Vista'dan Xp'ye çevirtmiştim şimdi Xp'den Vistaya çevirmek için ne yapmalıyım yardım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Berkant89

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar 1,5 sene önce laptop almıştım. İşletim sistemi Vista Home premium du ilk aldığımda. O zaman XP'ye çevirtmek zorunda kalmıştım. Bende halen ilk aldığımdaki Vista orjinal CD si bulunmakta. Xp yüklü olan laptopumu şimdi Vistaya geri çevirmek istiyorum. Yapmam gereken yada işleme başlamadan önce yüklemem gereken birşey var mı ? Kesin bilgi sahipleri yardım edin...

Not: Vistadan Xp ye Teknik Servis çevirmişti ben yapmadım...

Dediğinden anladığım normal Xp ye format atar gibi Vista Orjinal CD yi takıp gereken işlemleri yapmam yeterli. Vistadan XP ye çevirirken birşeyler yüklemen gerekiyordu dedim acaba Vistaya çevirirken de bu gerekli olacak mı ? İyiki bu forumdayım, anında cevaplamanıza çok müteşekkirim.. :melek

xp ye çevirirken gerekli driverları yüklemen gerekiodu...ama orj vista cdnin içinde bunlar mevcut zaten kendisi kuracaktır hepsini...xp ye çevirirken yüklediklerin driverlardı...ama dostum napıcaksın vistaya geçip yaaa..ben kensi pcmin driverlarını bi bulsam direk xp ye geçiş yapcam :(

xp c ye yüküyse vistayı da d ye yükle mesela iki işletim sistemin birden olsun:p

kardeşim format cd sini tak zaten otamatik haleder sonra ekran kartı cd ini tak onu da yükle tamam dır ama vista yapma PİŞMAN OLACAK SIN :)

Hızlı biçimlendrime yeter gerisini cd hallediyor zaten..

3 mesajda Vistada soğudum yine :) . Laptopum Toshiba A200 serisi şu anda 2GB ram var üzerinde çok mu kasar vista acaba? :) Birde ekran kartı CD si falan verilmedi bende sadece driverlarım ve bir tane orjinal Vista CD im var. Ya hadi XP im orjinal olsa yine amenna :durdurun

o zaman bnden sana vistaya koşarak geç haberi...

şikayet eden sunu soylesın 2gb ramı oyundan baska nerede kullanıcaksın xp'de ???

brıak vista sonuna kadr ramlerını kullansın.. ramın 2gb olmasının ama cı 2gblık werım sağlamaktır..
vista yawas dıyolar...kurduktan sora 1 gun kullan yawas gelırse bana ulas bak vıstanı nasıl ucuruyorum...

ben cıktıgı ılk gunden berı vısta kullanıyorum

p4 3.0 ghz cpu
2gb ram
256 ati radeon ekrn krtm war nedense herkesde ywas bende hızlı calısıyo..ya bu mıllet nasıl hızlı kullanırım sorusu yerıne güvenlık duzeyı sıfır ag yonetımı wasat kısayol özellklerı ile donatılmamıs bı işletim sistemini kullanmayı yeğliyolar... TERCİH MESELESİ.... ;)

neyse demem o ki geç sen vistaya.. driver kurmakta sorun yasamassın orj cd cnku... olduki yasadın... sana tawsıyem frmata baslamadan once wirelesss we ethernt suruculerını nolur noolmaz dıye ındırmen.. toshbanın sıteısnde suruculerı war makinenin.. ;) kolay gelsın... : ) vistaya gecmen dileğiyle adios :D

"fadetoblack" senin dediklerinde Vista'ya geçmek için güzel sebepler. Büyük ihtimalle Vista kurcam da sorum şu : "Bu benim makinam hızlı olayı sende neden öyle de millette yavaş ? " yani sen ne yapıyorsun Pc ne de hızlı oluyor?

