win 7,xp karşılaştırma...

spawnbmx

New member
Reaction score
0
win 7 mi ?.. xp mi ?..
bilgi sahibi olanların yorumlarını bekliyorum biraz sora format atcam pc ye suan win 7 var bende ama çoğu şey vista da olduğu gibi bunda da açılmıyor xp ye geçmeyi düşünüyorum doru mu yaparım bu tercihle ?..

Şimdi arkadaşım...

Öncelikle Vista ve Seven'ı karşılaştıralım..

Vista program tepkimelerinde,görsel işlemlerde ya da güç gerektiren olaylarda hep sorun çıkarıyordu..

Win7, Vistaya nazaran çok daha az hatalı...
1. farkı Win7 daha kısa sürede açılıyor..
2. farkı ise Win7 nin Windows dosyası Vista'nınkinden biraz daha az yer kaplıyor bu demek oluyorki win7 nin sistem beklentileri biraz daha az..

yani Vista vs Win7 savaşını Win7 kazanır..

Gelelim XP-Win7 düellosuna..

bildiğin gibi Microsoft'un en revaşta kullanılan yani en çok kullanılan sistemi XP.. niye?

kuruluşlarda hızlılık ve güvenlik önemli.. Microsoft'unda bu yöndeki en iyi ve hafif sistemi XP..

Vista, XP nin yerini alamadı bu ortada artık.. Vista için ne yapılırsa yapılsın isterlerse SP3 çıkarsınlar XP yi öldüremez..

ancak şu anki win7 hafiflik ve güvenlik yönünden de XP yi yakaladı gibi.. tabi bunu beta sürüm için söylüyorum tam sıralamayı ekimde yaparız...

yani arkadaşım kısacası;

Vista < Win7 = Win XP açıklayıcı olmuştur umarım..

Format kararını vistayla kıyaslayarak değilde XP ile kıyaslayarak karar vermeni öneririm bende şuan win7 build 7264 ü kullanıyorum açıkcası da ne vistayı aradım ne xp yi...

hmmmm teşekkürler bilgi için,benimde zaten katiyen vistaya geçme gibi bi durumum olmaz sadece win 7 de kalsam mı yoksa xp ye geri dönüş mü yapsam diye düşünüyodum..

bence win7.yada benim gibi yap.bende şu an ikisi de kurulu...

ben hepsini denedim diyebilirim.en son 7201 build i kurdum.ama kurduktan sonra ne internete doğru düzgün girdim nede ekran hatasını düzelttim.şu an vista ultimete kullanıyorum.vede memnunum.işletim sistemim cour due 2 quad ram 4gb.bence wista iyi...

windows 2000 çıktıktan kısa süre sonra ona benzer daha gelişmisi hataları giderilmiş bir xp çıktı dikkat ederseniz bir çok sürücü win2000xp olarak tek pakettedir win 7 de vistanın alt yapısıyla üretilmiş onun evrim geçirmiş iyi bir optimizasyonu olan bir program bu sayede düşük sistemlede çalışabiliyor driver problemide büyük ölçüde (vistaya göre) olmamasından dolayı win 7 tercih edilir benim pc imde de xp 64 bit vista ve win 7 yi kullanıyorum xp nin avantajı şudur çok uzun zamandır kullanılmasından dolayı açık kaynak kodlu olmadığı halde tüm sırları çözülmüş microsofta inat her şeyi değişebilir olmuştur ve xp ye uygun yazılım yapmasıda kolaydır çünkü çok bilinendir zaten bu yüzdende birçok virüs xp yi çökertebiliyor şu varki win 7 gelceğin xp sidir çünkü önünde vista örneği var bu sayede vistaya alışmaya ona uygun sürücü çıkartmaya çalışan firmalar win 7 te kolay adapte olabileceklerdir ben win 7 yi tavsiye ederim (tabiki biraz zamana ihtiyacı var) win 7 nin görüntüsü hızı vistanın ötesinde şöyle diyebiliriz xp hızında vista görüntüsünde bir işletim sistemi (tabiki donanımada bağlı hızı) bi avantajıda viruslara karşı dirençli olmasıdır yazımı beğendiyseniz teşekkür edebilirsiniz okuyan herkese teşekkür ederim

Geri