Win 7 Wireles Problemi çözümsüz mü?

muratbeyim

New member
Reaction score
0
Yaklaşık 7-8 aydır laptobumda Win 7 kullanıyorum. Benimle birlikte aynı windowsu 2 arkadaşım daha kullanıyor. Wirelesta sürekli sorun yaşıyoruz. Hat kopuyor. Bilgisayarı açıp kapatınca düzeliyor. Laptobumda win 7 ile birlikte vista da kullanıyorum. Win Vistayı açtığımda wirelesta kopma yaşamıyorum. Bu sorunu uzun süre araştırdım. Bu konuyla ilgili birçok başlık buldum fakat çözüm bulamadım.

Bir sitede wpa2 şifrelemeden kaynaklandığı yazıyordu, wep türü şifreleme tavsiye edilmişti. Onu da denedim değişen bir şey olmadı. Başka bir sitede wlan driverının orjinalinin yüklenmesi tavsiye edilmişti. laptobun orjinal wlan driverını yükledim. Sorun yine çözülmedi.

Sitemizde bu konuda uzman olan arkadaşların tavsiyelerini öğrenmek istiyorum. Ya da Nasrettin Hoca misali, damdan düşenin halini ancak damdan düşen anlar diyorum ve bu sorunu yaşayıp çözüm bulabilen arkadaşlarım varsa yardımlarını rica ediyorum.

Win 7 Ultimate kullanıyorum acaba sorun ultimate'den kaynaklanıyor olabilir mi?

Windows 7 Ultimate kullanıcısıyım ve aynı zamanda teknik servis çalışanıyım. Aynı sorunu kendi bilgisayarımda sürekli yaşıyordum. Sorunu Zyxel marka kaliteli (ucuz olmayanlardan =) ) bir modem ve masaüstü bilgisayarımdaki anteni external antenli olan ile değiştirerek çözdüm. Hiç sorun yaşamıyorum. Kullandığın pc laptop olduğu için wireless'ı oldukça kuvvetlidir. Laptopta donanımsal bir sorun olmadığı düşüncesindeyim. Modemini bir yerden ödünç alabileceğin başka bir modem ile değiştirmeni ve gözlemlemeni. Sıkıntı devam ederse. TEK bir işletim sistemi kurarak sorunu aşmaya çalışmanı öneririm. Hayırlı günler.

Sayın BrAvE HeArT, açıklamanız için çok teşekkür ederim. Sorunun modemden kaynaklandığını sanmıyorum, çünkü win vistada bu sorunu yaşamıyorum. O zaman akla şu gelebilir, öyleyse sadece vista kullan. Evet bu da bir çözüm fakat biliyorsunuz ki win 7 vistadan çok daha hızlı. Bu sebeple ağırlıklı olarak win 7 yi kullanıyorum. Ayrıca aynı sorunu diğer arkadaşlarım da yaşıyor. Emin değilim ama muhtemelen win 7 ultimate'den kaynaklanan bir sorunla karşı karşıyayım.

Farklı bir modem bulabilirsem diğer önerinizi deneyeceğim. BrAvE HeArT tekrar teşekkürler.

Rica ederim ne demek. Kuvvetli gelen bir sinyali bile az olarak kullanması ve kopmalar yaşatması genetik bir şey olabilir. Sorunu ilk yaşadığımda aklıma direk güç yönetimi gelmişti fakat kontrollerim sonucunda ayarla ilgili bir sıkıntı olmadığını gördüm.

Güncelleştirmeler bölümüne girip-isteğe bağlı güncelleştirmeler başlığı altından Wireless'ınızla ilgili bir güncelleme-yeni sürüm olup olmadığını kontrol edin. varsa yükleyin.

Ne yazıkki aklıma başka birşey gelmiyor. İyi ve problemsiz günler dilerim.

Sayın BrAvE HeArT, açıklamanız için çok teşekkür ederim. Sorunun modemden kaynaklandığını sanmıyorum, çünkü win vistada bu sorunu yaşamıyorum. O zaman akla şu gelebilir, öyleyse sadece vista kullan. Evet bu da bir çözüm fakat biliyorsunuz ki win 7 vistadan çok daha hızlı. Bu sebeple ağırlıklı olarak win 7 yi kullanıyorum. Ayrıca aynı sorunu diğer arkadaşlarım da yaşıyor. Emin değilim ama muhtemelen win 7 ultimate'den kaynaklanan bir sorunla karşı karşıyayım.

