WİN 7 de formattan sonra aygıt yöneticisinde :ekran kartı, ses kartı, ve ethernet yk

DIESEL58

New member
Reaction score
0
Merhaba hackhell ailesi.Bilgisayar konusunda yardımlarınız ihtiyacım var.bilgisayarıma geçenlerde win7 yükledim xp den geçiş yaptım normal şekilde format atarak yaptım ancak daha önce hiç karşılaşmadığım bir durumlar karşılaştım.Aygıt yöneticisinde ses .ekran kartı ve ethernet görünmüyor.yanlız şöyle bir durum var win 7 yi ilk yüklediğimde yine aynı şeyler başıma geldi ve bir kaç kez reset attım bilgisayara ondan sonra aygıt yöneticisinde göründü bu söylediklerim. fakat belirli bir zaman sonra yine aygıt yöneticisinden görünmemeye başladı ve bende tekrar format attım ama sonuç aynı lütfen yardımcı olun.

win 7 de donanım bulamama sorunu yok
ilk önce bilgisayarı kapat ve 2 dakika bekle sonr aç
sonra windows update de güncellemelerini yükle
muhtemelen anakartınla ilgili tanımadığı driverler bulunuyor
bazı ses-ethernet-tv kartı gibi donanımları görmemesi elindeki win 7 dvd sini değiştirerek de
deneyebilirsin
kolay gelsin

mete teşekkürler bilgilerin için ama.Elimde orjinal home premium win7 var onlada olmadı benim aklıma gelen biosu güncellemek ile alakalı olabilirmi?

Daha fazla bilgi alabilirmiyim arkdaşlar bilginiz varsa durumla alakalı bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bios güncelleme ile alakalı değil arkadaşım başına gelen..
Windows 7 de driver bulma yada uyumsuzluk sorunları vardı eskiden RTM den beri o sorunlarlada karşılaşmıyoruz artık...

Öncelikle yükseltme durumlarında eski sürücülerin aynılarının güncellerini arayarak kurmaya çalışır Win 7 yi..
Hepsi CD içeriğinde oldugu üzere bulamaz ki sen kendin yüklüyordun XP de iken...

Şimdi baştan format atacaksın hdd bölümüne..Ardından yükleme esnasında öngörülen güncellemeleri de dahil et seçeneğinden yüklemeye başlayacaksın..
Öncelikle kendi ethernet driverını kurup bağlantı sağlayacak ve senin ethernet driverını ilk önce kuracak ardından diğer driverları kurduktan sonra güvenlik ve uyumsuzluk güncellemelerini yükleyecek ve Win 7 yi kurmaya ondan sonra devam edecek..
İşte olayın akışı budur, eğer yüklediği sürücülerde sorun yaşarsan o zaman buraya yeniden yazki o sorunları giderelim..

tmm arkdaşım dedğin gibi uygulicam.İnşallah bir sıkıntı yaşamayız.Şimdi formatı atıyorum win7 kuruyorum sonra ethernet kartını kurup internete bağlanıp güncellememi yapıcam .

Birde formata başlarken şimdi yükle yazısı geç geliyor vede ondan sonraki windows yükleme işlem başlatıyor diyor ve bekletiyor beni 10 dk yakın makinada eski değil 4 çekirdek bir makina var elimde bunun sebebinide açıklarsan sevinirim.

Arkadaşım DEFTHELOG demiş diyeceğini. Bu adam konuşuyorsa yapmalısın.

Denileni yap. Ondan sonra yaz...

Ayrıca 4 çekirdekli işlemci var diyorsun. Neden XP ile uçurmuyorsun da Win7 ile kastırmaya çalışıyorsun? O da ayrı bir soru tabi ki... Zaten 1 gb ram Windowsa gidiyor. Sen en iyisi şimdilik XP'den şaşma derim ben....

Ama DEFTHELOG'un dediklerini yap win7 yükleyeceksen

tmm arkadaşım güzel söyliyosunda DEFTHELOG'un dedğini tam olarak anlayamadım ama deniye deniye yapıcam .İkincisi ise xp de nasıl uçarım :)açıklarmısın.

Win7 RAM' yüklenir. Yani 4 GB ram kullanıyorsan 1 GB sırf Windowsa gider. Bu da demektir Ki Kullandığın ramdan daha az verim alabileceksin. XP yapklaşık 256MB küsürünü kullanıyor.
Ben müşterilere eğer bilgisayarı çok iyiyse Vista öneriyorum. Değilse XP. Kesinlikle Win7 önermem şimdilik.
En stabil çalışan Windows Bence XP

Hem daha Win7 geliştirme aşamasında. Bekle bakalım daha iyileri çıkınca onlarla sorun yaşamadan yükleme yaparsın. Şimdilik XP yükle aradaki hız farkını kendin gör.

Geri