Vur Yiğido! Futbol Böyle Oynanır

HardRhymeR

Çǿκ کε√díκ طę ∂طí
Reaction score
0
Haldun Boysan, Murat Tokel, Murat Özen’le birlikte Cuma günü, akşam saatlerinde oynanacak, Beşiktaş-Sivasspor hazırlık maçını, seyretmek için Antalya’ya gittik. Bütün Beşiktaşlılar gibi heyecanlıydık, merak içindeydik.

Nihayet, maç saati geldi… Bir gece önce dağlara yağan kar havayı iyice soğutmasına rağmen, sahada ısınan Beşiktaşlı futbolcular yüreğimizi sıcacık yaptı.

Bizim ekip, Beşiktaş’ın hücum ettiği kaleye yakın olmak için Sivasspor yedek kulübesinin olduğu tarafa doğru gittik… Keşke gitmez olaydık.

Maçın başlama düdüğüyle birlikte, başta Guti, olmak üzere Q7, Ernst ve diğerleri yerden kalkamadılar.

Kemik sesleri Belek semalarından Toroslara doğru yankılanmaya başladı.

Bizim tam yanımızda, Sivaslı futbolculara, bağırmaya başladılar…

Topu Q7 ayağına alır almaz, ya da Guti topla buluşunca veya Simao ileri doğru hızla koşarken, Ernst orta sahadan topla çıkarken, yani anlayacağınız bizimkiler ne zaman topla futbol oynamaya kalkarsa; benim solumdan, birkaç kişi sahaya müdahale ediyordu…

“Ziya… Döndürme oğlum vur… Aferin”

“Abdullah… Bas oğlum, bas vur” Aferin”

“Durdur oğlum, geçmesin… Sedat… Aferin Oğlum”

“Hayrettin döndürme, vur oğlum” Aferin koçum”

Kulaklarıma inanamadım… Gerçekten inanamadım, bir takımın yöneticileri puan mücadelesi olmayan, hazırlık maçında, futbolcuları böyle yönlendiriyorlarsa, Türkiye de futbol diye bir şey kalmamış demektir.

Beşiktaş takımı sahada, futbol oynamaya çalışırken, rakip takım sadece tahrip etmeye, bozmaya, çıkmış, üstelik Süper Toto Liginde oynayan takımların çoğu da bu yolu seçmişse, bu ülkede, hiç kimse Anadolu devrimi masalı okumasın.

Dıgı Türk genel müdürü Ertan Özerdem çok açık ve net olarak bu konuyu dile getirdi. Ama kaç kişi anladı ya da anlamak işine geldi orası tartışılır.

Türkiye Liglerinde oynanan futbolun kalitesizliğinin, gerçek nedeninin, oynatmamak üzerine, kurulu olmasından, kaynaklandığını söyledi. Fakat aynı toplantıda konu ısrarla farklı noktalara çekilmeye çalışıldı, çünkü dediğim gibi kimsenin işine gelmedi.

Aynı toplantıda Serdar Ali Çeliker hala Beşiktaş’ın getirdiği futbolculara laf söyleme bahanesiyle “hava alanı futbolcuları” ve “kara para” gibi konulara girip, sahanın içinde, oynanan oyunu güzelleştirmek adına, yapılması gerekenleri es geçti.

Yine aynı toplantıda Deniz Gökçe, alt yapının öneminden söz etti. Türkiye’de yabancı futbolcu politikasının yanlışlığından bahsedip, son yıllarda Milli Takımlar bazında alınan başarısız sonuçları ve Türk futbolunun geriye gidişini, alt yapılara gereken önemin verilmediğine bağladı.

Fakat unuttuğu bir şey var, alt yapı futbolcuları U17 maçlarında tekme tokat kavga ediyorlar. Demek bir şeyler hocalar tarafından yanlış öğretiliyor bu çocuklara…

Gerçekler ne yazık ki Türkiye de bizim istediğimiz gibi olmuyor.

Ben Sayın Ertan Özerdem ile aynı görüşü paylaşıyorum.

Türkiye de futbol böylesine, tekmeyle, tokatla, durarak oynanacaksa, ilerleme şansı, hiç yok, ne yazık ki…

Alt yapılarda yetişen çocuklarımıza, futbol oynamayı öğretmek yerine, futbol oynatmamayı öğreten hocalar…

Ya da büyük takımları çalıştıran Teknik Direktörler, maçı kurtarmak adına, “vur, oğlum, aferin” deyip… Daha sonra;

Yabancılar ona göre tedbir alsın… Diye konuşursa, bu ülkede ne futbol gelişir, ne futbolcu yetişir.

Ben futbol seyretmek istiyorum.

Futbol oynamaya çalışan bir takımla, oynatmamak için uğraşan rakibinin, kemik sesleri arasında geçen, kör dövüşünü değil.

Beşiktaş-Sivasspor maçında…

Benden Mehmet Nas’a 10 puan iyi vurduğu için…

Benden Erman’a 10 puan iyi vurduğu için…

Benden Hayrettin’e 10 puan iyi vurduğu için…

Benden Sedat’a 10 puan iyi vurduğu için…

Benden Ziya’ya 10 puan iyi vurduğu için…

Benden Abdullah’a 10 puan iyi vurduğu için…

Ama topa değil…

Rakibe…

Vur Yiğido…

Türk Futbolu Böyle Oynanır…

Itır ESEN - HABER1903

Bizim oyuncularımızda yabancıları gözünde büyütme sorunu var.Bunu da medya sağlıyor.Futbolcu da ister istemez sahada farklı yönleniyor.Suçu medyada da aramak lazım bence...

ne kadar doğru demiş ıtır hanım vur kır parçala , gitsinler rugby filan amerikan futbolu oynasınlar. yok biz anlamayız bunlardan derlerse güreş tutun yigidolar..

Anlaşıldı bu yarıda da sakatlıklardan kurtulamayacağız. sorsan Türk futbolu' nun kalitesi arttı büyük küçük kalmadı derler.

Itır AbLamız Yine GüzeL Bi Yazı Yazmıs.. kaLemine SagLık ..

Gidersin Kasımpaşa'ya yerli futbolcu almak için, Türk futbolu gelişsin diye 5 Milyon Avro derler, gidersin Eskişehir'e aynı sebeple şu oyuncu + 3 milyon Avra isterler, gidersin Antep'e 8 Milyon Avro'nu alır. Sonra? Sonrası malum, ya bu oyuncuları alırsın bir icraat yapamazlar verdiğin parayla kalırsın ya da bu isimleri almazsın gidersin Werder Bremen'e Almeida'yı 2 milyon Avroya alırsın, gidersin Atletico Madrid'e Simao'yu 900 Bin Avroya alırsın.
En nihayetinde bir kısım renkli bir kısım "Anadolu" yandaşı der ki; Ülkemizde hep yabancı futbolcu var, Türk futbolunun gelişmesi için yerli oyuncuları oynatmak lazım.. Bende diyorum ki, bırakın oynatalım o zaman kardeşim..!

Geri