visual basic 2005... lütfen yardımcı olun

abergun

New member
Reaction score
0
öncelikle yanlış açtıysam özür dilerim.programlama öğrenmek istiyorum ve sitede dolaştım.herkes birşey söylemiş başlanacak yer konusunda.en sonunda vb 2005 i indirdim.ancak yeni bir sorun daha var:nasıl kullanacağımı bilmiyorum.bu program için nereden döküman bulabilirim yardımcı olursanız sevinirim.

şimdiden teşekkürler...

İngilizcen varsa online hep'i kullan. İnternette düzgün ders bulman neredeyse imkansız gibi. Arkadaş yayınlarının visual basic 2005 kitabını kullanabilirsin. Programı açtığım zaman sol altta 'creating first project' gibi yazılar olur İngilizce. Dediğim gibi İngilizcen varsa oku bunları ve online help'i.

Öncelikli olarak başlangıç dili olarak Visual Basic i seçmen yerinde bir karar olmuş.İndirdiğin bu programın MSDN sayfaları var.Microsoftun sitelerinde.En özgül kaynak budur.Bunu haricinde ToolBox içindeki kontrolleri özelliklerini ve metodlarını sonrada kontrol ve form olaylarını öğrenmen yapman gereken şeydir bence.
mesala
1- bir adet TextBox form üzerine ekle.
2-bir adet ListBox ve bir de Button ekle form yüzeyine.
3-Button üzerine çift tıkla karşına kod penceresi çıkacaktır.
Private Sub Button1_Click(...)
ListBox1.Items.Add(TextBox1.Text)
End Sub

Kısa yolları ii öğren Run->F5 Kod sayfası->F7 Design sayfası Shift+F7 Özellikler->F4....vs.

Geri