Farklı bir modem bulabilirsem diğer önerinizi deneyeceğim. BrAvE HeArT tekrar teşekkürler.

modemle alakali degil.. ayni sorunu bende yasadim.. surekli net kopuyordu.. gittim orjinal windows 7 dvd si kopyaladim bilgisayarcidan.. sorunum cozuldu...birde kullandigin pc nin sitesinden windows 7 driverlerini indir.. vista driverleri ile kurma... iyi gunler

Teşekkürler srkngncy, muhtemelen kullandığım win7 kopyasından kaynaklanıyor. Bir ay sonra Türkiye'de olacağım, yeni bir kopya alırım bilgisayarcı arkadaşlarımdan. Umarım sorunu çözerim.

Teşekkürler srkngncy, muhtemelen kullandığım win7 kopyasından kaynaklanıyor. Bir ay sonra Türkiye'de olacağım, yeni bir kopya alırım bilgisayarcı arkadaşlarımdan. Umarım sorunu çözerim.

Torrent sitelerine bakabilirsin Turkiye'ye kadar gelmene gerek yok :smile:

Benim aklima arkadaslardan farkli birsey geldi. Wireless Channel olarak ne kullaniyorsunuz?

Sifreleme de WPA denedinizmi?

Sifreyi kaldirarak baglandiginizda da ayni problemi yasiyormusunuz?

Birde arkadaslarin dedigi gibi farkli bir modemde denemenizde fayda var. Bir arkadasinizda deneyip sonucu bize iletirseniz daha saglikli dusunebiliriz.

Torrent sitelerine bakabilirsin Turkiye'ye kadar gelmene gerek yok :smile:

Benim aklima arkadaslardan farkli birsey geldi. Wireless Channel olarak ne kullaniyorsunuz?

Sifreleme de WPA denedinizmi?

Sifreyi kaldirarak baglandiginizda da ayni problemi yasiyormusunuz?

Birde arkadaslarin dedigi gibi farkli bir modemde denemenizde fayda var. Bir arkadasinizda deneyip sonucu bize iletirseniz daha saglikli dusunebiliriz.

Sayın Zeytin, öncelikle cevabınız için teşekkürler.

Wireless Channel'dan kast ettiğiniz şeyi anlamadım.

Şifreleme olarak wpa2 ve wep türü şifrelemeyi denedim. Wpa denemedim. Birazdan hemen deneyeceğim. Olumlu sonuç alırsam bildiririm.

Şifreyi kaldırarak denemedim, denemeye değer gibi gözüküyor fakat velev ki bağlantı sorunum düzeldi diyelim. Şifresiz kablosuz modem kullanmak çok riskli olmaz mı?

Ben Berlin'de yaşıyorum, burada telefonlar da modeme bağlanıyor. Bu modemler, içinde özel bir yazılımla interneti aldığımız firma tarafından veriliyor. Örneğin bu yazılımla bilgisayar üzerinde hangi numaralarla görüşmeler yapmışım, kimler beni aramış, toplam ne kadar süre görüşmüşüm, vb birçok şeyi bilgisayardan takip edebiliyorum. Ayrıca sistem otomatik olarak üç farklı tel numarası veriyor, gerekli durumlarda bu programla numara değiştirebiliyorum. Farklı bir firmanın modemi sorunumu çözse bile telefonum muhtemelen çalışmayacaktır.

Wireless channel : 1-11 arasinda olan belirli kanallar. Her kanal kendine gore farkli ozelliklere sahip. Standart olarak 1, 6, veya 11 kullanilmakta.

Sifresiz olarak denediginizde eger sorun cozulecekse merak etmeyin baska yontemler bulup modeminizi tekrar sifreleriz.

Modeminizin marka ve modelini alabilirmiyim?

driver çakışması meydana geliyor olabilir, yada direk driver problemi olabilir. vistadan sonra win7 kurulumunda old klasörü vardır onu silmeni öneririm.. (driverı laptopun markasının sitesinden indir)

eğer driverlarda bir sıkıntı yoksa, format attığın windows 7 dvd'sini değiştir başka bir windows7 ile format at..