pc'min kasası acık elle müdahale war :p

hocam aslında mevzu basit pc'ne bakıcaksın.. fanların temız olucak... donanım uyumu cok onemlı(ki seninki laptop zaten bu yonde bı sorunun olmaz gnelde ) vistada kapalı olması gereken belli baslı greksız yazılımlar war sana ondan dedım performanstan memnun kalmassan benı bul dıye.. bu prgramları sana kapattırıp sana max. perofrmans sağlatabılırım...driverlar guncel olucak... bu cok onemlı sen anakartım calısıyo yeterlı ekran kartım su oyunu acıyo tamam dıyebılırsın ama onları geliştirip guncelleyenler senı sendn cok dusunup pc'nın driverlarını sureklı guncellıyolar...(yada kendı adlarına laf gelmesınde sureklı senı memnun etmeye calısıyolar..

mic. kendisi zaten vistada gereksız bır kac seyın bulundugunu dusuk sıstemlı kullanıcıların bunları kendı ısteklerıne gore yenıden ayarlayabılecegını we nasıl yapıcaklarını soyledı...
vista yawas wista yawas dıyolar vısta yawas falan değil :D vista cok fazla donanım gereksınımı ısteyen yazılımlarla donatılmıs bı sstem... bunları kendımız deaktif ederek bu donanım gereksınımlerını dusurebılırız... bu sekilde daha fazla performans alabılırız

bu kadar yazı bı tarafa vista'ya bıraz zaman wermelısın... 1-2 hafta içinde pc'nın kendı kendıne hızlanmaya sana daha cok werım sağlamak için kendısını ayarladıgını goruceksın.. sen ne uzerıne yogunlasırsan vısta kendısını o yazılım yada o iş uzerındeyken sen daha cok calıstırıyo sistemi daha cok kullanıyo... az kullanılan bölümlerde sistem kendısını optimum sewıyede tutmaya dewam edıyo...

burda 1o kişiye bunları anlatsam hıcbırını ıkna edemem,, keske elimde bi imkan olsada pc'mı onlara kullanırken gostereblsem : )

3 aya okulum bitecek. Okulun bittiği gün Vista yapmaya karar verdim (aslında karar vermek zorunda kaldım vistaya çevirirsem Delphi prog. çalışmayacak :) ) . Eğer Vistam'da yavaşlık gözlemlersem sana ulaşçam emin çünkü nick in aklımdan çıkmaz Metallica-fadetoblack en sevdiğim parçalardandır :goz: Teşekkür ederim senin ve diğer arkaaşların ilgisine... Saygılarımla [C*]

rica ederim sahsen her konuda yardımcı olmaya calısıtım bana burdan ulasırsın herturlu :D

Tekrar teşekkür ettim. Sorunum oldukça foruma yazarım sende nick imi gördüğün zaman bu çocuğun yardıma ihtiyacı var diyip yardıma koşarsın :durdurun .. ilerde forumda senin gibi iyi kişilerle msn olayına girmeyi düşünüyorumda ilk önce pm atma yetkim olmasını bekliyorum tabi :)

Tekrar teşekkür ettim. Sorunum oldukça foruma yazarım sende nick imi gördüğün zaman bu çocuğun yardıma ihtiyacı var diyip yardıma koşarsın :durdurun .. ilerde forumda senin gibi iyi kişilerle msn olayına girmeyi düşünüyorumda ilk önce pm atma yetkim olmasını bekliyorum tabi :)

neyse zaten böle muhabbete dewam edersek 5o msjın olucak pm yollayabılecceksın :D

konuyu bölümün mod.'una bildir kapasın... gereksız forum kirliliği yapmasın ... işini gördn naslsa:D

son sorum bu :) bölümün moduna nasıl ulaşçam nasıl anlıcam ve ne dicem ? bunları da söylersen bayağı sabırlı olduğunu düşüncem :durdurun

konuyu actıgın bölümde zaten şikayet ıhbar hattı gibi bir bölüm wardır... oraya yazıcaksın bölümün sabit konuları içinde görürsün o konularla mod'lar ilgilenir...

madness'i bul o ilgilenir..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri