win7 güncelleme sıklığı diplerde.. Neredeyse hiç yok gibi.. :/

silver0021

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar farkındamısınız bilmiyorum ama vistada her allahın günü güvenliğinden tutunda sistem güncellemeleri tıkır tıkır çalışıodu..

Patlama yarattı ses getirdi win7 çıkarken.. Ancak güncelleştirme yok.. ve Win7 de sandığınızdan fazla kusur ve açık mevcut.. merak ediyorum neden güncelleştirme yok ?

işletim sistemleri çıkmadan çnce beta tester'lar indirir ya da onlara gönderilerek denenmesi istenir. böylelikle sistem içindeki sorunları, eksiklikleri ve aksaklıkları bildirmesi istenir. feedback yani. daha sonra iletilen sorunlarla ilgili güncelleştirmeler yamalar vs yapılır ve yayınlanır. işletim sisteminin sürekli güncelleştirme yapması övülecek değil, utanılacak bir şeydir. tam olmadığını, eksiklikler olduğunu gösterir. windows 7'nin güncelleştirme yapmıyor olması; ya son kullanıcıyı memnun etmesinden, ya da henüz çok fazla feedback almamış olmasındandır.

Ben anca 3 gün dayanabildim o ne abi öyle tamam görsellik güzel ama vistanın en eski haline dönmüş.Adobe cs gibi bir sürü programı yükleyemiyorsun XPMode yüklesen vistayla aynı hesaba geliyor o zaman vista daha hesaplı geliyor.Arkadaşım web tasarımla ilgili program kuramıyor akşamdan beri ona program arıyorum.

Daha şimdilik Win7 pek kullanılmaz kullanacksanız vista sp2 ultimate şimdilik xp programlarını sorunsuz çalıştırıyor az kaynak harcama ve stabil çalışması güzel.
Bence sp1 yada sp2 çıkmadan win7 ye geçmeyin.
hatırlayın vista da öyle olmuştu onun için kimse beğenmedi.
Xp de öyleydi sp2 çıkana kadar sadece görsellğiyle büyülüyordu.
win7 kötü demiyorum sadece erken sp1 çıkmadan yüklemeyin.Şimdi çok açıkları var ocakta bir paket yayımlayacak zaten.
Ama ben sıkıntısını çekerim gülü seven dikenine katlanılır derseniz siz bilirsiniz.Bilgisayarınıza her an zarar gelebilir iyi bir antivirüs öneriyorum....

fazla bi güncelleme olmadı kesin dil dosyalarını saymazsak tabi bende şuanda seven ultimate kullanıyorum benim sorunum daha çok donanımlarla sesti -blueltut gibi ama göze hoş görünüyor ve çalışmasında şuanda bi sorun yok sp' ler çıkarsa ve sistem bu donanım sorunlarını çözerse xp'ye dönmeyi düşünmüyorum vista denemedim ne yalan söyliyim her gün bi yaması çıkan ve bi flaş playerdan hacklendiğini duyunca hiç denemedim

işletim sistemleri çıkmadan çnce beta tester'lar indirir ya da onlara gönderilerek denenmesi istenir. böylelikle sistem içindeki sorunları, eksiklikleri ve aksaklıkları bildirmesi istenir. feedback yani. daha sonra iletilen sorunlarla ilgili güncelleştirmeler yamalar vs yapılır ve yayınlanır. işletim sisteminin sürekli güncelleştirme yapması övülecek değil, utanılacak bir şeydir. tam olmadığını, eksiklikler olduğunu gösterir. windows 7'nin güncelleştirme yapmıyor olması; ya son kullanıcıyı memnun etmesinden, ya da henüz çok fazla feedback almamış olmasındandır.

Arkadaşımıza aynen katılıyorum ve doğru söylemiş ayrıca Windows 7 işletim sistemi; yani binlerce kullanıcının tavsiyesiyle kurulan ve arkasında büyük emekler, harcamalar olan ve şimdiye kadar Microsoft'un daha önce hiç benzerini piyasa sürmediği bir ürün...
Yani bundan hala şikayetçi olmak bence çok mantıksız. 1 - 2 program uyumsuzluk yaptı diye bu kadar huncarca eleştirmek, yerden yere vurmak doğru değil.
Adamlar kim ne derse desin en mükemmelini yapmış. Görsellik, kullanışlılık, performans, kalite... Daha ne olsun...

Ben anca 3 gün dayanabildim o ne abi öyle tamam görsellik güzel ama vistanın en eski haline dönmüş.Adobe cs gibi bir sürü programı yükleyemiyorsun XPMode yüklesen vistayla aynı hesaba geliyor o zaman vista daha hesaplı geliyor.Arkadaşım web tasarımla ilgili program kuramıyor akşamdan beri ona program arıyorum.

Daha şimdilik Win7 pek kullanılmaz kullanacksanız vista sp2 ultimate şimdilik xp programlarını sorunsuz çalıştırıyor az kaynak harcama ve stabil çalışması güzel.
Bence sp1 yada sp2 çıkmadan win7 ye geçmeyin.
hatırlayın vista da öyle olmuştu onun için kimse beğenmedi.
Xp de öyleydi sp2 çıkana kadar sadece görsellğiyle büyülüyordu.
win7 kötü demiyorum sadece erken sp1 çıkmadan yüklemeyin.Şimdi çok açıkları var ocakta bir paket yayımlayacak zaten.
Ama ben sıkıntısını çekerim gülü seven dikenine katlanılır derseniz siz bilirsiniz.Bilgisayarınıza her an zarar gelebilir iyi bir antivirüs öneriyorum....