Bu wireles kanalı manuel olarak değiştirebiliyor muyuz? cevabınız evetse nasıl yapılıyor? Modemin markası size yabancı gelebilir, Berlin'de yaşadığımı söylemiştim. "Fritzbox" adlı modem kullanıyorum, telefonum da modeme bağlı çalışıyor. Burada sistem böyle.

Bugün modemimi sehpanın üzerinden kaldırıp 1,5 metre kadar yükseğe sabitledim. Sanki işe yaradı gibi. Şimdilik hat kesilmesi yaşamadım. Umarım sorun düzelmiştir.

Bu wireles kanalı manuel olarak değiştirebiliyor muyuz? cevabınız evetse nasıl yapılıyor? Modemin markası size yabancı gelebilir, Berlin'de yaşadığımı söylemiştim. "Fritzbox" adlı modem kullanıyorum, telefonum da modeme bağlı çalışıyor. Burada sistem böyle.

Bugün modemimi sehpanın üzerinden kaldırıp 1,5 metre kadar yükseğe sabitledim. Sanki işe yaradı gibi. Şimdilik hat kesilmesi yaşamadım. Umarım sorun düzelmiştir.

Mail adresimi size ozelden iletiyorum, konuyu cozumlersek sanirim rahat edecegiz :smile:

Sayın Edata, öncelikle ilginiz için teşekkürler. Vista'dan sonra diye bir durum söz konusu değil çünkü çift işletim sistemini birden kullanıyorum. Açılışta vista ya da win 7 yi seçiyorum. Yani vistanın üzerine win7 kurmadım.

Eğer çözüm bulamazsam, başka bir win7 kopyası kullanmayı düşünüyorum. Birkaç hafta sonra Türkiye'de olacağım, bilgisayarcı arkadaşlarımdan alırım artık.

benım bısey daha dıkkatımı cektı sıfreyı kaldırarak veya cogu zaman modem ısımlerı herkes degıstırmez modem ısmınızı kımseının olmayan ismi olmayan sekılde ayarlarsanız duzelebılır bızım mahallede 2 ısımlı modem vardı w7 pc baglanmıyordu ısmını degıstırerek sorunu cozdk :)

Bendede oluyor, benim tespitime göre 2 şeyden dolayı oluyor norton internet sc. kullanıyorum ve net üzerinde virüs geldiği zaman ağımı kapatıyor pc yi yeniden başlatmam gerekiyor, 2.si ise driveri güncel olmadıgından wrilesiin.

Sorun Telsiz Telefondan kaynaklaniyormus arkadaslar, bilginize..

Zeytin arkadaşımızın, yardımlarıyla sorunu çözmüş bulunuyorum. Kendisinin de dediği gibi telsiz telefonla modemin yan yana durmasından kaynaklanan bir problemmiş. Kendisine burdan tekrar teşekkür ediyorum. Demek ki gönüller büyük olunca dünyanın bir ucundan diğer bir ucuna iyilik yapmak mümkün oluyormuş.

Düşünsenize Hindistan'dan Berlin'e uzanan bir yardımlaşmadan bahsediyorum. Hackhell sitemizi yıllardan beri takip ediyorum. Bu sitenin bütün emektarlarına da teşekkürü bir borç biliyorum.

Zeytin arkadaşımızın, yardımlarıyla sorunu çözmüş bulunuyorum. Kendisinin de dediği gibi telsiz telefonla modemin yan yana durmasından kaynaklanan bir problemmiş. Kendisine burdan tekrar teşekkür ediyorum. Demek ki gönüller büyük olunca dünyanın bir ucundan diğer bir ucuna iyilik yapmak mümkün oluyormuş.

Düşünsenize Hindistan'dan Berlin'e uzanan bir yardımlaşmadan bahsediyorum. Hackhell sitemizi yıllardan beri takip ediyorum. Bu sitenin emektarına da teşekkürü bir borç biliyorum.

hayırlı olsun arkadaşım.. çözüme kavuştuğuna sevindim

Geri