Vucut geliştirme

~ ƒire ßuŁŁ ~

ƒαякı нιѕѕєт...
Reaction score
0
Sizden vucut geliştirme için yardım isityecem LÜTFEN BİLENLER TERCÜBELİ OLANLAR mesaj yazsın.
2 gün önce toplam 15 kglık dumbıl set aldım kollarımı geliştirmek(kollarım oldukça güçsüz) için XD ama hangi düzene göre çalışmalıyım bilmiyorum XD.Bana düzenle uygulaya bileceğim proğram önerirmisinz? Şimdiden tşkler.
Kilo : 78(Fazla kilolu değilim)
Boy: 181 :durdurun

Sana verebiLeceğim en güzel tavsiye profesyonel oLarak çalış,
Çok daha verimLi oLur
Sadece kol geliştirmekle oLmaz,
Vucut en zayıf haLkası kadar güçLüdür =)

Ama başlamadan şunu göz önünde bulundur:
Spora bir başladın mı hayatın boyunca yapman gerekir yoksa metabolizman için çok zararlı olabilir.

Ama başlamadan şunu göz önünde bulundur:
Spora bir başladın mı hayatın boyunca yapman gerekir yoksa metabolizman için çok zararlı olabilir.
zaten sürekli olarak yapmayı düşünüyorum

Sana verebiLeceğim en güzel tavsiye profesyonel oLarak çalış,
Çok daha verimLi oLur
Sadece kol geliştirmekle oLmaz,
Vucut en zayıf haLkası kadar güçLüdür =)
öncelik kollarımda olsun kolları geliştirirken vucududa şekle sokmak istiyorum

2 YıLdır Kas CaLısıyorum.Yas :17 KiLo 78 ßoy : 1.80 Cm

8 KiLoLuk La ßasLadım.iLk Gün 15.
2.Gün30
3.Diyerekten Arttır =)

2 Haftada Farkı Göreceksin =)

8*4 veya 10*3 yapman gerekir tabi hergün değil ve aynı aynı areketi değil ilk başlangıç 15 kg başlama 8-10 kg başla ilerleyen haftalarda arttır değişik çalışmalar yap 1 gün çalış birgün dinlen

http://www.hackhell.com/spor-genel/569509-31-gun-icinde-daha-kalin-kollara-sahip-olabilirsiniz.html

tşkler :durdurun
yanlız hakan verdiğin konuda daha ağır aletlerle çalışma proğramı var XD benim istediğim her sabah ve her gece dumbıllarla veya şınav mekikle vucut geliştirmek

~ ƒire ßuŁŁ ~;4587493' Alıntı:
tşkler :durdurun
yanlız hakan verdiğin konuda daha ağır aletlerle çalışma proğramı var XD benim istediğim her sabah ve her gece dumbıllarla veya şınav mekikle vucut geliştirmek

her sabah her gecemi:durdurun
böyle gelişemezsin saece zayıflarsın.

kas geliştirmek istiyorsan öncelikle dinlenmene ve beslenmene gerekli önemi vermelisin.. bu ikisine önem vermessen zayıflarsın anca yada tabiri caizse kendi kendini kandırırsın. ayrıca 15 kiloluk almışsın güzel ama hiç dambıl kaldırmadıysan çok agır kalır başlangıc için. 1-2 ay fitnes yapıp sonra evde dumbel çalışman daha iyi olurdu ancak madem aldın ufak setlerle başla ve kendini çok yormamaya çalış. çalışmamış kaslar narindir bu yüzden yavaş yavaş set sayırlını arttırmaya bak. ayrııca hareketleri tam düzgün yavaş yapmalısın. ayrıca hergün aynı hareketi değil. bir gün göğüs karın bel kol çalısırken.. diger gün bacak omuz bel çalışması yapmalısın. bahsettiğim gibi dinlendirmen gerek çalışan kası.. bahsettiğim diger önemli konuysa beslenme konusu .. beslenme en önemlisi aslında. protein degeri yüksek seylere önem vemelisin. et tavuk gibi.. bunlar olmasa bile süt ve yumurtaya ayrıca karbonhidrat ihtiyacı olarakda ekmek yerine makarna tarzı şeyleri yemeni öneririm. bu yazdıklarım vücut geliştirmenin genel kıstaslarıdır. kısaca şunu söyliyim düzenli beslen düzenli dinlen yani uyu(günde en az 8 saat) düzenli spor (abartmadana ama sürekli çıtayı yükselterek). umarım yararlı olur iyi forumlar.

kas geliştirmek istiyorsan öncelikle dinlenmene ve beslenmene gerekli önemi vermelisin.. bu ikisine önem vermessen zayıflarsın anca yada tabiri caizse kendi kendini kandırırsın. ayrıca 15 kiloluk almışsın güzel ama hiç dambıl kaldırmadıysan çok agır kalır başlangıc için. 1-2 ay fitnes yapıp sonra evde dumbel çalışman daha iyi olurdu ancak madem aldın ufak setlerle başla ve kendini çok yormamaya çalış. çalışmamış kaslar narindir bu yüzden yavaş yavaş set sayırlını arttırmaya bak. ayrııca hareketleri tam düzgün yavaş yapmalısın. ayrıca hergün aynı hareketi değil. bir gün göğüs karın bel kol çalısırken.. diger gün bacak omuz bel çalışması yapmalısın. bahsettiğim gibi dinlendirmen gerek çalışan kası.. bahsettiğim diger önemli konuysa beslenme konusu .. beslenme en önemlisi aslında. protein degeri yüksek seylere önem vemelisin. et tavuk gibi.. bunlar olmasa bile süt ve yumurtaya ayrıca karbonhidrat ihtiyacı olarakda ekmek yerine makarna tarzı şeyleri yemeni öneririm. bu yazdıklarım vücut geliştirmenin genel kıstaslarıdır. kısaca şunu söyliyim düzenli beslen düzenli dinlen yani uyu(günde en az 8 saat) düzenli spor (abartmadana ama sürekli çıtayı yükselterek). umarım yararlı olur iyi forumlar.

sadece 15 kilo değil toplam 15 kilo
Aldığım set buna benzer bkz

birader ben 6 aydır çalışmıyorum bıraktım =)

4 kiloluklarla başladım . sonra 10 kiloya geçtim .. sana tavsiyem 15 le başlama . Kollarım güçsüz diyorsun . 6 kg ile başla .

bnm boy 1.78 kilo 78 yaş 17 :D

ayrıca sadece dumbıl çalışma... bnm çalışma planımı açıklıyorm :D

İlk hafta : Dumbıllarla 3er set . 10 lu olarak (günlük)
15 tane şınav (günlük)
20 tane mekik (günlük)

İkinci hafta : ilk haftanın 2 katı

Üçüncü Hafta : ilk haftanın 3 katı

Dördüncü hafta : dumbıllarda 15 kiloya geçebilirsin ancak 3set ve 5erden . çünkü çok yorar. mekik ve şınavı kafana göre belirlersin .... Şınav omuzlar için faydalı olacaktır .. Ayrıca çevrende park falan varsa Günlük 5 tane barfikste süper olur :goz:

bana güven :)

pm veya msnden de yardımdı olabilirm .. iyi çalışmalar

dikkat ettimde boy ve kilolarını açıklayanların hepsi 1.78 cm vede 78 kilo yalana gel

bende yakın zamnda başladım 8 ve 3 kg dumbıll aldım ve faydasınıda gordum..sadece evde çalıştım park vs seyler yok yani 8-3 kg lık dumbıllarla..

Geri