WİNDOWS XP YARDIM ..(ACİL)....boyle bişeyle karşılaşmadınız...

mustafa.oz

New member
Reaction score
0
bır arkadaşım benden yardım ıstedı ama ben bılemedım cozumunu sızden yardım ıstıyorum.Arkadşımın anlattıgına gore onda xp servıce pack 1 varmış ancak ınternet uzerınden sanıırım bır sekılde service pack 2 yuklenmış denetım masası prgram ekle kaldırda falan servıce pack 2 gözukuyormuş..format atmak ıstedgı zman xp cd sını takıyor fakat bılgısyar herseferınde kapanıyor bırdaha acılmıyormus.daha oneden cok kez frmat atmıstık bıos dan ılk cd den okuması ayarlı...benım tahmınım onda servıce 1 cd var ama bılgısyar pack 2 oldugu ıcın bı uyumsuzluk var cunku cd yı takıp frmata kalkınca sıstem cd dekınden dahau guncel prgramlar ıcermekte manasına gelen bı uyarı verıyormuş...şimdı bu sorunu nasıl duzletebılrız hıc bı sekılde format atamıyoruz ayrıca suan hıc bır prgarmı calıştırmıyormus sadece msn acabılıyor onuda acrken cok hata verıyormus x tusuna basınca calışıyormus sadace ayrıca masa ustunde cop kutusu sımgesı yok ve baslat menusundekı ara butonuda calışmıyor anlayacagınız bılgısyar uçmuş nasıl eskı halıne getırebılrız yardımlarınız ıcın teşekkurler arkadşlar......

bios tan cd vya dvd okuyucunu önce açılışta okuması için ayarla
ondan sonra önce harddiskini biçimlendir

bidahada bilmediği işlerle uğraşmasın söyle o arkadaşına tamammı
hade bakem...

hade bakem...

zaten ılk cd den okum ayarlı normal c ye sag tık bıcımlendırmı dıcez cd ye falan gerk yokmu yanı sonra ne olacak

arkadasım eger biosta cd yi okuma işi tamamsa windows un kurulu oldugu diski biçimlendir ve sonra normal formatını at. basarılar

kardeş

cd nin açılması tamamen bios sun sorunu çünkü üstünde ne yüklü olursa olsun cd yi okuttunmu cd çalışır ve format atarsın... eğer pc kapanıyorsa power da bir arıza yada bilmeden biosu update felem etmiştir...

arkadaşlar her kafadan bir ses çıkmış ama bunların hepsi dogru degil daha önce dogru bi şekilde format atabiliyosa şimdi böyle bir sorun çıktı ise format için sp2 deneyin yoksa eger parçaları deneme yanılma yöntemi ile mesela iki ram varsa birini çıkartıp öyle deneyin ekran kartı varsa onboard deneyin bunun gibi ama size öncelikli tavsiyem bir tane yeni format cdsi bulun olmuyorsa fazlada anlamıyorsanız bir bilgisayarcıya götürün anakart sorunu olabilir. Yani xp2 yükleme ile ilgili bir şey degildir bu bence

hade bakem...

arkadaşım senin muhtemelen dnanım sorunun var

arkadaşlar her kafadan bir ses çıkmış ama bunların hepsi dogru degil daha önce dogru bi şekilde format atabiliyosa şimdi böyle bir sorun çıktı ise format için sp2 deneyin yoksa eger parçaları deneme yanılma yöntemi ile mesela iki ram varsa birini çıkartıp öyle deneyin ekran kartı varsa onboard deneyin bunun gibi ama size öncelikli tavsiyem bir tane yeni format cdsi bulun olmuyorsa fazlada anlamıyorsanız bir bilgisayarcıya götürün anakart sorunu olabilir. Yani xp2 yükleme ile ilgili bir şey degildir bu bence

arkadaşım senin muhtemelen dnanım sorunun var

Evet büyük bir ihtimal olarak donanım sorunu var. Aslında bu bir tahmin ama harddisk in boot sectorlerinde sorun olabilir veya bios farklı bir şekilde güncellenmiş fakat harddiski salt okunur yapmış olabilir, bu harddiski çıkarıp başka bir bilgisayarda jumper'ını çıkararak format atmaya çalışın bakalım.

bence problem anakartta giriş çıkışlarına bi baktırın bence tabi bi bilgisayarcıya götürün

Arkadaşının hard diski bozulmuş. Windows kurulurken bad sector denen kullanılmaz hard disk alanına bişeyler yazmaya çalışıyor bilgisayarın yazamayınca kitlenip kapanıyor. Olay bundan ibaret.

aga sen bı ıde kablosunu degıstır sorunun cozulur bana guven ;)

sevgili arkadasım muhtemelen reminde problem var remi degistirdiginde bu problem ortadan kalkacaktır... bir yol daha var hdd yi baska bir bilgisayarda formatla sonra bir daha dene büyük ihtimalle problem çözülecektir

Geri