formattan sonra resim,video gibi şeyler geri getirilebiliyor sizce silinmiş demekmi?Hard Diskin bir indexi var formattan sonra sadece o indexi siler ve bazı bilgiler Hard diskte kalır bunları kaldırarakta Performans sağlayabiliriz.Size önerim CCleaner

Geri