Win 7 Kurulum Dvdsi!!

boogeymanu

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar yeni bir pc aldım ve bunun yanında win7 dvd si verilmedi. Aldığım yerde yedekleme yapmamın yeterli olduğunu söyledi. Peki bu yedekleme dvd sini pc arıza yaptığında windowsu açmadığında kurulum için kullanabilirmiyim. Yada format atmak istediğimde bunu kullanabilirmiyim. Eğer yok kullanamazsam kurulum dvd si nasıl yapabilirim acaba?​

Yedekleme ve geri yüklemeyi Windows 7'nin Sistem ve geri yükleme başlığı altından ya da Norton Ghost ve Acronis True İmage gibi prolarla yapabilirsin. Prolar ve geniş anlatımı forumda mevcut.

Yalnız bana garip gelen satıcının tavrı;O bilgisayarı alırken işletim sistemi kurulu ise o işletim sisteminin lisansına para vermişsiniz demektir. Aslında parası verilen işletim sisteminin yanında İşletim sistemi kurtarma diski de verilmeliydi. (Veren var ama çoğu vermiyor) Forumda var mı bilmiyorum ama hem 32 Bit hem da 64 Bit için Recovery Disc olduğunu biliyorum. Kolay gelsin.

pc nin icine recovery gomuludur... recovery diye arastir... baslat programlar kullandigin pc nin recovery programi ile orjinal windows 7 imajini yani bootbla format dvd sini olustura bilirsin.. ayrica sakin ama sakin baska windows 7 xp vista linux vb isletim sistemleriyle format atma... eger atatsan pc nin recovery ozelligini kaybettirirsin ve orjinal windows 7'inden de olursun

sanırım "Sistem onarım diski oluştur" bölümünden istediğim dvd yi elde ettim

adszgef.png

sanırım "Sistem onarım diski oluştur" bölümünden istediğim dvd yi elde ettim

adszgef.png

istedigin dvd deil o .. sadece sistemi onarmak icin baslangic cd'i.. 300 mb gibi bir yer tutar... bana pc nin marka ve modelini verirsen sana recoveryi yani orjinal windows 7 dvd sini nasil olusturacagini soyleyebilirim

bu arada recovery ile ghost yada trueimage yada windows 7 sistem goruntusu arasindaki farki anlatayim...

recovery bildigin formattir orjinal imajdir.. yani pc ilk aldiginda nasilsa recovery ile aynisi olur.. yani bildigin format orjinal sistem..

ghost trueimage yada windows 7 sistem goruntusu.. mevcut sisteminin kopyasini alir ve formatlamadan aynen eski sistemin ustune koyar... yani senin pc deki recovery nin amaci formattir orjinal sistemdir... sadan soldan isletim sistemi indirip kurarsan pc nin recoverisini bozarsin orjinal (saglikli ve muhtemelen sorunsuz) olan sisteminden de olursun

sistem kurtarma cd den başlat ve komple sistem geri yükleyi tıkla gerisini windows halledecek

istedigin dvd deil o .. sadece sistemi onarmak icin baslangic cd'i.. 300 mb gibi bir yer tutar... bana pc nin marka ve modelini verirsen sana recoveryi yani orjinal windows 7 dvd sini nasil olusturacagini soyleyebilirim

bu arada recovery ile ghost yada trueimage yada windows 7 sistem goruntusu arasindaki farki anlatayim...

recovery bildigin formattir orjinal imajdir.. yani pc ilk aldiginda nasilsa recovery ile aynisi olur.. yani bildigin format orjinal sistem..

ghost trueimage yada windows 7 sistem goruntusu.. mevcut sisteminin kopyasini alir ve formatlamadan aynen eski sistemin ustune koyar... yani senin pc deki recovery nin amaci formattir orjinal sistemdir... sadan soldan isletim sistemi indirip kurarsan pc nin recoverisini bozarsin orjinal (saglikli ve muhtemelen sorunsuz) olan sisteminden de olursun

pc modeli HP Pro 3010 MT

Teşekkürler

baslat programlarda hp recovery manager olmasi lazim oradan recovery dvd si olusturabilirsin.. yada sistemi her baslattiginda f11 uyarisi vermesi lazim f11 e bastiginda otomatik format atacaktir bilgisayarin.. buyuk ihtimalle sende c ve d olmak uzere iki hard disk var.. kesinlikle d yi silme.. cunku d nin icinde senin sistem imajin var... eger dvd ye cekmek istiyorsanda baslat programlar hp recovery managerden orjinal sistem dvd ni yapabilirsin..

