1001Design
330i ///M3 Design
Ekranlarıni marjinal sunucusu VJ Bülent, şu günlerde yeni albümü "Beni Küçük Görene Bakın Zurna" yı çıkarmanın heyecanını yaşıyor. Bugüne kadar dış görünüşü ve tavırları yüzünden kendisini eleştirenlerin şimdi onu beğendiğini belirten VJ Bülent, "Önceleri tepeden tırnağa kıyafetimi, kaşlarımı eleştirilenler şimdi bana bayılıyorlar. 'Kaşların , şapkalar yakışıyor' diyorlar. Bizim insanımız böyle zaten, bugün sevmediği yarın sevebiliyor. Ben nasıl hissediyorsam öyle giyinip öyle yaşıyorum" dedi.
VJ Bülent ile albümü ve hayatı üzerine keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.
Yıllarca seni Kral TV ekranlarından güzel şiirler eşliğinde video klipleri sunarken izledik ancak seni daha yakından tanıyabilir miyiz?
Çok mutlu bir çocukluğum oldu. Edirne'nin Yeniköy'ünde doğdum. İneklerimiz, tavuklarımız ve 8 kedimiz vardı. Ailemiz oldukça moderndi, kan davaları gibi şeyler yoktu, huzur dolu bir çocukluk geçirdim yani. Onlara hergün yem vermek güzeldi. İlkokul 4. sınıfta İstanbu'da çalışmak için gelmişlerdi. Ben babaannemlerle kaldım. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Tiyatro bölümünde okurken notlarımı yüksek tuttum ve çok istediğim 3 kere sınavlarına girdiğim Mimar Sinan Konservatuar Tiyatro bölümüne geçiş yaptım.
Kıyafetlerimi kendim Seçiyorum
Burada Müşfik Kenter, Cihan Ünal, Yıldız Kenter, Zeliha Berksoy'dan ders aldım. Bizimkiler dizinde 26 bölüm, Ayrılsak da Beraberiz dizisinde Laptop Recai rolünde 501 bölüm oynadım. Avrupa Yakasında, Eyvah Kızım Büyüdü ve Ruhsar dizilerinde de kısa roller aldım. Sinema filmi olarak da "Anlat İstanbul" da oynadım. Bu sırada VJ devam ediyorum. 14 yıldır VJ, 1 yıldır DJ lik yapıyorum. 4, 5 sene her gece, gece klüpleri ve barlarda şarkı söyledim.
VJ'lik ile DJ'lik arasında ne gibi farklar var sizce?
VJ'likte makyaj yapıyorsunuz ve tüm kıyafetlerinizi birbirinize uydurmak zorundasınız. DJ'likte programa eşofmanla çıkıyorsunuz.
Kıyafetleriniz çok marjinal. Nasıl seçiyorsunuz?
Kıyafet sponsorlarım var, onlar gönderiyor. Program öncesi kıyafetlerim ile renk seçimini kendim yapıyorum. Kostüm konusunda titizim. Her gece farklı şeyler giymek zorundasınız zor ama keyifli.
'Kıyafetlerimi Eleştirdiler' Diye Değişmedim
Ekranlarda seni marjinal, farlı biri olarak izledik hep. Bu farklı duruşun ve tavrın nedeniyle üzüldüğün, kırıldığın zamanlar oldu mu ya da seni kıran birileri oldu mu?
Dışarıdan renkli giyiniyorsunuz diye eleştirdiler ama bu hayat benim. Ben "değişeyim de gözlerine gireyim" demedim. Önceleri tepeden tırnağa kıyafetimi, kaşlarımı eleştirilenler şimdi bana bayılıyorlar. "Kaşların yakışıyor, şapkalar yakışıyor" diyorlar. Bizim insanımız böyle zaten, bugün sevmediği yarın sevebiliyor. Ben nasıl hissediyorsam öyle giyinip öyle yaşıyorum. Tarkan "Kıl oldum abi" ile çıktığında sevilmemişti, şimdi Türkiye'nin mega starı. Serdar Ortaç'ın sesini ve şarkılarını hiç kimse beğenmemişti. Şimdi herkes çalıyor, konserlerine gidiyor.
Ünlülerin Hepsi Ruh Hastası, Üşütük ve Megoloman
Bir yerde "topuğundan vurulacaklar listesindeyim" demişsin. Neden böyle söylemiştin. Duruşunu nasıl korudun?
