win 7 2. HDD Sorunu.

senseyak

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar merhaba iş yerimdeki ve evimdeki bilgisayarlarımı win 7 ye tansfer ettim en son eve yuklerken şöle iki şey başıma geldi bu bir sorunmudur bilmiyorum.

1-Win kurulduktan sonra 2. hdd yi görmedi aslında görüyor ama ben kullanamıyordum bunu yönetimden sürücü ismi vererek çözdüm (doğrusumu bilmiyorum)

2-Asıl sorun bu, win açılırken 2. hdd yide bir sistem gibi görüp hangisinden açıyım diye soruyor bunu nasıl çözeriz yani 2 sistem görüyor ama 2 sistem yok 2. hdd de sadece depolama var.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Bu sorunu ben daha önce çözmüştüm başlangıçta iki işletim sistemi görüyordu sorunu aşağıdaki gibi hallettim ;

Bilgisayarıma sağ tıkla özellikler - gelişmiş - gelişmiş sekmesinin altında başlangıç ve kurtarma seçeneğinin altındaki ayarlar butonun tıkla sistem başlangıcında yüklü işletim sistemlerini göreceksinesin Aynı yerdeki DÜZENLE botununu tıklayarak görünmesini istemediğin işletim sisteminin adını silip kaydettikten sonra sorun çözülecektir...Bilgisayarın artık otomatik açılacaktır...

Bu sorunu ben daha önce çözmüştüm başlangıçta iki işletim sistemi görüyordu sorunu aşağıdaki gibi hallettim ;

Bilgisayarıma sağ tıkla özellikler - gelişmiş - gelişmiş sekmesinin altında başlangıç ve kurtarma seçeneğinin altındaki ayarlar butonun tıkla sistem başlangıcında yüklü işletim sistemlerini göreceksinesin Aynı yerdeki DÜZENLE botununu tıklayarak görünmesini istemediğin işletim sisteminin adını silip kaydettikten sonra sorun çözülecektir...Bilgisayarın artık otomatik açılacaktır...

Teşekkürler.

İş yerindeyim bu makınada tek disk var o yüzden tek işletim sistemi görünüyor oraya kadar tamam yanlız en son bölümde düzenle diye bir seçenek bulunmuyor acaba çift işletim sistemi olduğundamı böyle bir seçenek çıkıyor?(evdekine akşam bakabilirim ancak)

Ben xp ye göre anlattım ama sen iyice bi bak ordada büyük ihtimalle vardır...

2. sistem olarak görülen muhtemelen kullandığın crack le alakalıdır BİOS mod yöntemi ile yapılan crack ler hdd de gizli bir bölme açar ve orada kendini bir sistem gibi gösterir

şimdi şu şekilde halledebildim işletim sistemi listesinin görüntülenme süresi var açılışta 30 sanıye sayıyor onu iptal ettim varsayılanıda win 7 yaptım şimdi açılırken sormuyor teşekkür ederim.

Geri