Yöntem 1:

1. Başlat düğmesine tıklayınız.
2. Tüm Programlar ’a ve ardından Recovery Manager ’a tıklayınız.
3. Recovery Manager ’a tıklayıp programı çalıştırınız.
4. Recovery Manager (Kurtarma Yöneticisi) penceresinde Advanced Options (Gelişmiş Seçenekler)’e tıklayınız.
5. Sistem Kurtarma (System Recovery) seçip İleri yi tıklayınız.
6. Ekrandaki yönergeleri izleyiniz.

Yöntem 2:

1. Bilgisayarınızı kapatıp açınız.
2. Ekranın en altında Press <F11> for recovery (Kurtarma için F11 tuşuna basın) mesajı görünecektir.
3. Recovery Manager (Kurtarma Yöneticisi) 'i seçiniz.
4. Recovery Manager (Kurtarma Yöneticisi) penceresinde Advanced Options (Gelişmiş Seçenekler)’e tıklayınız.
5. Sistem Kurtarma (System Recovery) seçip İleri yi tıklayınız.
6. Ekrandaki yönergeleri izleyiniz.

Not: Bilgisayarınız ilk açılış haline, orjinal sistemine geri dönmüş olacak ve diğer bütün veriler silinecektir. İşlemi gerçekleştirmeden önce önemli ve silinmesini istemediğiniz tüm bilgilerinizin yedeklerini harici bir ortama almanız gerekmektedir.

Recovery Manager adında birşey bulamadım pc de yanlız!!!

adszlja.jpg

adsz1p.jpg

bilgisayar baslarken f11 basmayi dener misin? birde baslarken f11 secenegi geliyor mu sende ?

f11 e bastığın format atacaktır dedin. benim şuanda pc de bir sorun yok yanlız ben daha sonra bir sorun olduğunda windows açılmadığında format atıp windows kurmak için dvd yapmak istiyordum

tamam senin recovery'in var format dvd si olusturabilirsin.. senin pc nin ozelliklerini tam bilmiyorum ama icinde recovery manager olmasi lazim.. bende hp laptop vardi oradan biliyorum.. ama dedigim gibi masa ustu pc hic kullanmadim.. hp nin kendi sistesinden de bulabilirsin nasil yapacagini..

bu arada dvd olusturmana gerek yok.. sadece recovery nin oldugu bolumu silme ve icine dosyada atma... bir sorun oldugunda sadece f11 e bas ve ilk sayfada yazdiklarimi uygula tamamdir... bilgisayar ilk gunku gibi olur...

zaten sistem dosyaları D bölümünde diğer uygulamalar C de bu yüzden sanırım sadece dosyalarımı yedeklemem yeterli bir sorun olduğunda F11 ile sorun çözülecek galiba. ilgin ve alakan için teşekkürler..

Merhaba, ben de ise Samsung r580 var kırımızı sernini i5 li olanı. Windows 7 home basic var ve dvd si yok. Samsung recovery adlı uygulama var ama dvd oluşturmyal ilgili bir şeyler göremedim. Bir sürü ıvır zıvır da hazırda kurulu bekliyor. dosyalar iss window saltından görülemiyor gizli bir disk bölümünde bekliyor.

nasıl kurulum DVD si oluşturabilirim? Zaten güncellemeleri sürekli yapıyor sistem ama yedek yükleyince hepsi gidiyor, onun yerine güncelleme sonrasında DVD oluşturup Win7 kurmak istiyorum kafama göre tertemiz.

teşekkürler.

Geri