Bir röportaj sırasında muhabir arkadaş ünlülere dair çok şey bildiğim için 'topuğundan vurulacaklar listesinde misin' diye sormuştu. Ben de gülmüştüm ama böyle birşey söylemedim. Herkes hakkında çok şey biliyorum, doğru. Herkesten, sektördeki rahatsız insanlardan uzak kalarak kendimi korudum. Kimsenin evine gitmedim, kimseyle görüşmedim. Nazan Öncel, Yıldız Tilbe ve Şehrazat'la beraber yaşadım. Onları uzaktan izlemek güzel, içine girince sihirleri kayboluyor. Herkes kafadan üşütük. Egoları yüzünden herkes kendine aşık. Herkes ruh hastası. Boşluktalar. Ben hala bahçeme domates ekiyorum, alışverişimi kendim yapıyorum. Huzurluyum. Kimse kimsenin ekmeğini vermiyor. Kimseye de ihtiyacım yok.
İşsiz kaldığın ya da sektörde zorlandığın zamanlar oldu mu?
Hiç işsiz kalmadım. Barlarda, pavyonlarda şarkı söyledim, Anaokulunda öğrencilere tiyatro dersleri verdim, dergide yazı yazdım. Her zaman kimseye muhtaç olmadan geçimimi sürdürecek kadar kazandım.
Şarkılarımın Piyasa Olmasına Dikkat Ettim
Uzun süren bir bekleme döneminden sonra 'Kalbinde Hayat Buldum' adlı bir albüm çıkardın. VJ olarak tanınan birisin, çok daha önceden böyle bir çalışma yapabilirdin. Albüm fikri sonradan mı oluştu yoksa daha önceden bir albüm yapma düşüncen var mıydı?
Ayrılsak da beraberiz 8 yıl sürdü, VJ'lik, oyunculuk derken zaman kalmadı. Daha sonra zaman ayırdım ve Murat Başaran, Lara, Betül Demir, Fatih Ürek, Yıldız Tilbe, Nazan Öncel, Zerrin Özer, Aysel Gürel'in de maddi ve manevi yardımları ile kasetimi hazırladım. Kasetimi kendim çıkardım ve dağıtımıyla kendim ilgilendim. Şarkılarım şimdi Türkiye'nin tüm radyolarında çalınıyor, TV programlarına katılıyoruz.
Şarkıların seçimi, alt yapının hazırlanması gibi konularda nelere dikkat ettin?
Şarkıların "piyasa" olmasına dikkat ettim. Kendim karar verdim. İlk klibim Tv'lerde gösteriliyor. Yazın sonuna doğru "Can damarımız" adlı şarkıma ikinci klibi çekeceğiz.
Röportaj: Fadime YÜCEYALTIRIK
14 Yıldır Para Verip Kıyafet Almadım
Klibinizde giydiğiniz kıyafetleriniz oldukça marjinal.. Kostümleri seçerken nelere dikkat ettiniz, nasıl karar verdiniz? "İtici gelebilir" gibi bir fikre kapıldın mı hiç?
Hareketli ve renkli bir klip oldu. Kıyafetleirm ve klipteki durumum bana göre çok normal. Bunlar benim sahneneki halim, fotoğraflarım sahne fotoğraflarım. Klip ve fotoğraflar renkli görünsün istedim. Tabiki bakkala giderken böyle giyinmiyorum. Farkedilmek ve tanınmak istemiyorum, dışarı çıkarken gri, lacivert, siyah renkleri tercih ediyorum. Markete gidemiyorum, derdini anlatıyor. Derdini anlatmak isteyenler yüzünden simitçide oturup simit yiyemiyorum. Herkes çok dertli. Beni görünce Seda Sayan'ı görmüş gibi oluyorlar. Dertlerine ortak olabileceğimi zannedip anlatmaya çalışıyorlar. Öyle bir gücüm yok ki, ben kendi faturamın derdindeyim. Kıyafetlerime de sanıldığı gibi para harcamıyorum. 14 yıldır para verip kıyafet almadım. Sponsorlar giydiriyor.
Ben Herkese Yakınım
Kadın hayranların oldukça fazla. Kadınlar tarafından bu kadar sevilmeni neye bağlıyorsun?
Ben herkese yakınım. Kadınlara, erkeklere, yaşlılara, hayat kanın, travesti, simitçiye de çok yakınım.
Herkesin hayata bakışı ve hayattan beklentileri vardır. Senin hayata bakışın nasıl ve hayattan neler bekliyorsun?
İşimi yapıp paramı kazanıp emekliliğimde köyümde huzurlu, mutlu ve sağlıklı yaşamak istiyorum. Candan Erçetin'in bizim eve yakın bir çiftliği var. Her yaz gidip kendi turşusunu kendisi yapıyor. Toprakla uğraşıyor. Ben de toprakla uğraşıp rahat ve huzur bulmak istiyorum.
Yakın zamanda konser veya club çalışmaların olacak mı?
15 gün sonra Almanya Hamburg, Avusturya Viyana, Ankara Mersin Adana, Bodrum'da konserlerim var. Konserler gelen tekliflere göre daha da artabilir, bu yaz hareketli geçecek.