herhangi bir programı windows 7'nin çalıştırmaması eksik, kötü ya da güncelleme gerektirdiğini de göstermez. programmerlar, software şirketleri bahsettiğin ya da 7nin çalıştıramadığı programların, 7 ile uyumlu versiyonlarını çıkarırlar ve yüklersin. program uyumsuzluğu tek taraflı bir sorun değildir. hardware şirketleri (intel, amd vs) windows 7 çıkmadan önce driverları hazırlamışlardı bile. program üreticilerin de aynı şeyi yapmaları gerekirdi.

herhangi bir programı windows 7'nin çalıştırmaması eksik, kötü ya da güncelleme gerektirdiğini de göstermez. programmerlar, software şirketleri bahsettiğin ya da 7nin çalıştıramadığı programların, 7 ile uyumlu versiyonlarını çıkarırlar ve yüklersin. program uyumsuzluğu tek taraflı bir sorun değildir. hardware şirketleri (intel, amd vs) windows 7 çıkmadan önce driverları hazırlamışlardı bile. program üreticilerin de aynı şeyi yapmaları gerekirdi.

Söylediğinde hakllık payı var.Ama sorarım madem öyleydi neden vista sp2 de tüm uygulamaları çalıştırırken vista sp1 ve sade vistada çalıştıramıyorsun.
Service pack sız xp kullanabilirmisiniz.Kullanın o halde canım kardeşim.
İstese bal gibi win7 ye vista sp2 deki uyumluluğu entegre edebilirdi.Ama etmeyecek diye birşey yok bence hizmet paketleriyle uyumluluk sorunlarını halledecek.O zaman bende geçmeyi düşünüyorum....

Söylediğinde hakllık payı var.Ama sorarım madem öyleydi neden vista sp2 de tüm uygulamaları çalıştırırken vista sp1 ve sade vistada çalıştıramıyorsun.
Service pack sız xp kullanabilirmisiniz.Kullanın o halde canım kardeşim.
İstese bal gibi win7 ye vista sp2 deki uyumluluğu entegre edebilirdi.Ama etmeyecek diye birşey yok bence hizmet paketleriyle uyumluluk sorunlarını halledecek.O zaman bende geçmeyi düşünüyorum....

windows xp, geçtiğimiz 8 yılın işletim sistemiydi. pazar payı olsun, kullanılabilirlik olsun, ve özellikle son kullanıcı kolaylığı ile bu ünvanı hak etti. ancak yine de geçen yüzyılın işletim sistemiydi. çünkü çift çekirdekli sistemlerdeki performansı vista'nın bile gerisinde kalıyordu. aslına bakarsan herhangi bir işletim sisteminin vistadan geride kalması, konu ne olursa olsun benim için utanç sebebidir o ayrı.

windows 7 ise, vistanın görselliğinin bir gömlek, xpnin performansının ise birkaç gömlek fazlasının harmanlanmış halidir. program uyumsuzluk sorunları büyük oranda giderilmiş durumda. bazı programların hala uyumsuzluk sorunları var kabul. ama onun için uyumluluk modu diye bir şey yapmış adamlar. uyumsuz programlar çalışsın diye. uyumsuz programların uyumlu sürümleri çıkana kadar idare edebilelim diye. ve çalışıyor evet. sorun çalışıp çalışmaması değil mi? e çalışıyorsa daha ne? eğer çalışıyorsa neden vistada ısrar edeyim ki? vista performansı mı? yediye katlar, görsellik mi? elbette denemişsindi söz söylemek gerekmez bu konuda. burada win 7 avukatlığı yapmak gibi bir misyonum yok ama zaten çözümü olan bir sorun yüzünden windows 7 kötü demek, bu işi yapana edene emek verene haksızlıktır.

güvenlik açığı kaynıyor kardeş.. en basitinden vistada 1 2 giren virüs 10 ları 100 leri buldu..

bi işletim sistemi kendini güncelleyemezse win7 nin sonu ne olur merak ediyorum.. :)

güvenlik açığı kaynıyor kardeş.. en basitinden vistada 1 2 giren virüs 10 ları 100 leri buldu..

bi işletim sistemi kendini güncelleyemezse win7 nin sonu ne olur merak ediyorum.. :)

En sevmediğim şeylerden biriside uac ayarını basitlemişler mesela vista da vürus nedir emin ol unuttum.Win7 de öyle değil ama şu var bunu dolaylı mdüzeye indirmesi güzel ama güvenlik elden gidiyor.
Arkadaş 7 katlar demiş yanlışı var.Vistadan çok farkı yok çekidekleri aynı
vista sürüm numarası 6.0 win7 ninkide 6.1
xp nasıl win2000 nin geliştirilmiş paketiyse win7 de öyle ama sp siz hiç birşeye yaramaz.ZPMode yüklesen 1 gb daha ram istiyor o zaman vista daha karlı.Ama şu var vista 32 bitinde bende bazı yavaşlamalar yaşadım ama 64 biti güzel yani bir türlü bırakamadım win7 sp1 çıkınca bırakmayı düşünüyorum.
vista xp nin belini kırdı ama öldüremedi
win7 de öldürdü.

İlk zamanlar xp kullanıcısıydım vistayı kötülüyordum halbuki hiç kullanmamıştım.Kulaktan dolma şeylerle gaza geldim.Neyse birgün nasıl olduysa ekran kartı xp de fıttırdı bir nevi göçtü nasıl rast geldiyse 64 bit vista kullanmaya başladım indiripte ilk zamanlar zor geldi ama xp den aldığım kadar hata almayınca hşuma gitti.Pişman oldum söylediklerim.
Tavsiyem ein7 sp1 çıkana kadar vista sp2 64 bit ultimate kullanın.Hızlı stabil win7 gibi xp programlarını çalıştırmak için başka birşeye ihtiyaç duymaz.

benim anlamadığım bu adar sık değiştirecek ne var şunları.

Geri