win7 ve ubuntu olan pc den ubuntu kaldırma sorunu.başlangıçta grub rescue hatası

Mahoo!

New member
Reaction score
0
arkadaşlar benim laptopta win 7 de ubuntu vardı C ve D win7 bide ayrı bi bölüm açmıştı arkadaş 100 gb verdi oraya oradada ubuntu vardı.ubuntuyu 1 ay kadar kullandıktan sonra kaldırmak istedim arkadaşa dedim dün gece benim pc ye bağlandı bilgisayarım özellillikler falan filan bişeyler yaptı sonra tamamdır abi ubuntu kalktı dedi ben o gece HF den download yaptığım için pc yi kapatmadım IDM yi kurdum otomatik kapansın download bitince die.neyse sabah pc yi bi açtım aa oda ne

"error: no such partition
grub rescue>boot isimli bi hata
arkadaşı aradım dediki abi kusura bakma pc ye boot atmayı unutmuşum.neyse hallederiz dedim win7 cd sini taktım pc ye win7 de farklı cd denedim hatta biri 32 biri 64 bitlik 2 farklı cd Kİ 32 bit cd daha bugün açtım bu olayda.ön yükleme yapmıyor.pc açılınca hemen bu hatanın olduğu kod sayfasına getiriyor.yani cd den ön ykleme için bi tuşa basın falan çıkmıyor
xp cd sini taktım o ön ykleme için bi tuşa basın dedi bastım ve bekledim yükleme geçti ve HOP mavi ekranda hata
sonra arkadaş bi link gönderdi o linkte ubuntuyla başlatın pc yibaşlarkende C ye basın şu şu komutları yazın gibilerinden bişey diyordu ama başlangıçta C ye basmam bişey değiştirmiyordu.

Şimdi sorun şunlar
-w7 ve xp cd leri ile bişey yapılmıyor
- C ve D deki dosyalarıma hiçbişey olmaması gerekiyor zira son çalışmalarım C nin içinde
-çözümü nedir?

Geri